Kulturna razmjena

Japanska Fondacija financijski potpomaže kulturno-umjetničke aktivnosti

knjiga

Uz financijsko potpomaganje izložbi, predavanja i radionica, kandidatima se pruža i prilika za suradnju sa stručnjacima na kulturno-umjetničkom polju.

Arts and cultural exchange programima Japanska Fondacija u više od 25 zemalja svijeta promovira svoju kulturu i umjetnost. Trenutno je raspisan natječaj za nekolicinu programa kojima će ujedno nagraditi one koji su u istima pronašli strast. Također, kroz njih će pripomoći u razvijanju i lokalnih kultura obrazovanjem zainteresiranih kandidata i suradnjom sa stručnjacima na tom području. U to se ubrajaju financijski potpomognute umjetničke izložbe, predavanja i radionice

Raspisan natječaj za kulturnu razmjenu u sklopu programa Umjetnost i kulturna razmjenaJapanski jezik u inozemstvu te Japanski studiji u inozemstvu i intelektualna razmjena, odnosi se na razdoblje 2018/2019. godine te na projekte koji će se realizirati u razdoblju od 1. travnja 2018. do 31. ožujka 2019. godine. Unatoč tome, kandidati pri biranju moraju pripaziti jer rokovi prijave nisu isti za sve programe.

Japanese – Language Education Overseas program je kojem je cilj učiniti japanski jezik dostupnijim i lakšim za učenje. Kandidati bi bili dio već postojeće strukture i ne bi bili opterećeni njezinom izgradnjom. Program je specifičan za svaku zemlju, a izvodi se kroz razne manifestacije i škole japanskog jezika. Kandidatima je dostupno usavršavanje već postojećeg znanja japanskog jezika ili prilka za predavanje istoga u zemljama gdje Japanska Fondacija smatra da je najpotrebije.

Japanese Studies Overseas and Intellectual Exchange program ima za cilj unaprijediti shvaćanje japanske kulture i jezika u američkim zemljama. Razvojem ljudskih resursa organizacija potiče dijalog i utjecanje na zajedničke probleme te traženje rješenja. Program je specifično orijentiran prema razvijanju suradnje sa Sjedinjenim Američkim Državama i promoviranju japanske kulture.

Potrebno je pažljivo pročitati upute i programe te prijave na vrijeme predati Veleposlanstvu Japana.
 

 

Komentari na članak

Vezani članci

https://hr.wikipedia.org/wiki/Nagrada_Vladimir_Nazor#/media/File:Dobitnici_nagrade_Vladimir_Nazor_za_2014_1315.JPG

Dodjela nagrade za umjetnička ostvarenja u 2016. godini

Raspisan natječaj za nagradu „Vladimir Nazor"

Ministarstvo kulture nagrađuje najbolja umjetnička ostvarenja na području književnosti, glazbe, filma, kazališta, likovnih i primijenjenih umjetnosti te arhitekture i urbanizma. Dodjeljuje se godišnja nagrada i nagrada za životno djelo.

Pogled na svakodnevnicu iz sjedeće perspektive

Objektiv Alena Kasumovića

Fotografskom izložbom prikazana svakodnevica iz sjedeće perspektive

Vrata svoje privatnosti otvorio nam je mladi umjetnik Alen Kasumović izložbom fotografija koje prikazuju njegov život i sve ono što ga neprestano okružuje.

Boris Bakal

Intervju s redateljem Borisom Bakalom

"Ljudi koji jednom prođu ovu predstavu često ostaju zauvijek vezani za nju i za naš rad"

Multimedijalna umjetnička platforma Bacači Sjenki slavi deset godina svog projekta "Ex-pozicija", osjetilno-performativnog putovanja na koje ćete se otisnuti samo jednom i zauvijek ćete htjeti još. Detalje o projektu otkrio nam je njegov osnivač, voditelj i redatelj Boris Bakal.

Naslovnica ZFF-a

Za sve filmske sladokusce, ali i one koji to tek postaju

13. Zagreb Film Festival

Nikad nije prekasno ili prerano za kvalitetno kulturno uzdizanje, a jesen je savršeno doba za sjesti pred velike ekrane i prepustiti se kvaliteti još jednog Zagreb Film Festivala!

Slikarstvo

Serija strukovnih radionica

Kreativci postaju profesionalni umjetnici zahvaljujući HDLU-u Zagreb

HDLU Zagreb organizira seriju besplatnih strukovnih radionica vizualnih komunikacija i kulturnog marketinga namijenjenih zainteresiranim likovnim umjetnicima. Prijave za sudjelovanje traju do 5. rujna.