0742ee1de0b05d9d0cc55924e367ba00501b2912

Visiš ovdje svaki dan?

Ne moraš klikati po studentskom da bi došao do informacija. Ako želite Pratiti novosti ili se na Studentski.hr

O projektu

Ideja kreiranja aplikacije koja će optimizirati proces dolaska do kvalitetnih i provjerenih materijala za učenje javila se početkom 2014. godine. S ovom idejom smo se prijavili na App Start Contest i došli do polufinala. Krajem 2014. smo nastavili raditi na aplikaciji. Imenovali smo je uniPepper te 15. siječnja 2015. službeno lansirali.

UniPepper je aplikacija koja omogućava komunikaciju i razmjenu korisnih materijala za učenje među studentima istih fakulteta. Cilj aplikacije je olakšati polaganje ispita i samo studiranje.

Radi se o kombinaciji društvene mreže i platforme za učenje s elementima gemifikacije. Studentima omogućava komunikaciju, kreiranje, dijeljenje, ocjenjivanje i korištenje sadržaja (materijala za učenje, oglasa, informacija i sl.).

Elementi gemifikacije koriste se u svrhu nagrađivanja kvalitetnih doprinosa bodovima. Zarađene bodove studenti zatim troše korištenjem sustava odnosno kreiranjem kartica za učenje, oglasa, dodavanjem tuđih materijala u svoje i sl. Ideja je nagraditi kvalitetne doprinose, motivirati uklanjanje nekvalitetnih (spama, netočnih materijala i ostalih stvari koje nitko ne voli) te na kraju krajeva učiniti korištenje aplikacije zabavnim.
Samo se studenti mogu registrirati. Registracija i korištenje aplikacije su besplatni.
Podržani su svi fakulteti u Hrvatskoj. Prvih 200 korisnika s nekog faksa (uz standardnih 50) dobiva do 200 bonus bodova.

Pohvale, kritike, savjeti...

Pogledaj sve projekte