083b1bde98d5dfc13d9643c2271be80a75e55c8c

Visiš ovdje svaki dan?

Ne moraš klikati po studentskom da bi došao do informacija. Ako želite Pratiti novosti ili se na Studentski.hr

O projektu

Nastavljajući tradiciju pomaganja socijalno ugroženim obiteljima iz Slavonije, Slavonska udruga studenata i ove je godine organizirala humanitarnu akciju pod nazivom „Pružimo topli dom bližnjem svom“. Prošle smo godine pomogli obitelji Husar iz Čaglina, a ove godine pomoć usmjeravamo prema obitelji iz Županje.
Humanitarna akcija 'Pružimo topli dom bližnjem svom' trajati će tjedan dana i uključuje sljedeće aktivnosti: SUSovu kreativnu radionicu, turnir u beli i stolnom tenisu, predstavu i večer folklora, te će završnicu akcije začiniti božićnom zabavom!
Kreativna radionica započinje 8.12. u prostorijama uprave SD Stjepan Radić s početkom u 10 sati. Na radionici će se izrađivati božićni ukrasi poput čestitki, također će se izrađivati božićne porukice, ukrašavati boce slavonskim motivima, osim toga pakirati će se i paketići sa različitim slavonskim delicijama, počevši od ukusne hrane, a posebice kolača, pa sve do dobro poznate i mnogima omiljene rakije, slavonske šljivovice.

Turnir u beli i stolnom tenisu namjenjen je za srijedu, 11.12., a održati će se u studentskim prostorijama Veterinarskog fakulteta. Slavonci vole kartati, a od svih kartaških igara Belu volimo najviše. Osim što ćemo se natjecati i zabaviti kartajući, igranjem na turniru sudjelujemo u humanitarnoj akciji. Osim svima dobro poznate bele, svoja znanja i iskustva moći ćete provjeriti i u stolnom tenisu. Sljedeća aktivnost održava se dan poslije navedenog turnira, odnosno 12.12., a uključuje kazališnu predstavu i večer folklora. Program za ovaj dan počinje u 19 sati. Predstavu "Kućanice", autorice prof. Elvire Lučić u izvodi troje izvrsnih glumaca "Mrak Teatra" iz Županje. Nakon predstave slijede nastupi i priredbe kulturno umjetničkih društava. Predstava je osvojila nagradu publike za najuspješniju predstavu na 25. smotri kazališnog stvaralaštva Vukovarsko -srijemske županije, sudjelovala na 20. Festivalu glumca u Iloku, osvojila nagradu prosudbenog Povjerenstva i nagradu publike za najbolju predstavu na 4. Međunarodnom Festivalu kazališnog stvaralaštva u Belom Manastiru 2013., sudjelovala u Noći kazališta u Vinkovcima, do sada odigrana dvadeset puta u Hrvatskoj i u inozemstvu i osvojila srca publike. Cijelu humanitarnu akciju završavamo tamburaškmi koncertom na kojem nastupaju dečki iz Županje- TS BEGEŠ. Božićna zabava održati će se u Book caffe-u 13.12. Cijene ulaznica za svaku od navedenih aktivnosti, odnosno za božićnu zabavu, predstavu i sudjelovanje u beli je 10 kuna, te sav prihod ide u humanitarne svrhe.
Sve studente dobroga srca pozivamo da nam se pridruže u ovoj humanitarnoj akciji i pomognu onima kojima je to potrebno, te pokažu svoje srce u ovo božićno vrijeme kada bi se svi trebali osjećati voljenima i uživati sa svojim obiteljima.

Pohvale, kritike, savjeti...

Pogledaj sve projekte