LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
PRETRAGA PO KLJUČNOJ RIJEČI:
studentske menze (8)

Što studenti žele? 92 posto studenata želi uvođenje veganskih obroka u studentske menze

„Ova je anketa pokazala ono što mi stalno naglašavamo, a to je da veganska jela nisu samo za vegane i da ih se treba uvesti i zbog drugih koji bi ih odabrali”, kažu Prijatelji životinja.

Hoće li studentske menze uvesti veganske obroke?

„Uvođenje veganskih obroka u studentske menze i restorane od velikog je značaja za zdravlje studenata, ali i za dobrobit životinja te očuvanje okoliša”, poručju iz udruge Prijatelji životinja.

Stanje u zagrebačkim menzama prokomentirao i Mirko Bošnjak, sanacijski upravitelj SC-a

Menze su glavno prehrambeno odredište za gladne studente. Međutim, vrlo često studenti se žale na kvalitetu i količinu dobivene hrane. Provjerili smo kakvo je stanje u zagrebačkim menzama.

Hoće li studenti uskoro pljeskavicu iz menze koja jede želudac zamijeniti nutritivno bogatom hranom?

Predstavljamo vam Mirka Logožara, osobu koja stoji iza brenda „Different" na čijem ćete profilu naći korisne savjete koji će vam život učiniti potpuno drugačijim, ali i osobu koja ekskluzivno otkriva da je počela pisati projekt uvođenja nutritivno bogate hrane u menze.

Jesu li studenti skloniji menzi ili vlastitoj kuhinji?

Vjerojatno je prvo pitanje koje student dobije od bake i mame kad krene na faks: „Što jedeš tamo?“ Prehrana zbilja jest važna, prvenstveno za zdravlje, a onda i za kvalitetno učenje. Stoga smo istražili preferiraju li studenti više odlazak u menzu ili vlastitu kuhinju te koji su razlozi tome.

Sedam stvari koje vam teta iz menze neće reći

Postoje činjenice kojih studenti nisu svjesni u vezi sa svojim posjetom menzi, a koje teta u menzi vrlo dobro uočava, ali vam nikada neće reći.

Studentske menze „iza kulisa“

Kako djelatnici studentskih menzi doživljaju studente s kojima se susreću, a kako studenti njih, donosimo u tekstu. Riječ je o istim situacijama iz različitih perspektiva.

Kako poboljšati prehranu u studentskim restoranima?

Ovo je drugi od tri zacrtana koraka projekta ''Mozak voli zdravo'', koji je pokrenut 2011. godine u sklopu kolegija na Ekonomskom fakultetu.