Financijska podrška

Dodjela stipendija za znanstveno istraživanje na britanskim sveučilištima

london

Za stipendiju na britanskim sveučilištima prijave se zaprimaju do 1. ožujka 2018. godine. Pravo na prijavu imaju oni kandidati koji do 1. listopada 2018. neće navršiti 30 godina, a prednost oni koji dosad nisu provodili znanstveno istraživanje u inozemstvu.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske, Agencija za mobilnost i programe Europske unije te zaklada British Scholarship Trust pozivaju sve zainteresirane novake i asistente sa znanstvenoistraživačkih instituta i visokih učilišta u RH da se prijave za dodjelu stipendije za znanstveno istraživanje na britanskim sveučilištima u trajanju od 1 do 3 mjeseca tijekom akademske godine 2018/2019.

Pravo na prijavu imaju kandidati koji do 1. listopada 2018. neće navršiti 30 godina, a prednost imaju oni koji dosad nisu provodili znanstveno istraživanje u inozemstvu.

Sama prijava uključuje redom nabrojane priloge koje je potrebno dostaviti u dva primjerka na engleskom jeziku:

  • 1. otisnuti ispunjeni obrazac dostupan na poveznici
  • 2. otisnuti ispunjeni online obrazac na hrvatskom jeziku dostupan na web stranici
  • 3. prijedlog istraživačkog projekta (1 stranica)
  • 4. životopis u Europass formatu
  • 5. prihvatno pismo britanske ustanove ili dokaz o uspostavljenom kontaktu s odabranom institucijom
  • 6. kopiju diplome diplomskog studija (neovjerena kopija diplome izdana na engleskom jeziku ili neovjerena kopija diplome na hrvatskom jeziku i ovjereni prijevod na engleski jezik)
  • 7. oni kandidati koji su u trenutku prijave upisani na poslijediplomski studij trebaju priložiti prijepis ocjena položenih ispita (neovjereni prijepis ocjena na engleskom ili hrvatskom jeziku i ovjereni prijevod na engleski jezik)
  • 8. dvije preporuke na engleskom jeziku zatvorene u posebnim omotnicama
  • 9. neovjerenu kopiju domovnice
  • 10. dokaz o znanju engleskog jezika; pritom birate jednu od sljedećih mogućnosti: a) ocjene tijekom studija (neovjerena kopija stranice u indeksu i ovjeren prijevod na engleski jezik ili potvrda fakulteta na engleskom jeziku ili potvrda fakulteta na hrvatskom s ovjerenim prijevodom na engleski jezik), b) potvrda škole za strane jezike (na engleskom jeziku ili hrvatskom s ovjerenim prijevodom na engleski jezik), c) rezultat međunarodnog testa iz engleskog jezika (npr. IELTS/TOEFL)

Pixabay

Kandidati u prijavnom obrascu trebaju navesti jedno britansko sveučilište ili više njih na kojima bi željeli ostvariti stipendiju. Također se preporučuje da osiguraju pismo britanskog znanstvenika koji bi prihvatio mentorstvo te da ga dostave s prijavom. Kada kandidat primi obavijest da je njegova prijava uvrštena u uži izbor, britanski znanstvenik-mentor treba izravno poslati pismo zakladi British Scholarship Trust prije donošenja konačne odluke o dodjeljivanju stipendije.

Prijavu s potrebnom dokumentacijom potrebno je poslati do 1. ožujka 2018. Agenciji za mobilnost i programe EU-a na adresu Frankopanska ul. 26, 10 000 Zagreb, a nakon toga će Ministarstvo znanosti i obrazovanja izabrati kandidate čije će prijave biti proslijeđene u Veliku Britaniju do 1. travnja 2018. Konačnu odluku o dodjeljivanju stipendije donosi British Scholarship Trust u svibnju 2018.

Sve detaljne informacije o stipendiji i zakladi British Scholarship Trust možete pronaći na poveznici.

Komentari na članak

Vezani članci

Studenti

Istraživanje EduCentra

Treba li ukinuti Bolonju?

Portal EduCentar provodi istraživanje o prednostima i manama Bolonjskog procesa. Iskažite svoj stav!

Putovanje

Studentska mobilnost

Sveučilište u Splitu raspisalo natječaj za Erasmus+

Sveučilište u Splitu objavljuje Natječaj za Erasmus+ mobilnost studenata u svrhu stručne prakse u akademskoj godini 2017./18. Natječaj je otvoren do isteka sredstava.

učenje - naslovna

Predstavljanje inozemnih obrazovnih institucija

Međunarodna karijera započinje akademskom mobilnošću

Institut Educa i BHV Education organiziraju Dane mobilnosti i edukacije te 7. Međunarodni sajam školovanja u inozemstvu na kojima će svoje programe predstaviti dvadesetak obrazovnih institucija iz Europe, SAD-a i Kanade. Učenici, roditelji, profesori i svi zainteresirani moći će sudjelovati na brojnim besplatnim prezentacijama i radionicama.

Centar grada

Medicinski fakultet u Osijeku

Stipendije za osječke studente medicine

Dijeli se deset stipendija za godišnji Studentski kongres u Pečuhu.

SCZG dvorište

Raspodjela u domove

Prijave za smještaj u zagrebačke domove za akademsku godinu 2014./2015. od 30. lipnja

30. lipnja se otvara natječaj za smještaj u studentske domove za akademsku godinu 2014./2015. Natječaj će biti otvoren do 28. srpnja.