Projekt udruge eSTUDENT

Financial Week – višednevni izlet u svijet financija na EFZG-u

https://pixabay.com/en/calculator-calculation-insurance-385506/

Novo izdanje Financial Week započinje na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu uvodnim predavanjem zakazanim za ponedjeljak, 14. siječnja, a završava 18. siječnja izletom u revizorsku kompaniju.

eSTUDENT i ove godine organizira Financial Week. Riječ je o projektu koji uz pomoć vrhunskih stručnjaka studentima približava zanimljivosti i aktualne teme iz područja financija i računovodstva.

Novo izdanje započinje na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu uvodnim predavanjem zakazanim za ponedjeljak, 14. siječnja, a s EFZG-a seli se 18. siječnja završnim Izletom na buduće radno mjesto

Za one koje žele biti sami svoje gazde i imaju ideju, a ne znaju kako je provesti u djelo, 14. siječnja u 15 sati predavanje će održati Miro Hegedić iz Lean Startupa na temu Startup – od ideje do realizacije. U njegovu će sklopu podijeliti svoja iskustva i znanja vezana uz pokretanje vlastitog startupa i ukazati na najčešće probleme koji se javljaju pri njegovu pokretanju kako bi olakšao put onima koji će se jednoga dana odlučiti na takav korak.

U utorak, 15. siječnja, u 14 sati očekuje nas predavanje profesora Nikole Ercega na temu Psihologija trošenja novca na kojem će nas uvesti u svijet pun zanimljivih i iznenađujućih primjera mentalnog računovodstva i psihologije trošenja. Potaknut će nas na razmišljanje o pojmovima kao što su vrijednost robe, štednja, kredit i slično.

Za srijedu, 16. siječnja, zakazana su čak dva predavanja. Prvo je planirano u 14 sati na temu Kako prepoznati kvalitetnog partnera. Edin Leho, osnivač društva EL KONCEPT za poslovno savjetovanje te portala Fininfo.hr, objasnit će na što treba obratiti pozornost pri odabiru pravog poslovnog partnera, koji su dobri znaci kod budućih partnera, a kojih se treba paziti. Drugo će predavanje toga dana u 16 sati održati Josip Kokanović iz poduzeća Admiral Markets na temu Investiranje 101. Naučit će nas kako teoriju naučenu na fakultetu primijeniti u stvarnom životu. Osim toga, ukazat će na pogreške koje se događaju pri investiranju kao što su: prevelika rizičnost, velike naknade posrednika i neuvažavanje inflacije.

Predavanje nazvano Nova porezna reforma zakazano je za četvrtak, 17. siječnja, u 15 sati, a uslijedit će interaktivna radionica koju će predstaviti i osmisliti Vladimir Nol iz društva Mazars Cinotti. Ovom prilikom upoznat ćemo se sa svim promjenama vezanim uz novu poreznu reformu koja zanima ne samo računovođe i revizore nego i buduće poduzetnike. 

U petak, 18. siječnja, u 13 sati sve zainteresirane za jednu od četiri glavnih revizorskih kompanija očekuje Izlet na buduće radno mjesto u PwC. Svi posjetitelji moći će iz prve ruke dobiti uvid u jedan radni dan zaposlenika u odjelu konzaltinga, revizije, poreznog savjetovanja te ostalih odjela u sklopu poduzeća.

Više o programu nalazi se na službenoj Facebook stranici.

Komentari na članak

Vezani članci

Kasica prasica

Financijski savjeti

5 pametnih financijskih navika koje možeš usvojiti za vrijeme studija

Studentski život često sa sobom nosi puno briga oko upravljanja budžetom. Stoga izdvajamo 5 korisnih financijskih navika koje jednom kada usvojiš život će ti postati lakši, a novčanik teži.

Peti susret na EFZG-u

Završnica „Maratona karijera“

Može li se u Hrvatskoj nakon faksa ostati i uspjeti?

Je li mladima u Hrvatskoj danas omogućeno ostvariti se u struci koju su završili? Ima li dovoljno prostora za zapošljavanje visokoobrazovane mladeži i koje su prednosti i zamke pri zapošljavanju? Posjetite peti „Maraton karijera“ i doznajte što o tome govore poznati hrvatski biznismeni.

https://pixabay.com/en/computer-laptop-technology-office-3368242/

Financiranje studenata

Otvoren natječaj za stipendije za studente iz 5 županija na istočnom dijelu države

Na Natječaj se mogu prijaviti studenti koji studiraju u području prirodnih, društvenih i tehničkih znanosti. Natječaj je otvoren od 25. travnja do 8. lipnja. Zainteresirani se mogu prijaviti ispunjavanjem online-obrasca.

Zlatni indeks

Zlatni indeks u organizaciji eSTUDENTa

Jedinstvena nagrada poduzećima koja omogućuju bolji studentski život i obrazovanje

Kroz projekt Zlatni indeks potiče se povezivanje akademske zajednice i poslovnog svijeta, ali i sudjelovanja što većeg broja poduzeća u studentskom životu investiranjem u kvalitetnije obrazovanje.

Zavšrnica App Start Contesta

Studentsko natjecanje

Za aplikaciju namijenjenu „hackathon” natjecanjima studenti osvojili 20 000 kuna

Pobjedu i novčanu nagradu u vrijednosti od 20 000 kuna odnio je Morpheus team za svoju ideju aplikacije koja povezuje sudionike i poslodavce na popularnim hackathon natjecanjima. Čine ga Mihael Međan, Lucija Segarić, Matej Jularić i Tesa Jurišić koji su ujedno osvojili i nagradu za najbolju prezentaciju te dodatnih 1000 kuna.