Projekt Ekonomske klinike

Besplatne edukacije o kreditima, štednjama i životnom osiguranju na EFZG-u

https://pixabay.com/en/money-money-tower-coins-euro-2180330/

Svake će se srijede od 13. ožujka do 10. travnja održavati predavanja i radionice na Ekonomskom fakultetu za sve one željne znanja na području financija.

Ekonomska klinika ove godine treći put organizira projekt Osobne financije kojim se nastoji povećati financijska pismenost građana i stvoriti podloga za lakše donošenje njihovih vlastitih odluka vezanih uz financijske proizvode i usluge. 

Riječ je o projektu kojim se besplatnim interaktivnim predavanjima i radionicama nastoji na učinkovit i zabavan način sve zainteresirane naučiti kako pametno ulagati, trošiti i štedjeti svoj novac. Predavači su stručnjaci iz područja upravljanja osobnim financijama te stručnjaci iz pojedinih poduzeća i financijskih institucija s bogatim znanjem i iskustvom u tom području.

Projekt će se odvijati svake srijede u razdoblju od 13. ožujka do 10. travnja s početkom u 18 sati u prostorijama Ekonomskog fakulteta u Zagrebu. Sudjelovanje je, kao što smo napomenuli, besplatno i otvoreno za sve željne znanja, a primarno je namijenjeno osobama starijim od 25 godina koje donose važne financijske odluke kao što su krediti, štednje, životno osiguranje i slično.

Teme predavanja:

  • 13. ožujka – Odluke o kupovini i načini zaduživanja
  • 20. ožujka – Štednja i oblici štednje
  • 27. ožujka – Vrste osiguranja
  • 3. travnja – Mirovinski stupovi
  • 10. travnja – Porezi u RH

Radionica za zainteresirane polaznike na temu definiranja vlastite financijske pozicije održat će se 11. travnja. Više informacija te obrasce za prijavu možete naći na Facebook stranici projekta.

Ekonomska klinika neprofitna je organizacija studenata Ekonomskog fakulteta u Zagrebu koji u suradnji s mentorima i vanjskim suradnicima pružaju pomoć građanima, neprofitnim udrugama te mladim i socijalnim poduzetnicima. Njezin je osnovni cilj povećanje opće ekonomske i financijske pismenosti svih skupina društva te podupiranje razvoja poduzetničke klime u Republici Hrvatskoj.

Komentari na članak

Vezani članci

MeetUp "Kad sam bio mlad"

Panel diskusija

MeetUp „Kad sam bio mlad” iznosi ključne razlike u poslovanju nekada i danas

Kako je ulazak u poduzetničke vode izgledao prije i po čemu se razlikuje od današnjeg, otkrijte 1. listopada u Swanky Monkey Gardenu. Ulaz je slobodan.

Klub fonetičara

FonET 2015 – edukacijski trening za nefonetičare

Unaprijedite svoje govorničke vještine u samo dva dana!

Za sve brbljavce, nastavnike, izlagače, roditelje, voditelje, glumce i sve ostale koji vole govoriti i slušati, Klub studenata fonetike Eufonija, drugu godinu zaredom, organizira FonET – besplatni edukacijski trening za nefonetičare.

Novčani problemi

Kako bolje upravljati novcem?

7 savjeta za bolju financijsku budućnost

Razmišljajte unaprijed! Možda sad nećete kupiti onu super haljinu ili novi mobitel, ali ćete uštedjeti novce za nešto bolje. Nećete morati „razbijati glavu“ pred ljetne praznike hoćete li na moru moći provesti 3 dana ili ćete spavati na plaži da uštedite.

Izvor: Pixabay, Financije

Radionica o financijskoj pismenosti

Popni se na „Stablo znanja" i saznaj kako uštedjeti novac

Uz pomoć interaktivnog programa i društvenih igara lakše se i brže uči kako na najbolji način raspolagati vlastitim budžetom. Za sve sudionike organizatori su pripremili i poklone. Prijave traju do 10. prosinca.

Izvor: bbzinfo.hr

Ambidekster klub

Traže se studenti volonteri za edukativne radionice za srednjoškolce

Uloga studenata na volonterskoj poziciji jest sudjelovati u organizaciji i provedbi edukativnih radionica „Što nakon srednje škole?“ namijenjenih učenicima završnih razreda srednjih škola.