Intervju: Jana Pelt

Cro summer job: nađi ljetni posao i zaradi za tulume preko jeseni!

Ekipa

Što je Cro summer job, tko se skriva iza njega i kako to može pomoći studentskim džepovima saznajte u intervjuu s Janom Peltom, članicom organizacijskog tima ove manifestacije.

Što je Cro summer job, tko se skriva iza njega i kako to može pomoći studentskim džepovima saznajte u intervjuu s Janom Peltom, članicom organizacijskog tima ove manifestacije. Najavu smo već objavili, stoga doznajte dodatne informacije.

Tko se skriva iza organizacijskog tima Cro summer job?

Cro summer job pokrenula je još 2011. šačica studenata Veleučilišta VERN'. Kako su se u međuvremenu svi uspješno zaposlili (što nije ni čudo s obzirom na prirodu Sajma koji su pokrenuli), preuzele su mlade snage, Deni, Ela, Ivana, Jana i Katarina, studenti Ekonomskog fakulteta u Zagrebu uz pojačanje studentice komunikologije i povijesti Petre koja brine da ovaj hvalevrijedan projekt bude popraćen na svim važnim portalima, u novinama, na televiziji i radiju.

Što je Cro summer job i kako ste došli na ideju?

Cro summer job je Sajam sezonskih poslova čiji je cilj okupiti poslodavce s jedne, te sve učenike, maturante, studente i ostale nezaposlene s druge strane, informirati ih o prilikama i mogućnostima koje im se nude na tržištu rada te ih povezati sa poslodavcima u sezonskom zapošljavanju, omogućiti im da steknu praksu i iskustvo te izrastu u kvalificirane i radno sposobne osobe. U Hrvatskoj je trenutno nezaposleno preko 105.000 mladih u dobi od 20 do 29 godina i to je brojka koja iznenadi svaki puta kada ju čujem. Da ne spominjemo onu od 380.000. Mislim da je iz statistika jasno kako smo došli na ideju o organizaciji Sajma. Hrvatski zavod za zapošljavanje podržava naš projekt, a jako nas je iznenadilo i kada su nam se javili iz Ureda gradonačelnika uz ponudu da će nam pomoći u organizaciji na sve moguće načine i ovim im se putem zahvaljujemo.

Ekipa 2
 

Koliko tvrtki je zasada potvrdilo sudjelovanje, a koliki broj u konačnici očekujete?

Kada smo se bacili u organizaciju Sajma, nismo zapravo znali što nas sve očekuje. Svakim danom nailazili smo na nova pitanja, nove izazove, a na kraju smo naišli i na ograničenje – prostor. Naučili smo da je u Zagrebu jako teško dobiti bilo kakav prostor na korištenje čija cijena zakupa ne sadrži vrtoglave brojke. „Studentska inicijativa“ i „neprofitna udruga“ sintagme su koje gotovo nitko ne prepoznaje niti uzima u obzir. Na sreću, uspjeli smo se povezati s Međunarodnim sajmom turizma Place2go i Boćarskim domom. Oni su prepoznali vrijednost projekta i uspjeli nam ustupiti dio već gotovo popunjenog prostora. Tako da će ove godine na Sajmu sudjelovati 15ak izlagača iako su prvotne želje i očekivanja bile nešto više.

Što će studenti moći vidjeti na sajmu, što očekivati?

Studenti će na Sajmu imati priliku upoznati poslodavce, popričati s njima „face to face“, informirati se o ponudi poslova koje nude, ostaviti životopis pa čak i obaviti razgovor za posao! Osim poslova u Hrvatskoj, informirat ćemo ih i o ponudi praksi i pripravništva koje se nude u inozemstvu. Smatramo da će im bilo kakav honorarni ili sezonski posao pomoći u „buildanju“ svog životopisa te da će dobiti komparativnu prednost u kasnijem zapošljavanju. Međunarodni sajam Place2go u sklopu kojega će biti održan naš Sajam, predstavit će brojne zemlje koje će svojim ponudama, zanimljivostima, znamenitostima i atrakcijama pokušati osvojiti buduće putnike.

Tako će posjetitelji moći saznati sve o Indiji, Tunisu, Tajlandu, Indoneziji, Mađarskoj, Srbiji, Sloveniji, Bugarskoj, Turskoj, Iranu, novostima u turističkoj ponudi Hrvatske te mnogih drugih zemalja. O konkretnim ponudama i aranžmanima, posebnim cijenama i prednostima moći će se saznati od brojnih turističkih agencija i aviokompanija, hotela, wellnessa i drugih predstavnika turističke industrije. Osim ponude u glavnoj dvorani, u kojoj su postavljeni štandovi izlagača, posjetitelji će u dodatnoj dvorani – balonu Boćarskog doma moći istražiti Gastro ulicu u kojoj će se nuditi specijaliteti različitih svjetskih kuhinja (indijska, francuska, azijska, iranska, talijanska, američka, hrvatska…) te kupiti raznolike egzotične i autohtone proizvode na Place2go marketu. Tijekom trajanja sajma poznati putopisci (Hrvoje Šalković, Dvina Meler…) održat će predavanja i prezentacije o svojim putovanjima i avanturama.

Ekipa 3
 

Planirate li imati promocije po fakultetima, gdje će studenti sve moći saznati za sajam?

Kroz koji dan svi će fakulteti biti oblijepljeni Cro summer job plakatima, dijelit će se letci, čitat ćete o nama u novinama i gledati nas na televiziji! Kako je u ovo digitalno doba fun page neizbježan dio digitalnog marketinga, pozivamo sve da nas „lajkate“.

Što biste htjeli poručiti studentima?

Pozivamo studente da posjete naš Sajam, da pruže potporu studentskoj inicijativi jer ovo radimo mi – studenti za vas – studente.

Komentari na članak

Vezani članci

Slika 9

Je li vaš posao na listi?

10 najgorih ljetnih poslova

Dolazi nam idealno vrijeme za zaradu! Ali ako dobijete jedan od ovih poslova, nema tih novaca koji će vas zadržati sva tri mjeseca!

Sveučilište u Zadru

Studentski zbor Sveučilišta u Zadru

Orijentacijski tjedan za brucoše u Zadru

Studentski zbor Sveučilišta u Zadru ove se godine odlično pripremio za dolazak brucoša!

Studenti s fasciklima

Posao za mlade

Postani građanin svijeta uz Global TESOL college

Rasturaš engleski? Tražiš posao? Voliš putovati?

Come to the dark side

Studentski.hr otvara svoja vrata

Urednici, novinari, lektori i fotografi, prijavite se za rad na Studentskom.hr!

Ako si zainteresiran za radno mjesto glavnog urednika/ce, njegovog/e zamjenika/ce, urednika/ce kolumni, lekture ili fotografije, novinara, lektora ili fotografa, pošalji molbu i životopis na ivana.herceg@studentski.hr do 1.10.2014.

Come to the dark side

Studentski.hr otvara svoja vrata

(Budući) HR manageri, prijavite se za rad na Studentskom.hr!

Ako si zainteresiran za radno mjesto HR managera, bez obzira na prethodno iskustvo, pošalji molbu i životopis na ivana.herceg@studentski.hr do 1.10.2014.