Kulturna razmjena

Japanska Fondacija financijski potpomaže kulturno-umjetničke aktivnosti

knjiga

Uz financijsko potpomaganje izložbi, predavanja i radionica, kandidatima se pruža i prilika za suradnju sa stručnjacima na kulturno-umjetničkom polju.

Arts and cultural exchange programima Japanska Fondacija u više od 25 zemalja svijeta promovira svoju kulturu i umjetnost. Trenutno je raspisan natječaj za nekolicinu programa kojima će ujedno nagraditi one koji su u istima pronašli strast. Također, kroz njih će pripomoći u razvijanju i lokalnih kultura obrazovanjem zainteresiranih kandidata i suradnjom sa stručnjacima na tom području. U to se ubrajaju financijski potpomognute umjetničke izložbe, predavanja i radionice

Raspisan natječaj za kulturnu razmjenu u sklopu programa Umjetnost i kulturna razmjenaJapanski jezik u inozemstvu te Japanski studiji u inozemstvu i intelektualna razmjena, odnosi se na razdoblje 2018/2019. godine te na projekte koji će se realizirati u razdoblju od 1. travnja 2018. do 31. ožujka 2019. godine Unatoč tome, kandidati pri biranju moraju pripaziti jer rokovi prijave nisu isti za sve programe.

Japanese – Language Education Overseas program je kojem je cilj učiniti japanski jezik dostupnijim i lakšim za učenje. Kandidati bi bili dio već postojeće strukture i ne bi bili opterećeni njezinom izgradnjom. Program je specifičan za svaku zemlju, a izvodi se kroz razne manifestacije i škole japanskog jezika. Kandidatima je dostupno usavršavanje već postojećeg znanja japanskog jezika ili prilka za predavanje istoga u zemljama gdje Japanska Fondacija smatra da je najpotrebije.

Japanese Studies Overseas and Intellectual Exchange program ima za cilj unaprijediti shvaćanje japanske kulture i jezika u američkim zemljama. Razvojem ljudskih resursa organizacija potiče dijalog i utjecanje na zajedničke probleme te traženje rješenja. Program je specifično orijentiran prema razvijanju suradnje sa Sjedinjenim Američkim Državama i promoviranju japanske kulture.

Potrebno je pažljivo pročitati upute i programe te prijave na vrijeme predati Veleposlanstvu Japana.
 

 

Komentari na članak

Vezani članci

27. Adria Art Annale

Dioklecijanovi podrumi

27. „Adria Art Annale” u znaku Besmrtnosti

Ova izložba već dugi niz godina, još od 1985., uvodi u splitsku kulturnu scenu novi pogled na umjetnost i njen odnos s društvom.

Autoportret

Na današnji dan

FOTO: Živost, raskoš i senzualnost u slikama velikog baroknog umjetnika Rubensa

Osim što su mu slikarska ostvarenja bila raznovrsne tematike i bogata detaljima i bojama, Rubens je bio toliko svestran umjetnik da je izrađivao i kartone za tapiserije, nacrte dekoracija za svečanosti i predmete umjetničkog obrta te je ilustrirao knjige.

Atmosfera 2015

Audiovizualni festival

Kraj Illectricity Festivala uz electrofunk, bass i hakere

Nakon odličnog Sound Clasha u Attacku u subotu na kojem će nastupiti četiri DJ ekipe i rasplesati vas, a senzori pokreta mjerit će koja je najbolja, na red dolazi vrhunac festivala.

Šetnja Ilicom

Tjedan dobrodošlice

ESN Zagreb olakšava erasmusovcima prve dane boravka u hrvatskoj metropoli

Tjedan dobrodošlice za Erasmus+ studente uključuje različite zabavne i kulturne događaje kao što su gradske ture uz pratnju vodiča i članova ESN-a, šetnja gradom uz dijeljenje „besplatnih zagrljaja“, karaoke, biljarska večer, izlet u Varaždin te veliki party.

Dangerdust naslovna

Remek-djela napravljena preko noći

Crteži dvojice anonimnih studenata oduševljavaju svijet

Dvojica anonimnih studenata oglašavanja i umjetničkog dizajna na Sveučilištu Columbus, poznati pod umjetničkim imenom Dangerdust, svakog se tjedna ušuljavaju u neku slobodnu predavaonicu na Sveučilištu te na ploči kredom stvaraju prava umjetnička djela.