LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Dani potresnog inženjerstva 2024.

Jesmo li što u četiri godine naučili iz zagrebačkog potresa?

Rasprave će se temeljiti na iskustvu provoditelja projekata cjelovite obnove zgrade. Sudjelovanje je besplatno, no broj mjesta je ograničen.

Rasprave će se temeljiti na iskustvu provoditelja projekata cjelovite obnove zgrade. Sudjelovanje je besplatno, no broj mjesta je ograničen.

Sveučilište u Zagrebu, u suradnji s Hrvatskim centrom za potresno inženjerstvo (HCPI) i pod pokroviteljstvom Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Republike Hrvatske, organizira skup Dani potresnog inženjerstva 2024. povodom četvrte godišnjice zagrebačkog potresa.

Glavna tema skupa je Obnova zgrada javne namjene oštećenih potresom, a održat će se i okrugli stol Što smo naučili iz zagrebačkog potresa?. Analizirat će se cjelovite obnove zgrada te će se raspravljati će se o iskustvima inženjera i voditelja projekata, investitora, izvođača i provedbenih tijela te o preprekama i rješenjima s kojima su se susreli ili se još uvijek susreću. Naglasak će biti stavljen i na važnosti društvene i gospodarske revitalizacije građevinskog sektora te kontinuirane brige o zgradama javne namjene.

Skup će se održati u petak, 22. ožujka 2024. godine, s početkom u 9 sati na adresi Radoslava Cimermana 88 u Zagrebu, u zgradi SEECEL. Na spomenutoj lokaciji je ujedno i privremeno sjedište Sveučilišta u Zagrebu, odnosno Rektorata.

Sudjelovanje na skupu je besplatno, ali zbog ograničenog broja mjesta potrebno je prijaviti se što prije putem web stranice skupa. Svaki sudionik će dobiti potvrdu o sudjelovanju. Detaljnije informacije o skupu mogu se pronaći na web stranici.
FOTO: PEXELS