Projekt Ekonomske klinike

Besplatne edukacije o kreditima, štednjama i životnom osiguranju na EFZG-u

https://pixabay.com/en/money-money-tower-coins-euro-2180330/

Svake će se srijede od 13. ožujka do 10. travnja održavati predavanja i radionice na Ekonomskom fakultetu za sve one željne znanja na području financija.

Ekonomska klinika ove godine treći put organizira projekt Osobne financije kojim se nastoji povećati financijska pismenost građana i stvoriti podloga za lakše donošenje njihovih vlastitih odluka vezanih uz financijske proizvode i usluge. 

Riječ je o projektu kojim se besplatnim interaktivnim predavanjima i radionicama nastoji na učinkovit i zabavan način sve zainteresirane naučiti kako pametno ulagati, trošiti i štedjeti svoj novac. Predavači su stručnjaci iz područja upravljanja osobnim financijama te stručnjaci iz pojedinih poduzeća i financijskih institucija s bogatim znanjem i iskustvom u tom području.

Projekt će se odvijati svake srijede u razdoblju od 13. ožujka do 10. travnja s početkom u 18 sati u prostorijama Ekonomskog fakulteta u Zagrebu. Sudjelovanje je, kao što smo napomenuli, besplatno i otvoreno za sve željne znanja, a primarno je namijenjeno osobama starijim od 25 godina koje donose važne financijske odluke kao što su krediti, štednje, životno osiguranje i slično.

Teme predavanja:

  • 13. ožujka – Odluke o kupovini i načini zaduživanja
  • 20. ožujka – Štednja i oblici štednje
  • 27. ožujka – Vrste osiguranja
  • 3. travnja – Mirovinski stupovi
  • 10. travnja – Porezi u RH

Radionica za zainteresirane polaznike na temu definiranja vlastite financijske pozicije održat će se 11. travnja. Više informacija te obrasce za prijavu možete naći na Facebook stranici projekta.

Ekonomska klinika neprofitna je organizacija studenata Ekonomskog fakulteta u Zagrebu koji u suradnji s mentorima i vanjskim suradnicima pružaju pomoć građanima, neprofitnim udrugama te mladim i socijalnim poduzetnicima. Njezin je osnovni cilj povećanje opće ekonomske i financijske pismenosti svih skupina društva te podupiranje razvoja poduzetničke klime u Republici Hrvatskoj.

Komentari na članak

Vezani članci

Studentsko natjecanje u razvoju mobilnih aplikacija

TVZ Mobile Challenge Cup 2016

Otvoreno studentsko natjecanje u razvoju mobilnih aplikacija

Studenti TVZ-a nastavljaju s uspješnom praksom organiziranja natjecanja za razvoj aplikacija na mobilnim platformama, a svoje su prestižne radionice/meetupe otvorili svim zainteresiranima.

Trening Aktivne Hrvatske na Trgu bana Jelačića

Sportsko-edukativni projekt

Trening Aktivne Hrvatske na glavnom zagrebačkom trgu lijek je za povratak na radno mjesto

– Pozivamo vas da zajedno odradimo trening koji će probuditi tijelo nakon ljetnih radosti i opuštanja. Jedinstvena je prilika vježbati na Trgu bana Josipa Jelačića. – rekao je Ivan Antunović.

Rolling Stone Hrvatska

Nakon nepune dvije godine izlaženja

Ugasilo se hrvatsko izdanje Rolling Stonea

Razlog gubitka licence preveliki su troškovi koje tvrtka S3 Mediji – u vlasništvu Tonija Moškova, ujedno i glavnog urednika časopisa – više nije mogla pokriti.

Studenti

Edukacija u Zadru

Besplatni Erasmus+ trening: O fenomenu radikalizacije i nasilnog ekstremizma

Traži se troje sudionika iz Hrvatske koji će kroz interaktivne radionice, individualni i timski rad te razmjenu iskustava ojačati svoje kompetencije u radu s mladima i steći nova znanja o fenomenu radikalizacije i nasilnog ekstremizma.

Škola održivog razvoja

Šesta škola održivog razvoja

Prijavite se na besplatnu edukaciju o održivom razvoju

Udruga za promicanje projektne kulture EU klub raspisala je natječaj za besplatnu edukaciju koja će se održati u Rijeci i Zagrebu. Na natječaj se mogu prijaviti studenti i mladi koji žele doprinijeti održivom razvoju zajednice.