Studiranje u inozemstvu

Grad pokriva do 2000 kn putnih troškova splitskim Erasmus+ studentima

Split

U narednom se periodu studenti Sveučilišta u Splitu sa splitskim prebivalištem, koji su korisnici Erasmus+ programa, mogu prijaviti na Poziv grada za financiranje dijela putnih troškova za boravak u inozemstvu.

Kako bi im pokrio dio troškova putovanja za studijski boravak u inozemstvu, grad Split će u akademskoj godini 2018/2019. osigurati financijska sredstva studentima iz programa Erasmus+ studija. Radi se o iznosu do 2000 kuna po studentu.

Važno je spomenuti da studenti koji žele ostvariti pravo na naknadu za troškove putovanja moraju ispunjavati sljedeće uvjete:

  • pravo na mobilnost sukladno Odluci o odabiru kandidata za mobilnost studenata u svrhu studija u okviru programa Erasmus+ na Sveučilištu u Splitu,
  • biti studenti Sveučilišta u Splitu,
  • imati prijavljeno prebivalište na području grada Splita najmanje tri godine do dana objavljivanja Poziva.

Svi zainteresirani studenti mogu se prijaviti preko obrasca, koji se može se naći na mrežnim stranicama grada Splita, ili u pisarnici svakog radnog dana od 8:00 do 15:00, a prijava se upućuje preporučenom poštom na adresu Grad Split, Ured grada, 21000 Split, Obala kneza Branimira s naznakom Prijava za dodjelu naknade dijela putnih troškova studentima iz programa ERASMUS+ studija. Također studenti prijavu mogu predati i osobno u pisarnici grada Splita na prethodno navedenoj adresi.

Uz ispunjeni obrazac potrebno je redom priložiti i sljedeću nabrojanu dokumentaciju:

  •  presliku osobne iskaznice za podnositelja prijave,
  • potvrdu o pohađanju/sporazumu/mobilnosti Erasmus+,
  • potvrdu o statusu studenta na Sveučilištu u Splitu,
  • račun putnih troškova.

Valja istaknuti kako rok za prijavu traje najmanje 30 dana od dana objave. No, budući da su financijska sredstva grada ograničena, prednost će imati studenti koji se ranije prijave na Poziv. Dodatne se informacije nalaze na službenoj stranici grada Splita.

Komentari na članak

Vezani članci

Tehnika BujinKan Split

Škola ratničkih vještina Bujinkan Seishin Dojo Split

Otvorena je Škola ratničkih vještina u Splitu!

Nitko i nikada ne može predvidjeti da li će silom prilike postati sudionik neugodne situacije u kojoj će se trebati braniti i hoće li se naći u opasnosti gdje će izdržljivost i spretnost značiti i preživljavanje.

Humanitarni buvljak "A di si ti?"

Pomaganje beskućnicima više nije bauk

Nastavak priče o humanosti grada Splita

Trinaesti humanitarni buvljak udruge MoST pod nazivom „A di si ti?” je uz potporu organizacija, tvrtki, institucija, škola te različitih humanitarnih i sportskih udruga, ali i pojedinaca, polučio dosad najveći odaziv.

Urbana mladež - besplatne radionice mailinga i društvenih mreža

U sklopu EU projekta Online Europe

Besplatne radionice društvenih mreža i „e-mailinga“

Urbana mladež poziva na radionice za razmjenu znanja i dobre prakse iz područja informatičko-komunikacijskih tehnologija, koje započinju ovaj vikend.

Kape u zraku

Sveučilište u Zagrebu

Izašli rezultati natječaja za program studentske razmjene ERASMUS+

Studenti koji nisu uspjeli ući u program razmjene mogu uložiti žalbu povjerenstvu visokog učilišta u roku od osam dana od objave rezultata natječaja.

Od deset sveučilišta, zagrebačko najuspješnije na judo natjecanju

UniSport Hrvatska

Zagrebačko sveučilište najbolje u judu

- Veseli nas da je ove godine nastupio veći broj natjecatelja nego prošle godine te da se povećala kvaliteta samog natjecanja. Ove je godine studentsko prvenstvo bilo i jedan od kriterija za odlazak na Europske sveučilišne sportske igre i to je bio jedan od motiva da na ovom prvenstvu nastupe naši najbolji judaši. Tako smo i ove godine uživali u nastupima osvajača svjetskih i europskih medalja i članova nacionalnih selekcija. – izjavio je Ivan Segedi, tehnički organizator natjecanja.