Za sve one u potrazi za poslom

Kako iskoristiti LinkedIn profil na novi način

4 načina kako iskoristiti LikedIn profil na novi način

Tražite posao? Onda svakako obratite pažnju na svoj LinkedI profil!

Pronalazak posla je zaista dugotrajan i mukotrpan posao koji zahtijeva puno strpljenja i odbijenica. U tome vam može pomoći LinkedIn, poslovno orijentirana društvena mreža koja vam svakako može pomoći u pronalasku posla. Donosimo vam četiri novosti koje je uveo LinkedIn.

1. Pomaže u pronalasku posla

LinkedIn vam daje jednostavniji pregled da vidite jeste li in kada primijetite oglas za posao za koji ste zainteresirani. To znači da možete vidjeti s kojim ste osobama iz firme koja traži nove zaposlenike povezani i možete im se automatski obratiti. Također, ako ste premium pretplatnik, možete dobiti informacije o osobama koje trenutno rade u toj firmi na sličnim poslovima. Na taj način možete dobiti insiderski pogled na trend zapošljavanja i atmosferu firme.

2. Stavlja veliki naglasak na sposobnosti

Mnoge firme koriste LinkedIn Skills kako bi provjerile i usporedile vaše sposobnosti s drugim kandidatima. LinkedIn Skills je dugo bio zanemarivan jer se smatralo da je to opcija koja ničemu ne služi. Ipak, svakako nemojte zanemariti trenutni trend jer vam može biti od pomoći.

3. Daje vam iskustvo drugih grupa

LinkedIn uveo je inovaciju glede ostavljanja poruke u grupne razgovore. Naime, dobra vijest je da sada možete napraviti personaliziranu poruku sa slikom i izravnim spominjanjem  drugih članova grupe. Loša vijest je da više ne možete slati poruke članovima grupe a da se pri tom ne koristite InMailom.

4. Omogućava sistem drugačijeg slanja poruka

Uveden je i novi način slanja poruka čiji je osnovni cilj izravnija i jednostavnija komunikacija između korisnika. Iako i dalje možete slati vaše poruke kao mailove, sistem vas potiče na neformalan tip konverzacije. Ipak, nemojte zaboraviti da je LinkedIn primarno poslovno orijentirana društvena mreža pa nemojte pretjerati u neformalnom izražavanju.

Komentari na članak

Vezani članci

Ispunjavanje obrazaca

PAPIRNATI POSLOVI

Od diplome do posla: Putokaz kroz državnu birokraciju

Popis institucija koje morate posjetiti i dokumenata koje morate prikupiti nakon diplome.

Tenerife, Španjolska

Priča jednog studenta

Hrvati u svijetu: Druga strana medalje ili varaju li agencije studente

"Ovo sam odlučio objaviti u novinama da netko ne ponovi istu grešku i nađe se u istoj situaciji jer nije bilo lako sve ovo prolaziti."

Googleov samovozeći automobil

Googleov projekt

Samovozeći automobili sve bolji na cesti

Prema pisanju CNN-a Google radi na poboljšanju svojih samovozećih automobila.

Dijamanti

Anamarija Dimač

Kad narastem, želim biti sponzoruša

Živimo u sjebanoj državi. Džaba ti znanje kad ga nemaš gdje iskoristiti. Poslodavci ti već u startu poruče da uz životopis dostaviš i svoju sliku, što u prijevodu znači – ako si ružan, zajebi one petice na faksu. Ako nemaš sise, zajebi ih još više…

Sveučilište u Zagrebu

Sveučilište u Zagrebu

Produljen rok prijave za suradnike studentske pravobraniteljice

Rok prijave za mjesto suradnika u uredu pravobraniteljice te voditelja mrežnih stranica studentske pravobraniteljice produljen je do 5. studenoga 2017.