0e6397d4e518d7ac7037b7de53cef4fce5c06355

Visiš ovdje svaki dan?

Ne moraš klikati po studentskom da bi došao do informacija. Ako želite Pratiti novosti ili se na Studentski.hr

O projektu

Projekt „Kao kod kuće“ 2014. godine provodi se prvi put. Namijenjen je djeci koja su smještena na odjelu pedijatrije KBC-a Osijek duže vrijeme ili pak učestalo posjećuju bolnicu. Projekt će voditi strani studenti iz područja humanističkih znanosti. Njihov je zadatak da svakodnevno za djecu organiziraju nastavu engleskog jezika popraćenu različitim tematskim aktivnostima. Djeca će tako usvajati engleski jezik na interaktivan način koji ih neće znatno opterećivati, a znanje će ipak usvajati. Naglasak u projektu je stavljen na razmjeni kultura - djeca će imati priliku upoznati druge kulture, ali i volonteri će se također imati priliku upoznati s hrvatskom kulturom i običajima.

Ove godine na projektu radi praktikantica Martina Spuchľáková iz Slovačke, studentica Pedagogije na sveučilištu u Trnavi. Kako sama kaže, na projekt se odlučila zato što ima želju pomoći djeci kojoj je to najpotrebnije, a praksa u bolničkom centru je odlična prilika za to. Iako ima iskustva u radu s djecom, interkativne radionice s djecom u bolnici smatra istovremenom i prilikom i izazovom, ali ne sumnja u uspjeh projekta i njegovu realizaciju. Teme radionica prilagođene su dobi djece, od zaštite okoliša i bontona do svjetski poznatih karnevala i upoznavanje različitih zemalja i kultura.

Glavni je cilj projekta skratiti djeci vrijeme provedeno u bolnici i pomoći im da lakše podnesu odsustvo najbližih i bolest zbog koje su u bolnici. Lokalni odbor AIESEC-a Osijek ovakav projekt radi po prvi put, proširujući tako svoj rad na najmlađe sugrađane

Pohvale, kritike, savjeti...

Pogledaj sve projekte