Projekt udruge eSTUDENT

Financial Week – višednevni izlet u svijet financija na EFZG-u

https://pixabay.com/en/calculator-calculation-insurance-385506/

Novo izdanje Financial Week započinje na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu uvodnim predavanjem zakazanim za ponedjeljak, 14. siječnja, a završava 18. siječnja izletom u revizorsku kompaniju.

eSTUDENT i ove godine organizira Financial Week. Riječ je o projektu koji uz pomoć vrhunskih stručnjaka studentima približava zanimljivosti i aktualne teme iz područja financija i računovodstva.

Novo izdanje započinje na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu uvodnim predavanjem zakazanim za ponedjeljak, 14. siječnja, a s EFZG-a seli se 18. siječnja završnim Izletom na buduće radno mjesto

Za one koje žele biti sami svoje gazde i imaju ideju, a ne znaju kako je provesti u djelo, 14. siječnja u 15 sati predavanje će održati Miro Hegedić iz Lean Startupa na temu Startup – od ideje do realizacije. U njegovu će sklopu podijeliti svoja iskustva i znanja vezana uz pokretanje vlastitog startupa i ukazati na najčešće probleme koji se javljaju pri njegovu pokretanju kako bi olakšao put onima koji će se jednoga dana odlučiti na takav korak.

U utorak, 15. siječnja, u 14 sati očekuje nas predavanje profesora Nikole Ercega na temu Psihologija trošenja novca na kojem će nas uvesti u svijet pun zanimljivih i iznenađujućih primjera mentalnog računovodstva i psihologije trošenja. Potaknut će nas na razmišljanje o pojmovima kao što su vrijednost robe, štednja, kredit i slično.

Za srijedu, 16. siječnja, zakazana su čak dva predavanja. Prvo je planirano u 14 sati na temu Kako prepoznati kvalitetnog partnera. Edin Leho, osnivač društva EL KONCEPT za poslovno savjetovanje te portala Fininfo.hr, objasnit će na što treba obratiti pozornost pri odabiru pravog poslovnog partnera, koji su dobri znaci kod budućih partnera, a kojih se treba paziti. Drugo će predavanje toga dana u 16 sati održati Josip Kokanović iz poduzeća Admiral Markets na temu Investiranje 101. Naučit će nas kako teoriju naučenu na fakultetu primijeniti u stvarnom životu. Osim toga, ukazat će na pogreške koje se događaju pri investiranju kao što su: prevelika rizičnost, velike naknade posrednika i neuvažavanje inflacije.

Predavanje nazvano Nova porezna reforma zakazano je za četvrtak, 17. siječnja, u 15 sati, a uslijedit će interaktivna radionica koju će predstaviti i osmisliti Vladimir Nol iz društva Mazars Cinotti. Ovom prilikom upoznat ćemo se sa svim promjenama vezanim uz novu poreznu reformu koja zanima ne samo računovođe i revizore nego i buduće poduzetnike. 

U petak, 18. siječnja, u 13 sati sve zainteresirane za jednu od četiri glavnih revizorskih kompanija očekuje Izlet na buduće radno mjesto u PwC. Svi posjetitelji moći će iz prve ruke dobiti uvid u jedan radni dan zaposlenika u odjelu konzaltinga, revizije, poreznog savjetovanja te ostalih odjela u sklopu poduzeća.

Više o programu nalazi se na službenoj Facebook stranici.

Komentari na članak

Vezani članci

Bacanje kapica

Prednosti studiranja

Visoko obrazovanje: njegovo značenje i važnost u životu

Obrazovanje nam daje svijest o životu oko nas, priprema nas za život, pomaže nam izgraditi mišljenja i pruža nam nove perspektive.

Career Speed Dating 2018

Događaj na FER-u

Organizira se novi „date” studenata i poslodavaca

Svaki će studenti imati osam minuta da se u najboljem svjetlu predstavi potencijalnom poslodavcu na Career Speed Datingu koji će se održati na FER-u 13. prosinca. U tijeku su prijave za sudjelovanje.

Mozgalo 2017

Motivacijsko predavanje

Mozgalo: Bartol Freškura upoznaje studente s izazovima u svijetu Data Sciencea

U sklopu studentskog natjecanja u dubinskoj analizi velikih količina podataka, prošlogodišnji pobjednik progovorit će o podatkovnoj znanosti i o tome kako uspješno pratiti sve njene nove trendove.

Pjevački zbor Sonus Oeconomicus

Pjevački zbor Sonus Oeconomicus

Veliki koncert zbora Ekonomskog fakulteta povodom pete godišnjice postojanja

Pod dirigentskom palicom voditeljice Mirne Has pjevački će zbor Ekonomskog fakulteta u Zagrebu Sonus Oeconomicus otpjevati neke od skladbi koje su obilježile njihovo dugo djelovanje.

kongres

Kongres „Pravo i financije“

Povećaj svoju financijsku pismenost i pomozi svojoj lisnici

Studentska udruga Alimenta s Pravnog fakultetu u Zagrebu organizira kongres kojim nastoji povećati financijsku pismenost studenata.