Financijska potpora

Hrvati iz Amerike stipendiraju buduće studente u domovini

Ilustracija - stipendija

Hrvatska školska zaklada raspisala je natječaj za stipendiranje nadarenih studenata u domovini. Natječaj traje do 15. svibnja 2018.

Raspisan je natječaj za stipendiranje nadarenih studenata u domovini. Organizator je Hrvatska školska zaklada, najveća hrvatsko-američka organizacija za stipendiranje studenata u domovini koja je stipendiranje pokrenula s vizijom pripreme pojedinaca za vodeće uloge u gospodarskom, političkom i kulturnom razvitku Hrvatske kroz njihovo akademsko obrazovanje i osobnu izgradnju.

Pravo na stipendiju mogu ostvariti isključivo studenti koji ovog proljeća završavaju srednju školu te namjeravaju upisati prvu godinu studija na jednom od hrvatskih sveučilišta. Prednost će imati učenici s prosjekom iznad 4,5 u svakoj školskoj godini te oni slabijeg imovinskog stanja, a vrednovat će se i jedinstvene kvalitete kandidata uključujući i izvannastavne uključenosti i volonterizam u školi i zajednici. Studenti će primati punu godišnju stipendiju u iznosu od 2000 USD, a stipendija može trajati do pet godina, uključujući tri godine preddiplomskog i dvije godine diplomskog studija.

Prijava se može podnijeti najkasnije do 15. svibnja 2018. Prijavnicu i informacije o potrebnim dokumentima možete pronaći na službenoj stranici.

 

Komentari na članak

Vezani članci

Trčanje, siluete, zalazak sunca; Izvor: https://pixabay.com/en/figures-shadows-girls-running-1384865/

Riječki studenti

U tenisicama na stručnu praksu u Nike kompaniji

Studentima Ekonomskog fakulteta u Rijeci pruža se mogućnost obavljanja stručne prakse u jednoj od najutjecajnijih i najjačih sportskih kompanija na svijetu. Natječaj traje do 29. listopada.

Stipendije

Izašao natječaj za stipendiranje branitelja i djece branitelja

Braniteljske stipendije za studente umanjene za 1000 kuna

Stipendija je namijenjena srednjoškolcima, redovnim studentima sveučilišta i veleučilišta te studentima na poslijediplomskim studijima.

foto

Natječaj za stipendije

Studiranje i profesionalno usavršavanje u Njemačkoj

Stipendije će se dijeliti za sve razine studija, a Njemačku ćete moći razgledati i u radnim posjetima te programima profesionalnog usavršavanja.

MZOS logo

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta

Objavljeni privremeni rezultati natječaja za državnu stipendiju

Objavljeni su privremeni rezultati Natječaja za dodjelu državnih stipendija. Prigovore možete uputiti do 18. travnja.

ISTO

Financijska podrška

HEP dodjeljuje stipendije studentima diplomskih studija tehničkih znanosti

21 se stipendija dodjeljuje redovnim studentima prve ili druge godine diplomskoga studija strojarstva, elektrotehnike, računarstva, geodezije i građevinarstva. Rok je za prijavu 22. studenoga.