Rezultati istraživanja

Najviši iznos stipendija dobivaju studenti u Umagu, Poreču i Obrovcu

Isto

Za anketno istraživanje odgovori su stigli iz 116 od sveukupno 128 gradova, a u analizi je izdvojeno po njih 10 koji izdvajaju najviše novca za svoje učenike i studente, koji stipendiraju najviše studenata te koji studentima dijele najviši iznos stipendija.

Servis Gradonačelnik.hr napravio je veliko anketno istraživanje u koje su bili uključeni svi hrvatski gradovi, a odnosilo se na izdvajanja novca za učenike i studente tih gradova. Odgovori su stigli iz 116 od sveukupno 128 gradova, a u analizi je izdvojeno po njih 10 koji izdvajaju najviše novca za svoje učenike i studente, koji stipendiraju najviše studenata te koji studentima dijele najviši iznos stipendija.

Ako se gleda koji gradovi izdvajaju najviše novca, naravno, grad Zagreb, zbog veličine svoga proračuna, može izdvojiti čak 27,7 milijuna kuna za svoje učenike i studente. Nakon njega slijedi Split koji izdvaja 6,4 milijuna kuna, zatim Koprivnica s 3,3 milijuna kuna. Nakon njih na listi slijede Zadar, Čakovec, Varaždin, Rovinj, Vinkovci, Sinj te Novska.

Gradovi Split i Koprivnica prvaci su i kada je u pitanju broj stipendiranih studenata. Split stipendira ove godine 464 studenta, a Koprivnica zasad 433, iako u planu ima dodijeliti još stipendija kroz ovu akademsku godinu. Uz njih se ističu još i Varaždin, koji dijeli 426 stipendija, zatim Čakovec, Vinkovci, Sinj, Pula, Solin, Rovinj i Zadar.

Kada se u obzir uzmu gradovi koji studentima dijele najviši iznos stipendija, najbolje prolaze studenti u Umagu, Poreču i Obrovcu. Oni primaju čak 1600 kuna mjesečno. Iza njih se nalaze Metković, Pakrac i Rovinj, koji svojim studentima daju 1 200 kuna mjesečno. U stopu ih prate i Mali Lošinj, Supetar, Belišće, Koprivnica i Rijeka.

Komentari na članak

Vezani članci

Jasna Ožanić

Financijska podrška

Rotary klub Zagreb Gradec dodjeljuje stipendije studentima zagrebačkih visokih učilišta

Kandidati dokazane izvrsnosti, s boljim uspjehom na studiju te kandidati lošijeg imovinskog i socijalnog statusa imat će prednost, a prilikom vrednovanja uspjeha uzet će se u obzir i ukupno ostvareni ECTS bodovi, duljina studiranja te ostvarene ocjene.

Sveučilište u Zagrebu

Javna tribina

Rasprava o urbanoj revitalizaciji gradova na Sveučilištu u Zagrebu

Predstavljene su različite strategije urbanističkoga razvoja te različiti načini kojima gradovi inkorporiraju kreativne i kulturne industrije u procese urbane revitalizacije.

https://pixabay.com/en/calculator-calculation-insurance-385506/

Studentski standard

Mjesečni iznosi stipendija nedostatni za minimalne životne potrebe studenata!

– Iako dobivam stipendiju, morala sam raditi cijelo ljeto od jutra do mraka kako bih si mogla priuštiti samo život u drugom gradu. Nisam radila za neko ludo putovanje ili ekskluzivne izlaske ili nove skupe cipele. Radila sam za krov nad glavom. – tvrdi studentica Ivana.

Njemački muzej u Munchenu

Njemački muzej znanosti i tehnologije

Dodjeljuju se stipendije za istraživački rad u Münchenu

Istraživački radovi u njemačkom muzeju odnose se na više znanstvenih disciplina, a rok za prijavu jest 12. listopada.

Svjetski dan slobode medija

Financijska potpora

Stipendije za mlade novinarke

Mlade novinarke pozivaju se na prijavu za stipendiju Zaklade za novinarstvo Lénaïc. Stipendije su namijenjene kao potpora za stažiranje u europskim medijima na engleskom jeziku u Bruxellesu.