Za sve one u potrazi za poslom

Kako iskoristiti LinkedIn profil na novi način

4 načina kako iskoristiti LikedIn profil na novi način

Tražite posao? Onda svakako obratite pažnju na svoj LinkedI profil!

Pronalazak posla je zaista dugotrajan i mukotrpan posao koji zahtijeva puno strpljenja i odbijenica. U tome vam može pomoći LinkedIn, poslovno orijentirana društvena mreža koja vam svakako može pomoći u pronalasku posla. Donosimo vam četiri novosti koje je uveo LinkedIn.

1. Pomaže u pronalasku posla

LinkedIn vam daje jednostavniji pregled da vidite jeste li in kada primijetite oglas za posao za koji ste zainteresirani. To znači da možete vidjeti s kojim ste osobama iz firme koja traži nove zaposlenike povezani i možete im se automatski obratiti. Također, ako ste premium pretplatnik, možete dobiti informacije o osobama koje trenutno rade u toj firmi na sličnim poslovima. Na taj način možete dobiti insiderski pogled na trend zapošljavanja i atmosferu firme.

2. Stavlja veliki naglasak na sposobnosti

Mnoge firme koriste LinkedIn Skills kako bi provjerile i usporedile vaše sposobnosti s drugim kandidatima. LinkedIn Skills je dugo bio zanemarivan jer se smatralo da je to opcija koja ničemu ne služi. Ipak, svakako nemojte zanemariti trenutni trend jer vam može biti od pomoći.

3. Daje vam iskustvo drugih grupa

LinkedIn uveo je inovaciju glede ostavljanja poruke u grupne razgovore. Naime, dobra vijest je da sada možete napraviti personaliziranu poruku sa slikom i izravnim spominjanjem  drugih članova grupe. Loša vijest je da više ne možete slati poruke članovima grupe a da se pri tom ne koristite InMailom.

4. Omogućava sistem drugačijeg slanja poruka

Uveden je i novi način slanja poruka čiji je osnovni cilj izravnija i jednostavnija komunikacija između korisnika. Iako i dalje možete slati vaše poruke kao mailove, sistem vas potiče na neformalan tip konverzacije. Ipak, nemojte zaboraviti da je LinkedIn primarno poslovno orijentirana društvena mreža pa nemojte pretjerati u neformalnom izražavanju.

Komentari na članak

Vezani članci

Mobilni telefon

Nema kršenja privatnosti

Sami ste si krivi za posljedice poziva stražnjicom!

Osoba koja upravlja uređajem i ne poduzme jednostavne mjere da se zaštiti od izloženosti svojih razgovora trećoj strani ne treba ni očekivati privatnost.

Ilustracija posao

(NE)ZAPOSLENOST

Kako pronaći posao?

Stopa nezaposlenosti mladih u Europi je jako visoka, ali podaci pokazuju da su gotovo polovica onih koji su se uspjeli zaposliti u 2010. godini bili mladi u dobi od 19 do 29 godina.

IFTTT

Automatizacija na dohvat ruke

IFTTT - povezivanje popularnih internet servisa

IFTTT (If This Then That) je besplatan i sve popularniji alat za međusobno povezivanje i automatizaciju svih popularnih društvenih servisa koji nudi brojne mogućnosti, a iznimno je jednostavan za korištenje.

Ispunjavanje obrazaca

Digitalna agencija Degordian

Postanite dio tima za upravljanje društvenim mrežama

Ukoliko ste ovisnik o društvenim mrežama, a volite kreativno pisanje i imate ideje kako ih poboljšati, onda ste na prvom mjestu. Agencija Degordian traži stažiste na mjestu upravljanja društvenim medijima!

Ispunjavanje obrazaca

PAPIRNATI POSLOVI

Od diplome do posla: Putokaz kroz državnu birokraciju

Popis institucija koje morate posjetiti i dokumenata koje morate prikupiti nakon diplome.