Za sve one u potrazi za poslom

Kako iskoristiti LinkedIn profil na novi način

4 načina kako iskoristiti LikedIn profil na novi način

Tražite posao? Onda svakako obratite pažnju na svoj LinkedI profil!

Pronalazak posla je zaista dugotrajan i mukotrpan posao koji zahtijeva puno strpljenja i odbijenica. U tome vam može pomoći LinkedIn, poslovno orijentirana društvena mreža koja vam svakako može pomoći u pronalasku posla. Donosimo vam četiri novosti koje je uveo LinkedIn.

1. Pomaže u pronalasku posla

LinkedIn vam daje jednostavniji pregled da vidite jeste li in kada primijetite oglas za posao za koji ste zainteresirani. To znači da možete vidjeti s kojim ste osobama iz firme koja traži nove zaposlenike povezani i možete im se automatski obratiti. Također, ako ste premium pretplatnik, možete dobiti informacije o osobama koje trenutno rade u toj firmi na sličnim poslovima. Na taj način možete dobiti insiderski pogled na trend zapošljavanja i atmosferu firme.

2. Stavlja veliki naglasak na sposobnosti

Mnoge firme koriste LinkedIn Skills kako bi provjerile i usporedile vaše sposobnosti s drugim kandidatima. LinkedIn Skills je dugo bio zanemarivan jer se smatralo da je to opcija koja ničemu ne služi. Ipak, svakako nemojte zanemariti trenutni trend jer vam može biti od pomoći.

3. Daje vam iskustvo drugih grupa

LinkedIn uveo je inovaciju glede ostavljanja poruke u grupne razgovore. Naime, dobra vijest je da sada možete napraviti personaliziranu poruku sa slikom i izravnim spominjanjem  drugih članova grupe. Loša vijest je da više ne možete slati poruke članovima grupe a da se pri tom ne koristite InMailom.

4. Omogućava sistem drugačijeg slanja poruka

Uveden je i novi način slanja poruka čiji je osnovni cilj izravnija i jednostavnija komunikacija između korisnika. Iako i dalje možete slati vaše poruke kao mailove, sistem vas potiče na neformalan tip konverzacije. Ipak, nemojte zaboraviti da je LinkedIn primarno poslovno orijentirana društvena mreža pa nemojte pretjerati u neformalnom izražavanju.

Komentari na članak

Vezani članci

Laptop

Microsoft Office 365

Besplatni pristup Office 365 alatima za studente

Besplatna Office365 usluga i alati koji omogućuju suradnju i komunikaciju između svih sudionika u obrazovnom sustavu dostupni su preko AAI@EduHr računa.

Mobiteli

HTC Desire X, Sony Xperia P ili Huawai Ascend G300

Smartphone za božićni poklon

Praktičan, kvalitetan i povoljan poklon ispod bora.

Najsmješnije krivotvorine - Like Nike

Bolji od originala

FOTO: Od iPhone tenisica do Binbows trgovine - smiješni krivotvoreni proizvodi!

Uspjeh tih velikih i vrlo bogatih tvrtki omogućuje i to da na njima zarade i spretni poduzetnici koji rade replike njihovih proizvoda. Tako na osnovu imena jednakih ili sličnih originalnom proizvodu mogu uvaliti niskokvalitetnu robu po razumnoj cijeni.

Twitter

Novost na popularnoj društvenoj mreži

Twitter uveo „mute” značajku

Uz novu „mute” značajku isključite tuđe tweetove.

Matej Brečić

Matej Brečić, osnivač modne marke Pocket

INTERVJU: Student i poduzetnik otkriva kako pokrenuti vlastiti posao

Mladi student-poduzetnik Matej Brečić otkriva kako studenti mogu uskladiti fakultetske obveze i istovremeno graditi profesionalnu karijeru.