Kulturna razmjena

Japanska Fondacija financijski potpomaže kulturno-umjetničke aktivnosti

knjiga

Uz financijsko potpomaganje izložbi, predavanja i radionica, kandidatima se pruža i prilika za suradnju sa stručnjacima na kulturno-umjetničkom polju.

Arts and cultural exchange programima Japanska Fondacija u više od 25 zemalja svijeta promovira svoju kulturu i umjetnost. Trenutno je raspisan natječaj za nekolicinu programa kojima će ujedno nagraditi one koji su u istima pronašli strast. Također, kroz njih će pripomoći u razvijanju i lokalnih kultura obrazovanjem zainteresiranih kandidata i suradnjom sa stručnjacima na tom području. U to se ubrajaju financijski potpomognute umjetničke izložbe, predavanja i radionice

Raspisan natječaj za kulturnu razmjenu u sklopu programa Umjetnost i kulturna razmjenaJapanski jezik u inozemstvu te Japanski studiji u inozemstvu i intelektualna razmjena, odnosi se na razdoblje 2018/2019. godine te na projekte koji će se realizirati u razdoblju od 1. travnja 2018. do 31. ožujka 2019. godine Unatoč tome, kandidati pri biranju moraju pripaziti jer rokovi prijave nisu isti za sve programe.

Japanese – Language Education Overseas program je kojem je cilj učiniti japanski jezik dostupnijim i lakšim za učenje. Kandidati bi bili dio već postojeće strukture i ne bi bili opterećeni njezinom izgradnjom. Program je specifičan za svaku zemlju, a izvodi se kroz razne manifestacije i škole japanskog jezika. Kandidatima je dostupno usavršavanje već postojećeg znanja japanskog jezika ili prilka za predavanje istoga u zemljama gdje Japanska Fondacija smatra da je najpotrebije.

Japanese Studies Overseas and Intellectual Exchange program ima za cilj unaprijediti shvaćanje japanske kulture i jezika u američkim zemljama. Razvojem ljudskih resursa organizacija potiče dijalog i utjecanje na zajedničke probleme te traženje rješenja. Program je specifično orijentiran prema razvijanju suradnje sa Sjedinjenim Američkim Državama i promoviranju japanske kulture.

Potrebno je pažljivo pročitati upute i programe te prijave na vrijeme predati Veleposlanstvu Japana.
 

 

Komentari na članak

Vezani članci

1

Na današnji dan

Fascinantne zanimljivosti o Sikstinskoj kapeli koje sigurno niste znali

Na današnji je dan slavni Michelangelo dovršio oslikavanje svoda Sikstinske kapele, rada koji je potvrdio njegovo slikarsko, kiparsko i arhitektonsko umijeće. Tim povodom saznajte brojne zanimljivosti o slavnom slikaru i važnoj kapeli.

William i Kate u kadi

Umjetnost na drugi način

FOTO: Upoznajte Alison Jackson, majstoricu manipuliranja fotografijama slavnih osoba

 ssssKako izgledaju njene manipulacije sa princom Williamom i Kate Middleton, pogledajte u našoj fotogaleriji.

Dante Gabriel Rossetti

Na današnji dan

Rođen Dante Gabriel Rossetti, engleski slikar i pjesnik

Prije 188 godina rođen je Dante Gabriel Rossetti, engleski slikar i pjesnik. Proslavio se slikama ženskih portreta i zbirkom pjesama.

Euro

Lodz Design Festival

„make me!“: 15 600 eura ide u ruke umjetnicima i dizajnerima – studentima i mladima

Do 2. ožujka traju prijave na natječaj „make me!“; izložit će se 20 najboljih prijavljenih projekata, a trima od njih bit će dodijeljene novčane nagrade.

Edo Murtić

Na današnji dan

Rođen Edo Murtić, velikan hrvatskoga apstraktnog slikarstva

Edo Murtić ostvario je 150 samostalnih i oko 300 skupnih izložbi na svim kontinentima, a osim slikanja radio je i kazališnu scenografiju, murale i mozaike.