LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
EUSA

Zagreb svjetski centar sveučilišnog sporta povodom EUSA konferencije

Po prvi puta od davne 1987. godine i održavanja Univerzijade, Zagreb je ugostio Claude-Louis Galliena.

Po prvi puta od davne 1987. godine i održavanja Univerzijade, Zagreb je ugostio Claude-Louis Galliena.

Svečanim otvaranjem European University Sports Association (EUSA) konferencije započeo je stručni dvodnevni program kroz koji će okupljeni predstavnici nacionalnih akademskih sportskih saveza i sveučilišnih sportskih udruga imati priliku pobliže se upoznati s novitetima u studentskom sportu te dobiti ključne informacije o Europskim sveučilišnim igrama koje će se u srpnju 2016. godine održati u Zagrebu i Rijeci. 

Konferencija prigodnog naziva „Unaprjeđenje akademskog sporta“, koja se održava u organizaciji krovne europske studentske sportske organizacije (EUSA) u suradnji s Hrvatskim akademskim sportskim savezom (HASS) okupila je najznačajnija svjetska imena iz područja akademskog sporta.

Po prvi puta od davne 1987. godine i održavanja Univerzijade, Zagreb je ugostio Claude-Louis Galliena, predsjednika svjetske studentske sportske federacije (FISU), koji je uz predsjednika EUSA-e Adama Roczeka, predsjednika HASS-a Zrinka Čustonju te pomoćnika ministra MZOS-a Tomislava Paškvalina službeno otvorio konferenciju.

Gradovi Zagreb i Rijeka te Hrvatski akademski sportski savez i svi subjekti uključeni u organizaciju Europskih sveučilišnih igara 2016., najvećeg sportskog događaja u povijesti republike Hrvatske, još su jednom od ključnih osoba svjetske i europske sveučilišne sportske organizacije primili čestitku zbog dobivanja domaćinstva Igara te pohvalu za provedene aktivnosti i povjerenje kako će ovo biti najbolje organizirane i najbrojnije Igre do sada.

Tijekom dvodnevnog programa, sudionici konferencije će kroz četiri  sjednice te dva seta radionica od šest različitih tema saznati više o Europskim sveučilišnim igrama Zagreb-Rijeka 2016., stvaranju ostavštine Igara, obrazovanju kroz sport te akademskim sportskim aktivnostima u Europi.

Nakon svečanog otvaranja konferencije međunarodni izaslanici primljeni su i dočekani u Hrvatskom saboru od strane predsjednika saborskog Odbora za zdravstvo i socijalnu politiku, dr. sc. Željka Jovanovića te predsjednika Odbora za obrazovanje, znanost i kulturu, prof. dr. sc. Valtera Boljunčića s kojima su razgovarali o ulozi Hrvatske u međunarodnom sveučilišnom sportu te o ulozi sveučilišnog sporta u promicanju zdravlja i tjelesne aktivnosti građana.

FOTO: EUSA