Kulturna razmjena

Japanska Fondacija financijski potpomaže kulturno-umjetničke aktivnosti

knjiga

Uz financijsko potpomaganje izložbi, predavanja i radionica, kandidatima se pruža i prilika za suradnju sa stručnjacima na kulturno-umjetničkom polju.

Arts and cultural exchange programima Japanska Fondacija u više od 25 zemalja svijeta promovira svoju kulturu i umjetnost. Trenutno je raspisan natječaj za nekolicinu programa kojima će ujedno nagraditi one koji su u istima pronašli strast. Također, kroz njih će pripomoći u razvijanju i lokalnih kultura obrazovanjem zainteresiranih kandidata i suradnjom sa stručnjacima na tom području. U to se ubrajaju financijski potpomognute umjetničke izložbe, predavanja i radionice

Raspisan natječaj za kulturnu razmjenu u sklopu programa Umjetnost i kulturna razmjenaJapanski jezik u inozemstvu te Japanski studiji u inozemstvu i intelektualna razmjena, odnosi se na razdoblje 2018/2019. godine te na projekte koji će se realizirati u razdoblju od 1. travnja 2018. do 31. ožujka 2019. godine. Unatoč tome, kandidati pri biranju moraju pripaziti jer rokovi prijave nisu isti za sve programe.

Japanese – Language Education Overseas program je kojem je cilj učiniti japanski jezik dostupnijim i lakšim za učenje. Kandidati bi bili dio već postojeće strukture i ne bi bili opterećeni njezinom izgradnjom. Program je specifičan za svaku zemlju, a izvodi se kroz razne manifestacije i škole japanskog jezika. Kandidatima je dostupno usavršavanje već postojećeg znanja japanskog jezika ili prilka za predavanje istoga u zemljama gdje Japanska Fondacija smatra da je najpotrebije.

Japanese Studies Overseas and Intellectual Exchange program ima za cilj unaprijediti shvaćanje japanske kulture i jezika u američkim zemljama. Razvojem ljudskih resursa organizacija potiče dijalog i utjecanje na zajedničke probleme te traženje rješenja. Program je specifično orijentiran prema razvijanju suradnje sa Sjedinjenim Američkim Državama i promoviranju japanske kulture.

Potrebno je pažljivo pročitati upute i programe te prijave na vrijeme predati Veleposlanstvu Japana.
 

 

Komentari na članak

Vezani članci

Boris Bakal

Intervju s redateljem Borisom Bakalom

"Ljudi koji jednom prođu ovu predstavu često ostaju zauvijek vezani za nju i za naš rad"

Multimedijalna umjetnička platforma Bacači Sjenki slavi deset godina svog projekta "Ex-pozicija", osjetilno-performativnog putovanja na koje ćete se otisnuti samo jednom i zauvijek ćete htjeti još. Detalje o projektu otkrio nam je njegov osnivač, voditelj i redatelj Boris Bakal.

 BookCrossing Corner u Info zoni

BookCrossing Corner u Info zoni

Uključite se u svjetski pokret razmjene knjiga

U Info zoni možete besplatno uzeti nepročitane knjige ili ostaviti pročitane te se uključiti u svjetski lanac čitateljske razmjene.

Projekt "Komadić Zagreba"

Javni poziv kreativcima

Pokrenut "Komadić Zagreba", projekt stvaranja kolekcije autentičnih suvenira

Traže se pripadnici zagrebačke kreativne zajednice za osmišljavanje i stvaranje autentičnih zagrebačkih suvenira čime će se povećati vidljivost grada na europskom nivou.

FOTO

Studenti kreativci – predstavljamo Sunčanu Brkulj

„Umjetnici moraju sami stvoriti identitet svojoj umjetnosti, Akademija je tu samo kao potpora“

Sunčana Brkulj studentica je prve godine Animiranog filma i novih medija. Ispričala nam je kada je počela njezina ljubav prema animaciji i kako se osjećala kada je saznala da iz svoje sobe može stvarati animirana čuda.

pilula

Na današnji dan

Kontracepcijske pilule prvi put odobrene za korištenje

Pilula koja već dugi niz godina uzrokuje različita razilaženja u stavovima ljudi, liječnika i crkve prvi je put odobrena upravo na današnji dan.