Rezultati istraživanja

Najviši iznos stipendija dobivaju studenti u Umagu, Poreču i Obrovcu

Isto

Za anketno istraživanje odgovori su stigli iz 116 od sveukupno 128 gradova, a u analizi je izdvojeno po njih 10 koji izdvajaju najviše novca za svoje učenike i studente, koji stipendiraju najviše studenata te koji studentima dijele najviši iznos stipendija.

Servis Gradonačelnik.hr napravio je veliko anketno istraživanje u koje su bili uključeni svi hrvatski gradovi, a odnosilo se na izdvajanja novca za učenike i studente tih gradova. Odgovori su stigli iz 116 od sveukupno 128 gradova, a u analizi je izdvojeno po njih 10 koji izdvajaju najviše novca za svoje učenike i studente, koji stipendiraju najviše studenata te koji studentima dijele najviši iznos stipendija.

Ako se gleda koji gradovi izdvajaju najviše novca, naravno, grad Zagreb, zbog veličine svoga proračuna, može izdvojiti čak 27,7 milijuna kuna za svoje učenike i studente. Nakon njega slijedi Split koji izdvaja 6,4 milijuna kuna, zatim Koprivnica s 3,3 milijuna kuna. Nakon njih na listi slijede Zadar, Čakovec, Varaždin, Rovinj, Vinkovci, Sinj te Novska.

Gradovi Split i Koprivnica prvaci su i kada je u pitanju broj stipendiranih studenata. Split stipendira ove godine 464 studenta, a Koprivnica zasad 433, iako u planu ima dodijeliti još stipendija kroz ovu akademsku godinu. Uz njih se ističu još i Varaždin, koji dijeli 426 stipendija, zatim Čakovec, Vinkovci, Sinj, Pula, Solin, Rovinj i Zadar.

Kada se u obzir uzmu gradovi koji studentima dijele najviši iznos stipendija, najbolje prolaze studenti u Umagu, Poreču i Obrovcu. Oni primaju čak 1600 kuna mjesečno. Iza njih se nalaze Metković, Pakrac i Rovinj, koji svojim studentima daju 1 200 kuna mjesečno. U stopu ih prate i Mali Lošinj, Supetar, Belišće, Koprivnica i Rijeka.

Komentari na članak

Vezani članci

Sveučilišni kampus

Financijska podrška

Još traju prijave za stipendiranje 16 izvrsnih dubrovačkih studenata

Najboljim studentima na Sveučilištu u Dubrovniku dodjeljuje se 16 stipendija u iznosu od 1100 kuna. Rok za prijavu je 19. prosinca.

Berlin

ESMT Berlin

Allianz nudi stipendije za studiranje u Njemačkoj

Allianz nudi stipendije na privatnom sveučilištu Esmt Berlin. Školarine sežu i do 57 500 eura za pojedini program magistarskog studija.

žena na razgovoru za posao

Financijska podrška

Raspisan natječaj za stipendiranje četiriju žena u prirodnim znanostima; pojedinačni je iznos 5000 €

Kako bi ih se nagradilo za doprinose u kreiranju društva znanja te motiviralo u daljnjoj znanstvenoj karijeri, programom Za žene u znanosti dodijelit će se stipendije za četiri hrvatske znanstvenice mlađe od 35 godina.

Nizozemska

University of Twente

Ugrabi stipendiju za diplomski studij u Nizozemskoj

Oduvijek sanjaš o upoznavanju države tulipana, klompi i vjetrenjača? Donosimo ti informacije kako vidjeti sve te ljepote u ulozi studenta.

https://pixabay.com/en/mentor-school-students-college-3513738/

Financijska podrška

Fina dijeli stipendije: mjesečni iznos do 3000 kuna

Financijska agencija – Fina raspisuje natječaj za stipendiranje do 5 studenata, uz mjesečni iznos stipendije od 3.000 kuna neto. Prijave su otvorene do 21.11.2018.