Financijska podrška

Dodjeljuju se stipendije za istraživački boravak u Grčkoj i ljetni tečaj grčkog jezika i kulture

https://pixabay.com/en/money-money-tower-coins-euro-2180330/

Dodjeljuje se jedna stipendija za poslijediplomsko stručno usavršavanje, odnosno istraživački boravak u trajanju od 10 mjeseci, te dvije stipendije za ljetni tečaj grčkoga jezika i kulture. Prijave se zaprimaju do 5. lipnja.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske i Agencija za mobilnost i programe Europske unije, u suradnji s Veleposlanstvom Helenske Republike u Republici Hrvatskoj, raspisuju natječaj za bilateralne stipendije Vlade Helenske Republike (Grčke), za akademsku godinu 2019/2020. prema sljedećim kategorijama:

  • jedna stipendija za poslijediplomsko stručno usavršavanje, odnosno istraživački boravak u trajanju od 10 mjeseci (kandidati u trenutku prijave moraju biti upisani na poslijediplomski studij u Republici Hrvatskoj)
  • dvije stipendije za ljetni tečaj grčkoga jezika i kulture (prednost imaju kandidati koji studiraju ili su završili studij grčkoga jezika i književnosti).

Stipendija obuhvaća troškove školarine i sudjelovanja u kulturnim događajima te troškove smještaja i prehrane, a odobrenim kandidatima Agencija za mobilnost i programe Europske unije pokriva troškove putovanja do mjesta realizacije stipendije (jedna povratna zrakoplovna karta). Neće se razmatrati prijave kandidata koji su već bili dobitnici stipendije Vlade Helenske Republike u sklopu bilateralne suradnje, kao ni onih koji su rođeni prije 1. siječnja 1979. godine

Popis prijavne dokumentacije za obje kategorije te adresu na koju se ona mora dostaviti, detaljne informacije o stipendijama te mrežnu poveznicu za upute za pripremu prijavne dokumentacije možete pronaći na stranicama AMPEU

Rok za predaju prijava za stipendiju jest 5. lipnja 2019. godine

Komentari na članak

Vezani članci

Isto

Rezultati istraživanja

Najviši iznos stipendija dobivaju studenti u Umagu, Poreču i Obrovcu

Za anketno istraživanje odgovori su stigli iz 116 od sveukupno 128 gradova, a u analizi je izdvojeno po njih 10 koji izdvajaju najviše novca za svoje učenike i studente, koji stipendiraju najviše studenata te koji studentima dijele najviši iznos stipendija.

foto

Natječaj za stipendije

Studiranje i profesionalno usavršavanje u Njemačkoj

Stipendije će se dijeliti za sve razine studija, a Njemačku ćete moći razgledati i u radnim posjetima te programima profesionalnog usavršavanja.

Davor Rostuhar

Intervju s Davorom Rostuharom

„Ništa nije savršeno, svijet treba uvijek popravljati“

– Ali, ako me pitaš za moj put i za moje osobno mišljenje, mogu ti reći da Bog kojeg tražim već dugo ne stanuje u crkvama i hramovima, da znanje za kojim vapim, već dugo ne živi u institucijama, da pravda koju zahtijevam, već dugo ne živi na sudovima. Sve to živi svugdje, u svemu, u tebi i u meni. – poručuje Davor Rostuhar.

Predstavljanje tvrtke PIP

Sofisticirana proizvodnja

Suradnja gospodarstva i Sveučilišta rezultirala najboljim brandom u 2017.

– Ako promišljamo o mogućnostima i perspektivama gospodarstva Hrvatske, nužno smatram da je potrebno uzeti činjenicu da iskustva razvijenih europskih zamalja pokazuju kako je važno usmjeravanje na inovativnost, istraživanje i razvoj. I pritom upravo uspješno povezivanje znanosti i obrazovanja s gospodarstvom, a osobito s malim poduzećima, znači razvoj gospodarskog sektora, ali isto tako i razvoj društvene zajednice. – istaknula je Vesna Bedeković.

Linija u menzi

EduCentar istraživanje

Za sreću je potrebna menza u sklopu fakulteta

EduCentar proveo je istraživanje na više od 200 ispitanika o zadovoljstvu izbora studijom, profesorima i izvođenjem nastave.