Financijska podrška

Grad Samobor raspisao natječaj za stipendije; boduje i društveni angažman

https://pixabay.com/photos/banknote-bill-business-buy-cash-15985/

Za školsku/akademsku godinu 2018/2019. dodijelit će se najviše 7 stipendija za učenike po kriteriju izvrsnosti, 10 stipendija za studente po kriteriju izvrsnosti, 3 stipendije za učenike mlade glazbenike, 2 stipendije za studente mlade glazbenike, 30 stipendija za učenike na temelju socioekonomskog statusa te 15 stipendija za studente na temelju socioekonomskog statusa.

I u ovoj će godini Grad Samobor stipendirati učenike i studente te mlade glazbenike. Natječaj traje do 29. listopada, do kad se zaprimaju prijave kandidata.

Budući da je raspisan jedinstveni natječaj, kandidati mogu predati molbu za više vrsta stipendija ako to naznače na prijavnici. Na taj način omogućit će im se ostvarivanje prava po osnovi na kojoj mogu postići najveći broj bodova.

Najznačajnije izmjene u odnosu na prošlu godinu odnose se na:

  • prihodovni cenzus obitelji koji je do sada iznosio 1800,00 kuna po članu kućanstva (za kandidate koji se natječu za stipendije temeljem kriterija socioekonomskog statusa), od ove se godine utvrđuje zaključkom gradonačelnika te iznosi 2000,00 kuna,
  • jedan član Povjerenstva za stipendije imenuje se iz reda Savjeta mladih,
  • sportski rezultati boduju se za učenike i studente koji se natječu za ostvarivanje prava na stipendiju temeljem kriterija izvrsnosti, neovisno o smjeru obrazovanja, ali isključivo za natjecanja pod ingerencijom Hrvatskog školskog sportskog saveza, odnosno Hrvatskog akademskog sportskog saveza,
  • uvodi se bodovanje društvenog angažmana kandidata na način da se bodovi dodjeljuju za volontiranje, sudjelovanje u Erasmus+ projektima te za aktivno članstvo u udrugama i/ili klubovima.

Za školsku/akademsku godinu 2018/2019. dodijelit će se najviše 7 stipendija za učenike po kriteriju izvrsnosti, 10 stipendija za studente po kriteriju izvrsnosti, 3 stipendije za učenike mlade glazbenike, 2 stipendije za studente mlade glazbenike, 30 stipendija za učenike na temelju socioekonomskog statusa te 15 stipendija za studente na temelju socioekonomskog statusa.

Iznos stipendije utvrđuje se za učenike i učenike mlade glazbenike na temelju kriterija izvrsnosti 500,00 kn mjesečno, za studente i studente mlade glazbenike 800,00 kn mjesečno, za učenike na temelju kriterija socioekonomskog statusa 600,00 kn mjesečno, za studente na temelju kriterija socioekonomskog statusa 1000,00 kn mjesečno. Učenicima srednjih škola koji se obrazuju za trogodišnja deficitarna zanimanja utvrđena listom deficitarnih zanimanja, a koji ostvare pravo na stipendiju Grada Samobora, mjesečni iznos stipendije uvećat će se, sufinanciranjem Udruženja obrtnika Samobor, za iznos od 400,00 kn.

Prijave za dodjelu stipendija, s potpunom traženom dokumentacijom, predaju se, dakle, do 29. listopada u zatvorenim omotnicama u Urudžbenom zapisniku Grada Samobora, Trg kralja Tomislava 5, Samobor, soba 2 ili šalju preporučeno poštom na adresu: Grad Samobor, Upravni odjel za društvene djelatnosti, Samobor, Trg kralja Tomislava 5.

Komentari na članak

Vezani članci

Prijava

Natječaj splitskog Studentskog zbora

Novih 300 000 kuna za financiranje studentskih programa u Splitu

Raspisan je natječaj za financiranje studentskih programa Studentskog zbora u Splitu. Dodjeljuje se 300 000 kuna, a prijave traju do 24. lipnja 2018.

Sto kuna

Financijska podrška

Raspisan natječaj za dodjelu stipendija djeci hrvatskih branitelja

Mjesečno će stipendija iznositi 500 kuna, a naknade dijelova troškova školarine poslijediplomskih studija isplaćivat će se jednokratno te će iznositi i do 6000 kuna. Prijave traju do 22. prosinca.

SZOSijek
IZVOR: http://szos.unios.hr/novosti/natjecaj-za-studentske-programe-2018

Studentski zbor Sveučilišta u Osijeku

Otvoren Natječaj za sufinanciranje studentskih projekata na osječkom Sveučilištu

Studentski je zbor Sveučilišta u Osijeku raspisao Natječaj za sufinanciranje studentskih projekata u kalendarskoj godini 2019. Rok za prijavu projekata je 26. travnja.

Stipendije u Chicagu

Prilika za mlade iz Hrvatske, BiH i Slovenije

Stipendiranje mladih ljudi u Chicagu

Mladi mogu u SAD-u steći radno iskustvo u području IT tehnologija.

uniri

Poticanje poduzetništva

Sveučilište u Rijeci osiguralo dva milijuna kuna za poslovne ideje znanstvene zajednice

Sveučilište u Rijeci osiguralo je dva milijuna kuna kako bi podržalo najbolje poslovne ideje i pothvate svojih članova znanstvene zajednice, kao i bivših i sadašnjih studenata te potaknulo bolje povezivanje znanstvene zajednice i poduzetništva