Financijska podrška

Grad Samobor raspisao natječaj za stipendije; boduje i društveni angažman

Kune

Za školsku/akademsku godinu 2018/2019. dodijelit će se najviše 7 stipendija za učenike po kriteriju izvrsnosti, 10 stipendija za studente po kriteriju izvrsnosti, 3 stipendije za učenike mlade glazbenike, 2 stipendije za studente mlade glazbenike, 30 stipendija za učenike na temelju socioekonomskog statusa te 15 stipendija za studente na temelju socioekonomskog statusa.

I u ovoj će godini Grad Samobor stipendirati učenike i studente te mlade glazbenike. Natječaj traje do 29. listopada, do kad se zaprimaju prijave kandidata.

Budući da je raspisan jedinstveni natječaj, kandidati mogu predati molbu za više vrsta stipendija ako to naznače na prijavnici. Na taj način omogućit će im se ostvarivanje prava po osnovi na kojoj mogu postići najveći broj bodova.

Najznačajnije izmjene u odnosu na prošlu godinu odnose se na:

  • prihodovni cenzus obitelji koji je do sada iznosio 1800,00 kuna po članu kućanstva (za kandidate koji se natječu za stipendije temeljem kriterija socioekonomskog statusa), od ove se godine utvrđuje zaključkom gradonačelnika te iznosi 2000,00 kuna,
  • jedan član Povjerenstva za stipendije imenuje se iz reda Savjeta mladih,
  • sportski rezultati boduju se za učenike i studente koji se natječu za ostvarivanje prava na stipendiju temeljem kriterija izvrsnosti, neovisno o smjeru obrazovanja, ali isključivo za natjecanja pod ingerencijom Hrvatskog školskog sportskog saveza, odnosno Hrvatskog akademskog sportskog saveza,
  • uvodi se bodovanje društvenog angažmana kandidata na način da se bodovi dodjeljuju za volontiranje, sudjelovanje u Erasmus+ projektima te za aktivno članstvo u udrugama i/ili klubovima.

Za školsku/akademsku godinu 2018/2019. dodijelit će se najviše 7 stipendija za učenike po kriteriju izvrsnosti, 10 stipendija za studente po kriteriju izvrsnosti, 3 stipendije za učenike mlade glazbenike, 2 stipendije za studente mlade glazbenike, 30 stipendija za učenike na temelju socioekonomskog statusa te 15 stipendija za studente na temelju socioekonomskog statusa.

Iznos stipendije utvrđuje se za učenike i učenike mlade glazbenike na temelju kriterija izvrsnosti 500,00 kn mjesečno, za studente i studente mlade glazbenike 800,00 kn mjesečno, za učenike na temelju kriterija socioekonomskog statusa 600,00 kn mjesečno, za studente na temelju kriterija socioekonomskog statusa 1000,00 kn mjesečno. Učenicima srednjih škola koji se obrazuju za trogodišnja deficitarna zanimanja utvrđena listom deficitarnih zanimanja, a koji ostvare pravo na stipendiju Grada Samobora, mjesečni iznos stipendije uvećat će se, sufinanciranjem Udruženja obrtnika Samobor, za iznos od 400,00 kn.

Prijave za dodjelu stipendija, s potpunom traženom dokumentacijom, predaju se, dakle, do 29. listopada u zatvorenim omotnicama u Urudžbenom zapisniku Grada Samobora, Trg kralja Tomislava 5, Samobor, soba 2 ili šalju preporučeno poštom na adresu: Grad Samobor, Upravni odjel za društvene djelatnosti, Samobor, Trg kralja Tomislava 5.

Komentari na članak

Vezani članci

Fotografijaaaa

ESN Hrvatska i Agencija za mobilnost i programe EU

Raspisan fotonatječaj na temu najboljih Erasmus trenutaka

Erasmus+ nije ti nepoznat pojam, ali nije ni fotografija? Želiš biti #instafamous?

Gordana Raos

Ravnateljica Gordana Raos reagirala

Gordana Raos odgovorila na pritužbe oko natječaja za logo splitskog SC-a te stavila točku na i

Ravnateljica splitskog Studentskog centra odlučila je uputiti očitovanje svima onima koji se bune protiv pobjedničkog uratka na natječaju za izbor logotipa.

Prijavite se na 22. Međunarodni festival kazališta u Izmiru i Ankari

Natječaj

Prijave za sudjelovanje na turskim kazališnim festivalima u tijeku

Kako bi se postigla interakcija između različitih zemalja i kultura, TASKAV organizira dva kazališna festivala u Turskoj. U tijeku su prijave za sudjelovanje amaterskih i profesionalnih skupina.

SCZG dvorište

Studentski centar Zagreb

Nove obavijesti vezane uz natječaj za smještaj u studentskim domovima

Donosimo vam popis izjava koje je potrebno priložiti uz zamolbu za smještaj ako koristite stipendije ili zamolbu ne predajete osobno.

Kampus rijeka

Studentski smještaj

Riječki Studentski centar raspisao natječaj za smještaj u studentske domove

Rok je za prijavu na Natječaj od 1. srpnja 2019. do 19. srpnja 2019, a rezultati će biti objavljeni 2. kolovoza.