LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sveučilište u Splitu

O znanstvenim temama uz šalicu kave: Svratite na splitski „Znanstveni espresso“

U okviru obilježavanja 50 godina Sveučilišta u Splitu, danas se od 12 sati u caffe baru Tinel u Splitu, održavaju zanimljive panel rasprave objedinjene pod nazivom „Znanstveni espresso“.

U okviru obilježavanja 50 godina Sveučilišta u Splitu, danas se od 12 sati u caffe baru Tinel u Splitu, održavaju zanimljive panel rasprave objedinjene pod nazivom „Znanstveni espresso“.

Danas će se, u okviru obilježavanja 50 godina Sveučilišta u Splitu, od 12 sati u caffe baru Tinel u Splitu, održati zanimljive panel rasprave objedinjene pod nazivom Znanstveni espresso.

Panelisti, mahom stručnjaci s hrvatskih sveučilišta, uz šalicu kave raspravljat će o dvjema aktualnim znanstvenim temama. Prva od njih je utjecaj umjetne inteligencije na našu svakodnevnicu i kako će ona promijeniti poslovanje u budućnosti, a o njoj će razgovarati prof. dr. sc. Saša Mladenović s PMF-a i voditelj istraživačke grupe za umjetnu inteligenciju, prof. dr. sc. Darko Stipaničev s FESB-a i predstojnik Katedre za modeliranje i inteligentne računalne sustave, izv. prof. dr. sc. Željana Bašić sa Sveučilišnog odjela za forenzične znanosti i voditeljica laboratorija za forenzičnu i biološku antropologiju i interdisciplinarna istraživanja koštanih ostataka s arheoloških nalazišta te izv. prof. dr. sc. Marita Brčić Kuljiš, interdisciplinarna istraživačica u području ljudskih prava, doktorica političke filozofije te izvanredna profesorica na svim razinama studija na Odsjeku za filozofiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Splitu. 

Tema druge panel rasprave su (ne)zdrave životne navike. O tome kakva je danas zdravstvena pismenost i kako je moguće podići razinu svijesti o zdravlju prokomentirat će tri znanstvenice: doc. dr. sc. Tina Poklepović Peričić, specijalistica stomatološke protetike sa Studija dentalne medicine Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Splitu, dr. sc. Diana Aranza, mag. med. tehchn. sa Sveučilišnog odjela zdravstvenih studija i predavačica sestrinstva i primaljstva na nekoliko stručnih kolegija, i dr.sc. Barbara Gilić Škugor, asistentica u nastavi na Kineziološkom fakultetu Sveučilišta u Splitu.
 
Pinija Poljaković, komunikacijska stručnjakinja, voditeljica i novinarka, moderirat će ove zanimljive razgovore.
Ulaz je slobodan.

FOTO: SVEUČILIŠTE U SPLITU