Za sve one u potrazi za poslom

Kako iskoristiti LinkedIn profil na novi način

4 načina kako iskoristiti LikedIn profil na novi način

Tražite posao? Onda svakako obratite pažnju na svoj LinkedI profil!

Pronalazak posla je zaista dugotrajan i mukotrpan posao koji zahtijeva puno strpljenja i odbijenica. U tome vam može pomoći LinkedIn, poslovno orijentirana društvena mreža koja vam svakako može pomoći u pronalasku posla. Donosimo vam četiri novosti koje je uveo LinkedIn.

1. Pomaže u pronalasku posla

LinkedIn vam daje jednostavniji pregled da vidite jeste li in kada primijetite oglas za posao za koji ste zainteresirani. To znači da možete vidjeti s kojim ste osobama iz firme koja traži nove zaposlenike povezani i možete im se automatski obratiti. Također, ako ste premium pretplatnik, možete dobiti informacije o osobama koje trenutno rade u toj firmi na sličnim poslovima. Na taj način možete dobiti insiderski pogled na trend zapošljavanja i atmosferu firme.

2. Stavlja veliki naglasak na sposobnosti

Mnoge firme koriste LinkedIn Skills kako bi provjerile i usporedile vaše sposobnosti s drugim kandidatima. LinkedIn Skills je dugo bio zanemarivan jer se smatralo da je to opcija koja ničemu ne služi. Ipak, svakako nemojte zanemariti trenutni trend jer vam može biti od pomoći.

3. Daje vam iskustvo drugih grupa

LinkedIn uveo je inovaciju glede ostavljanja poruke u grupne razgovore. Naime, dobra vijest je da sada možete napraviti personaliziranu poruku sa slikom i izravnim spominjanjem  drugih članova grupe. Loša vijest je da više ne možete slati poruke članovima grupe a da se pri tom ne koristite InMailom.

4. Omogućava sistem drugačijeg slanja poruka

Uveden je i novi način slanja poruka čiji je osnovni cilj izravnija i jednostavnija komunikacija između korisnika. Iako i dalje možete slati vaše poruke kao mailove, sistem vas potiče na neformalan tip konverzacije. Ipak, nemojte zaboraviti da je LinkedIn primarno poslovno orijentirana društvena mreža pa nemojte pretjerati u neformalnom izražavanju.

Komentari na članak

Vezani članci

Roboti termiti

Prvi korak prema korištenju potpuno automatizirane radne snage

Roboti termiti grade bez ljudske pomoći

Roboti su zamišljeni kao prvi korak u projektu s krajnjim ciljem stvaranja potpuno automatizirane robotske radne snage koja može stvoriti složene strukture, bez potrebe za centraliziranim nadzorom.

Konektum stranica

Konektum platforma spaja studente i poslodavce

INTERVJU i FOTO: Studenti Sveučilišta u Rijeci osmislili platformu za pronalaženje zaposlenja u struci

Studenti Odjela za informatiku Sveučilišta u Rijeci osmislili su Konektum platformu koja povezuje studente i poslodavce s ciljem pronalaženja zaposlenja u struci. Platforma je u fazi testiranja, a početkom akademske godine kreće s predstavljanjem po fakultetima.

LinkedIn

Mali trikovi

Kako kreirati savršen profil na LinkedInu i privući poslodavce

Iznimno je važno da redovito brinete o vašem profilu. Ne smijete ga zapuštati jer na taj način pokazujete da ne brinete o vlastitoj karijeri.

Aplikacija Menzer

Intervju: Filip Šaina

Menzer: Aplikacija koja će postati najbolji prijatelj svakom studentu

Devetnaestogodišnji student Fakulteta elektrotehnike i računarstva u Zagrebu, Filip Šaina, osmislio je aplikaciju koja vam otkriva stanje salda na iksici, što je na meniju u menzi i koliko će vas otprilike koštati obrok. Skinite, isprobajte i ocijenite!

IFTTT

Automatizacija na dohvat ruke

IFTTT - povezivanje popularnih internet servisa

IFTTT (If This Then That) je besplatan i sve popularniji alat za međusobno povezivanje i automatizaciju svih popularnih društvenih servisa koji nudi brojne mogućnosti, a iznimno je jednostavan za korištenje.