Konferencija Financijskog kluba

Na EFZG-u pruža se uvid u kriminal sfere digitalnog novca

novac 1

Kako bi ukazao na trenutne trendove u svijetu financija, Financijski klub pripremio je konferenciju posvećenu kriptovalutama. Gosti ove studentske udruge dat će uvid u kriminal koji se odvija u sferi digitalnog novca.

Očekuje nas prvo izdanje konferencije Budućnost financija u organizaciji studentske udruge Financijski klub. Održat će se od 14 do 18 sati ovog ponedjeljka, 18. prosinca 2017. na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu u Kongresnoj dvorani.

Cilj je konferencije ukazati na trenutne trendove u svijetu financija, na to koji se trendovi mijenjaju i zašto te pokazati kako bi financije trebale izgledati sutra. Preciznija su tema ovog izdanja kriptovalute. Saznat ćemo što su to kriptovalute te koje je njihovo značenje. Gosti će nam pružiti uvid o kriminalu koji se događa u sferi digitalnog novca te objasniti na koji se način mogu regulirati transakcije.

Na panelu ćemo saznati na koji su način kriptovalute utjecale na financijska tržišta te kako će se u budućnosti kretati. Pridružiti se mogu svi zainteresirani.

Program:

  • 14:00-14:15 – uvodna riječ i pozdrav dekana prof. dr. sc. Lajoša Žagera
  • 14:15-15:15 – Pojam kriptovaluta i njihovo značenje (gl. analitičar Admiral Marketsa Josip Kokanović i direktor Admiral Marketsa Saša Ivanović)
  • 15:15-15:30 – pauza za kavu
  • 15:30-16:00 – Kriminal u sferi digitalnog novca (Bruno Škvorc)
  • 16:00-16:30 – Stav regulatora o razvoju digitalnog novca (guverner HNB-a Boris Vujčić)
  • 16:30-16:50 – pauza
  • 16:50-17:40 – panel Utjecaj razvoja kriptovaluta na financijska tržišta (prof. Marijana Ivanov, Josip Kokanović, Stanko Marušić)
  • 17:40-18:00 – završna riječ i zahvala

Komentari na članak

Vezani članci

Lea Brezar

Lea Brezar na konferenciji "Should I Stay or Should I Go?"

Za plivanje poduzetničkim vodama potrebno je proći stazama brojnih pokušaja

Na poslovnoj konferenciji "Should I Stay or Should I Go?" očekuje nas zanimljiva panel-rasprava o (ne)poduzetničkoj klimi u Hrvatskoj. Jedna je od sudionica panela i Lea Brezar, CEO agencije Dhar media te Superbrands Hrvatska i Slovenija.

haj_din

Razlike u plaćama u dva najveća hrvatska kluba

Minimalac u Hajduku deset puta manji od onog u Dinamu

Najbolje plaćeni nogometaši u Hajduku zarađuju godišnje između 100 000 i 120 000 eura. Najviše plaće u Dinamu čak su pet puta veće od Hajdukovih, pa tako Machado i Soudani na godinu zarade 500 000 eura, a Junior Fernandes čak 900 000 eura.

Studentica

Dvodnevna konferencija za mlade

ESN Zagreb oblikuje poduzetničke sposobnosti studenata

Dvodnevna konferencija o poduzetništvu mladih „Employ your Skills" naglasak stavlja na profesionalizaciju vještina i usmjeravanje budućnosti još u studentskoj i mladenačkoj dobi.

OTP banka

Studentski krediti

Razbijamo predrasude o kreditima

Iako kredit zvuči jako odraslo i zastrašujuće, OTP banka dokazuje da nam on zapravo pruža priliku za osamostaljenje.

Hrvatska delegacija ESN-a na AGM-u

Konferencija u uvali Scott

Na izborima za Nacionalni odbor ESN-a nema plastičnih čaša, a ni šminke

– Erasmus studentska mreža i inače se bavi aktivnostima korisnima za društvo i zajednicu, a ovakva konferencija naša je prilika da se glasnije čuje što radimo i da potaknemo druge mlade na ovakav način života – volontiranje, aktivno građanstvo i važnost očuvanja okoliša. – objašnjava Ivana Medved.