Financijska podrška

Dobre vijesti za studente poljoprivrednih smjerova: Osigurano je 275,6 milijuna kuna za njihove stipendije

Zlatno žito

Vlada Republike Hrvatske potpisala je ugovore vrijedne 422,7 milijuna kuna, a najskuplji među njima odnosi se na stipendiranje studenata poljoprivrednoga usmjerenja.

Nakon osam održanih sjednica Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem u Novoj Gradiški, zajedno sa županijskim i lokalnim vlastima i institucijama, Vlada Republike Hrvatske potpisala je ukupno 18 ugovora za natječaje i pozive u vrijednosti od 422,7 milijuna kuna, prenosi eZadar.hr. Dobra je vijest ta da se najvrjedniji ugovor u iznosu od 275,6 milijuna kuna odnosi na projekt stipendiranja studenata poljoprivrednog usmjerenja. Spomenuti su ugovor potpisali župani pet slavonskih županija, ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijela Žalac i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić u sklopu sporazuma za razvoj Slavonije, Srijema i Baranje.

Ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić kaže da će za sve studente poljoprivrednih smjerova na visokoobrazovnim institucijama s područja Slavonije biti osigurana stipendija od 10 000 kuna. Međutim, to se odnosi na studente od druge do pete godine studija.

Osim toga, potpisani su ugovori za izgradnju novog KBC-a Osijek, za izgradnju i opremanje reciklažnog dvorišta na području općine Rešetari i općine Marijanci te izgradnju reciklažnog dvorišta u Slavonskom Brodu. Zatim, za proširenje i obnovu proizvodnih kapaciteta i edukaciju djelatnika društva Đuro Đaković Montaža Izolak (ĐĐMI), za razvoj cikloturizma na kontinentu u ovoj godini te s gradom Novom Gradiškom za realizaciju druge faze izgradnje poduzetničke zone Industrijski park Nova Gradiška i za otvaranje novog muzeja.

Komentari na članak

Vezani članci

RIT Croatia

Upisi na fakultet

Studiraj na američkom koledžu uz vrijednu stipendiju – prijavi se!

U tijeku je natječaj za dodjelu stipendija RIT Croatia, čiji fond iznosi više od 2,6 milijuna kuna. Rani upisni rok budućim studentima donosi prednosti – stoga se prijavi čim prije!

Promocija studenata

Financijska potpora

Inicijativa „Hrvatska može bolje“ raspisala natječaj za dodjelu jedne stipendije studentima roditeljima

Osim formalnih uvjeta za dobivanje stipendije, dobitnik/ca će morati osmisliti javni događaj na temu usklađivanja roditeljskih i studentskih obveza.

Stipendije za žene u znanosti

Nagrada za kreiranje društva znanja

Ponovno se stipendiraju mlade znanstvenice s 5000 €

Do 29. studenog zaprimaju se prijave mladih znanstvenica za stipendije koje predstavljaju svojevrsnu nagradu za njihova postignuća i doprinose u kreiranju društva znanja. Ujedno, služe i kako bi ih se dodatno motiviralo u njihovoj daljnjoj znanstvenoj karijeri. 

Umjetna inteligencija

Nastavak akademskog i profesionalnog razvojoa

Studirajte u Nizozemskoj uz stipendiju veću od 2 tisuće eura mjesečno

Ukoliko vas zanima područje umjetne inteligencije. ne propustite ovu sjajnu priliku za unaprijeđivanje svoga znanja. Prijavite se na poslijediplomski program u Nizozemskoj do 24. lipnja jer vas čeka stipendija od 2099 eura mjesečno tijekom četiri godine.

Logo Ministarstva turizma

POTICANJE OBRAZOVANJA KADROVA U UGOSTITELJESTU I TURIZMU

Ministarstvo turizma raspisalo je javni poziv za program bespovratnih potpora

Prema planu rasporeda sredstava, stipendije bi mjesečno iznosile 500 kuna po učeniku, odnosno 800 kuna po studentu.