Projekt udruge eSTUDENT

Financial Week – višednevni izlet u svijet financija na EFZG-u

https://pixabay.com/en/calculator-calculation-insurance-385506/

Novo izdanje Financial Week započinje na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu uvodnim predavanjem zakazanim za ponedjeljak, 14. siječnja, a završava 18. siječnja izletom u revizorsku kompaniju.

eSTUDENT i ove godine organizira Financial Week. Riječ je o projektu koji uz pomoć vrhunskih stručnjaka studentima približava zanimljivosti i aktualne teme iz područja financija i računovodstva.

Novo izdanje započinje na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu uvodnim predavanjem zakazanim za ponedjeljak, 14. siječnja, a s EFZG-a seli se 18. siječnja završnim Izletom na buduće radno mjesto

Za one koje žele biti sami svoje gazde i imaju ideju, a ne znaju kako je provesti u djelo, 14. siječnja u 15 sati predavanje će održati Miro Hegedić iz Lean Startupa na temu Startup – od ideje do realizacije. U njegovu će sklopu podijeliti svoja iskustva i znanja vezana uz pokretanje vlastitog startupa i ukazati na najčešće probleme koji se javljaju pri njegovu pokretanju kako bi olakšao put onima koji će se jednoga dana odlučiti na takav korak.

U utorak, 15. siječnja, u 14 sati očekuje nas predavanje profesora Nikole Ercega na temu Psihologija trošenja novca na kojem će nas uvesti u svijet pun zanimljivih i iznenađujućih primjera mentalnog računovodstva i psihologije trošenja. Potaknut će nas na razmišljanje o pojmovima kao što su vrijednost robe, štednja, kredit i slično.

Za srijedu, 16. siječnja, zakazana su čak dva predavanja. Prvo je planirano u 14 sati na temu Kako prepoznati kvalitetnog partnera. Edin Leho, osnivač društva EL KONCEPT za poslovno savjetovanje te portala Fininfo.hr, objasnit će na što treba obratiti pozornost pri odabiru pravog poslovnog partnera, koji su dobri znaci kod budućih partnera, a kojih se treba paziti. Drugo će predavanje toga dana u 16 sati održati Josip Kokanović iz poduzeća Admiral Markets na temu Investiranje 101. Naučit će nas kako teoriju naučenu na fakultetu primijeniti u stvarnom životu. Osim toga, ukazat će na pogreške koje se događaju pri investiranju kao što su: prevelika rizičnost, velike naknade posrednika i neuvažavanje inflacije.

Predavanje nazvano Nova porezna reforma zakazano je za četvrtak, 17. siječnja, u 15 sati, a uslijedit će interaktivna radionica koju će predstaviti i osmisliti Vladimir Nol iz društva Mazars Cinotti. Ovom prilikom upoznat ćemo se sa svim promjenama vezanim uz novu poreznu reformu koja zanima ne samo računovođe i revizore nego i buduće poduzetnike. 

U petak, 18. siječnja, u 13 sati sve zainteresirane za jednu od četiri glavnih revizorskih kompanija očekuje Izlet na buduće radno mjesto u PwC. Svi posjetitelji moći će iz prve ruke dobiti uvid u jedan radni dan zaposlenika u odjelu konzaltinga, revizije, poreznog savjetovanja te ostalih odjela u sklopu poduzeća.

Više o programu nalazi se na službenoj Facebook stranici.

Komentari na članak

Vezani članci

Francuska večer u Info zoni

Ususret Europskom nogometnom prvenstvu

Francuska večer u Info zoni

Polaznici različitih škola jezika predstavit će Francusku kroz jela, pjesme, igre, kratka predavanja i scenske nastupe.

Jasna Ožanić

Zlatni indeks

Natječaj koji nagrađuje one koji doprinose studentskom životu

Raspisan je natječaj za poduzeća koja svojim djelovanjem poboljšavaju obrazovanje studenata.

Nikola Sluganović Zagreb

Intervju: Nikola Sluganović

Kao glavnu nagradu pobjednička ekipa osvaja put u Haag!

Ako razmišljate trebate li se prijaviti na ovogodišnji Moot Court Croatia ili ne, možda ćemo vas potaknuti intervjuom s Nikolom Sluganovićem, voditeljem ovogodišnjeg organizacijskog tima.

Money. Lets make it count.

Iracionalno ponašanje: Psihologija novca

Kako i zašto donosimo iracionalne odluke o trošenju novca?

Zašto brže trošimo novac koristeći kreditne kartice u odnosu na gotovinsko plaćanje? Kako biste definirali idealan poklon? Zašto ste odmah spremni otići do druge trgovinu kako biste proizvod od 15 kuna kupili za 7 kuna, dok vam se čini besmisleno isto toliko šetati kako biste proizvod od 1015 kuna kupili za 1007 kuna, a u oba slučaja biste uštedjeli 8 kuna? Otkrijmo pomoću par eksperimenata.

Djevojka u vlaku

"Zašto ostati u Hrvatskoj?"

Velike kompanije o prednostima ostanka u Hrvatskoj na Youth Speak Forumu

U četvrtak 12. studenog u zagrebačkom hotelu Westin održao se Youth Speak Forum u organizaciji AIESEC-a. Kroz predavanja i radionice, studentima različitih profesionalnih usmjerenja ukazivalo se na prednosti ostanka u Hrvatskoj.