Financijska podrška

Igraj srcem: raspisan natječaj za stipendiranje studenata s invaliditetom

Kolinda Grabar Kitarović sa stipendistima

– Želja nam je bila ovim humanitarnim projektom skrenuti pozornost na mlade osobe s invaliditetom kako bismo im omogućili ravnopravno sudjelovanje u svim životnim aktivnostima. – istaknula je Žaklina Trbović.

Stipendijskim programom humanitarne akcije Igraj srcem koja se provodi i organizira već petu godinu zaredom uspješno se pomaže jednoj od najranjivijih društvenih skupina – studentima s invaliditetom. U protekle četiri godine dodijeljeno je čak 70 stipendija u iznosu od 800 000 kuna, a sada je osigurano njih još 20 za koje je Zubak Grupa donirala sredstva u iznosu od 200 000 kuna. 

U današnje vrijeme kada je sve izraženija tendencija da se visoko obrazovanje plaća, glavna ideja inicijatora humanitarne akcije bila je stvoriti platformu preko koje će se moći izravno i konkretno pomoći studentima s invaliditetom. Kroz petogodišnji ciklus donirat će se ukupno milijun kuna sredstava stipendistima za akademsku naobrazbu. Važnost akcije prepoznao je i Ured predsjednice zbog čega se cijela akcija i ove godine odvija pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović.

– Čestitam i zahvaljujem svima koji su do sada, u protekle 4 godine omogućili dobivanje 70 stipendija mladim osobama s invaliditetom kako bi bili u mogućnosti nastaviti svoje obrazovanje. Ovom dobrotvornom akcijom pokazuje se i kolika je dragocjenost pomaganja drugima i tako se nastavlja linija dobrotvorstva jer će i oni koji sada primaju pomoć, jednoga dana biti u prilici pomoći potrebitima. To je dragocjeno životno iskustvo, stoga i ove godine dajem podršku projektu Igraj srcem i vjerujem u onu prekrasnu rečenicu kojom nas je poučio Mali princ kako čovjek samo srcem dobro vidi! – izjavila je predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović.

Humanitarna akcija Igraj srcem osmišljena je po načelima društveno odgovornog poslovanja s ciljem prepoznavanja i razumijevanja specifičnih potreba studenata s invaliditetom. Organizacijom i provedbom akcije nastoji se osnažiti vjera kako zajedno možemo biti nositelji pozitivnih promjena za opće dobro stvarajući pritom društvo jednakih mogućnosti. 

– Želja nam je bila ovim humanitarnim projektom skrenuti pozornost na mlade osobe s invaliditetom kako bismo im omogućili ravnopravno sudjelovanje u svim životnim aktivnostima te vjerujem da smo u ovom petogodišnjem ciklusu uspjeli potaknuti pozitivne promjene u stvaranju društva jednakih mogućnosti. – istaknula je Žaklina Trbović, članica Uprave Zubak Grupe za marketing i korporativne komunikacije.

Stipendistica Anita Blažeković rekla je:

– Već tri godine zaredom primam stipendiju humanitarne akcije Igraj srcem na čemu sam jako zahvalna jer mi je uvelike pomogla oko mojega školovanja. Na to gledam kao na pomoć da se i mi, osobe s invaliditetom, uklopimo u društvo i da jednoga dana budemo obrazovane osobe i jednake na tržištu rada. Stipendija mi je pomogla da financijski rasteretim roditelje, a doživjela sam ju kao plaću koju sam na neki način zaradila. Hvala svima koji sudjeluju i omogućuju nam da primamo stipendije kako bismo svojim radom i marljivim učenjem došli do željenog cilja.

Svi studenti s invaliditetom s područja Republike Hrvatske mogu se prijaviti na raspisani javni natječaj Zubak Grupe za dodjelu stipendija u akademskoj godini 2019/2020. Natječaj će biti otvoren od 16. rujna do 15. listopada 2019.

Komentari na članak

Vezani članci

Studenti

Grupna izložba

VGA01 okuplja radove studenata umjetničkih akademija u Zagrebu, Rijeci i Osijeku

Pozivaju se studentice i studente umjetničkih akademija u Zagrebu, Rijeci i Osijeku da se prijave za izlaganje na grupnoj izložbi pod nazivom VGA01 do 30. rujna 2019.

umjetnost

Stipendija za rezidencijalni boravak u Španjolskoj

Mladi umjetnici imaju priliku razvijati projekt u Valladolidu

Prijave za rezidencijalni boravak u Valladolidu omogućene su mladim umjetnicima iz Hrvatske. Mladi CreArtivci imat će priliku provesti pet tjedana u zavidnom prostoru, a bit će im pokriveni čak i putni troškovi. Rok za prijavu je 22. listopada 2017.

Muzej

Natječaj za stažiranje

Staž u Birminghamu uz stipendiju od tisuću dolara mjesečno

Želite otputovati u Birmingham i pritom naučiti više o muzejima i izložbama? Ovaj je natječaj idealan za vas.

Promocija studenata

Natječaj za stipendije

Kanadsko sveučilište stipendira studente iz inozemstva

The University of Winnipeg nudi stipendiju „President's Scholarship“ svim međunarodnim studentima koji se prijavljuju za preddiplomski, diplomski, PACE ili ELP.

Ministarstvo znanosti obrazovanja i sporta

Prosvjed stipendista

"Državne stipendije bit će isplaćene do kraja tjedna"

Ministarstvo bi tako trebalo već sutra isplatiti oko 2 tisuće stipendija na račune stipendista. Prema riječima organizatora prosvjeda, dosad ih je isplaćeno tek 700, što znači da od srijede do nedjelje treba na račune sjesti još oko 2 500 stipendija.