Žene na liderskim pozicijama

IPODI osigurava stipendije za žene istraživačice

učenje

IPODI stipendije namijenjene su ženama u znanosti koje se bave istraživanjima i postat će buduće liderice. Natječaj je otvoren do 14.12, a prijaviti se mogu apsolutno sve žene koje imaju završen doktorat i želju za učenjem i daljnjim napretkom.

Internacionalna postdoktorska inicijativa (IPODI) Tehničkog sveučilišta u Berlinu za cilj ima povećati broj žena na liderskim pozicijama. Stoga svake godine osiguravaju 26 dvogodišnjih stipendija izuzetnim istraživačicama.

Bez obzira kojom se granom znanosti i kojim područjem istraživanja bavile, žene svih nacionalnosti i dobi mogu se prijaviti za ovaj program. Inicijativa posebno ohrabruje istraživačice koje se vraćaju s programa internacionalne mobilnosti, mobilnosti između sektora (rad u privatnom sektoru) ili neakademske mobilnosti (na primjer s porodiljnog dopusta). Mogu se prijaviti kandidatkinje koje nakon završenog doktorata imaju najviše 10 godina istraživačkog iskustva.

IPODI je sufinanciran putem Programa sufinanciranja Marie Sklodowska-Curie Actions Europske komisije. Svaka stipendistica uz dvogodišnji program stipendiranja ima osigurane vježbe, mentora, pokrivene troškove istraživanja te sva osiguranja. 

Ukoliko poznajete mladu buduću lidericu u svome području, ili ste vi jedna od njih, ohrabrite se i prijavite. Sve detalje i prijavnicu možete pronaći na poveznici. Prijave traju do 14. prosinca 2018.
 

Komentari na članak

Vezani članci

Gordana Raos

Ravnateljica Gordana Raos reagirala

Gordana Raos odgovorila na pritužbe oko natječaja za logo splitskog SC-a te stavila točku na i

Ravnateljica splitskog Studentskog centra odlučila je uputiti očitovanje svima onima koji se bune protiv pobjedničkog uratka na natječaju za izbor logotipa.

Slikarstvo

Osmišljavanje izložbenog koncepta

Natječaj „Samo jednom prvi put” otvoren i za studente

Do 30. rujna zaprimaju se prijave za prvu samostalnu ili skupnu izložbu u bilo kojem mediju: slikarstvo, kiparstvo, grafika, crtež, umjetničke instalacije, performans, akcije, fotografije, konceptualna umjetnost, video i novi mediji.

Znanstveni kvart 2017.

Edukativno-zabavni sadržaj na Interliberu

Je li biti znanstvenik fora ili noćna mora, doznajte na Znanstvenom kvartu

Troje renomiranih hrvatskih znanstvenika, dr. sc. Saša Ceci, doc. dr. sc. Vladimir Stilinović te doc. dr. sc. Nikola Poljak, otkrit će svoj odgovor na pitanje: „Znanstvenik: fora ili noćna mora?“ tijekom šestodnevnog programa Znanstvenog kvarta koji se odvija na Interliberu.

Glavni kolodvor: zgrada

Završen natječaj

HŽ odabrao najbolje slogane

Završen je HŽ-ov natječaj „Osmisli slogan za HŽ Putnički prijevoz i otputuj vlakom kamo želiš“. Odabrane su tri najbolje ideje redovitih studenata koje će se koristiti u budućim promotivnim akcijama.

Ispunjavanje obrazaca

Metoda papir-olovka

Natječaj Sveučilišta u Zagrebu: izradite promotivne materijale Ankete za procjenu nastavnika

S obzirom na to da je Anketa namijenjena studentima, Sveučilište vjeruje da će se od studenata dobiti zanimljiva rješenja.