Financijska podrška

Dodjeljuju se stipendije za istraživački boravak u Grčkoj i ljetni tečaj grčkog jezika i kulture

https://pixabay.com/en/money-money-tower-coins-euro-2180330/

Dodjeljuje se jedna stipendija za poslijediplomsko stručno usavršavanje, odnosno istraživački boravak u trajanju od 10 mjeseci, te dvije stipendije za ljetni tečaj grčkoga jezika i kulture. Prijave se zaprimaju do 5. lipnja.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske i Agencija za mobilnost i programe Europske unije, u suradnji s Veleposlanstvom Helenske Republike u Republici Hrvatskoj, raspisuju natječaj za bilateralne stipendije Vlade Helenske Republike (Grčke), za akademsku godinu 2019/2020. prema sljedećim kategorijama:

  • jedna stipendija za poslijediplomsko stručno usavršavanje, odnosno istraživački boravak u trajanju od 10 mjeseci (kandidati u trenutku prijave moraju biti upisani na poslijediplomski studij u Republici Hrvatskoj)
  • dvije stipendije za ljetni tečaj grčkoga jezika i kulture (prednost imaju kandidati koji studiraju ili su završili studij grčkoga jezika i književnosti).

Stipendija obuhvaća troškove školarine i sudjelovanja u kulturnim događajima te troškove smještaja i prehrane, a odobrenim kandidatima Agencija za mobilnost i programe Europske unije pokriva troškove putovanja do mjesta realizacije stipendije (jedna povratna zrakoplovna karta). Neće se razmatrati prijave kandidata koji su već bili dobitnici stipendije Vlade Helenske Republike u sklopu bilateralne suradnje, kao ni onih koji su rođeni prije 1. siječnja 1979. godine

Popis prijavne dokumentacije za obje kategorije te adresu na koju se ona mora dostaviti, detaljne informacije o stipendijama te mrežnu poveznicu za upute za pripremu prijavne dokumentacije možete pronaći na stranicama AMPEU

Rok za predaju prijava za stipendiju jest 5. lipnja 2019. godine

Komentari na članak

Vezani članci

MOL UPPP program

MOL UPPP

MOL Grupa pokreće program namijenjen studentima i diplomantima geološkog i naftnog inženjerstva; borite se za nagradu od 20 000 eura!

MOL Grupa, vodeća međunarodna kompanija u industriji nafte i plina sa sjedištem u Budimpešti, pokreće novi I&P (istraživanje i proizvodnja) program za privlačenje i razvoj talenata namijenjen studentima i diplomantima geološkog i naftnog inženjerstva.

Njemački muzej u Munchenu

Njemački muzej znanosti i tehnologije

Dodjeljuju se stipendije za istraživački rad u Münchenu

Istraživački radovi u njemačkom muzeju odnose se na više znanstvenih disciplina, a rok za prijavu jest 12. listopada.

Kune

Financijska podrška

Stipendije u mjesečnom iznosu od 1500 kn studentima prirodnih, tehničkih i biomedicinskih znanosti

Raspisan je natječaj za dodjelu stipendija studentima s prebivalištem u Vukovarsko-srijemskoj, Osječko-baranjskoj, Brodsko-posavskoj, Požeško-slavonskoj i Virovitičko-podravskoj županiji. Rok za prijavu je 19. lipnja.

Dodjela stipendija vatrogascima

Svečana dodjela

TVZ podijelio šest stipendija vatrogascima

– Dobitnici naših stipendija su vrijedni mladi ljudi koji se sa svojim izazovima suočavaju hrabro i s voljom. Zbog toga ne sumnjam da će stipendije mudro iskoristiti te da će stečena znanja iz odabrane tehničke struke kvalitetno primijeniti u svojoj vatrogasnoj djelatnosti. – rekla je dekanica Ćosović Bajić.

Diplomanti slušaju predavanje

Ujedinjeno Kraljevstvo

Studenti pate od mentalnih bolesti zbog visokih dugova

Trećina studenata je potvrdila da si ne može priuštiti dovoljnu količinu hrane na tjednoj bazi, više od četvrtine nije u mogućnosti na vrijeme platiti stanarinu, a čak 58% nema „niti lipe“ na dan kada je trebaju platiti.