3e70ea4f9a5276af2ddb97eadd2ddf954da26c3a

Visiš ovdje svaki dan?

Ne moraš klikati po studentskom da bi došao do informacija. Ako želite Pratiti novosti ili se na Studentski.hr

O projektu

Mozgalo je edukativno studentsko natjecanje u kojem se studenti natječu u rudarenju podataka odnosno procesu pronalaženja korisnog novog znanja ili informacija iz velikih količina strukturiranih ili nestrukturiranih podataka. Pri tome se koriste različite statističke metode i tehnike strojnog učenja i umjetne inteligencije. Ove godine tema je iz područja rudarenja nestrukturiranih podataka odnosno analize teksta. Natjecanje se održava na Sveučilištu u Zagrebu te pridruženim fakultetima ostalih hrvatskih sveučilišta u okviru kojeg studentski timovi izrađuju vlastita analitička rješenja.

Natjecanje također obuhvaća motivacijska predavanje, edukativne radionice, mentorstvo te online edukativne sadržaje. Teme su vezane za razumijevanje i pripremu podataka, modeliranje i korisne algoritme i alate te evaluaciju i implementaciju rješenja.
Samo natjecanje traje od 17.ožujka do 11.svibnja 2014.godine. Na Uvodnom predavanju 3.ožujka, biti će objavljeni svi detalji problema, a 17.ožujka bit će održana prva radionica s detaljnim tehničkim inputima oko realizacije projekta, preuzimanje virtualne mašine s preinstaliranim dijelom softwarea i početnim setom podataka kao pomoć pri realizaciji projekta.

Pohvale, kritike, savjeti...

Pogledaj sve projekte