LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
STIPENDIJE

Otvorene prijave za stipendije u sklopu programa „Youth of Excellence China“

Stipendije se dodjeljuju u trajanju od 12 mjeseci za pohađanje diplomskog studija na jednom od tridesetak kineskih sveučilišta iz stipendijskog programa.

Stipendije se dodjeljuju u trajanju od 12 mjeseci za pohađanje diplomskog studija na jednom od tridesetak kineskih sveučilišta iz stipendijskog programa.

Veleposlanstvo Narodne Republike Kine u Zagrebu otvara prijave za stipendije u sklopu programa Youth of Excellence China za akademsku godinu 2024./2025., piše na stranici Ministarstva znanosti i obrazovanja. Program pruža iznimnu priliku za kvalificirane kandidate da pohađaju diplomski studij na jednom od tridesetak kineskih sveučilišta koja sudjeluju u stipendijskom programu.

Stipendije, trajanja od dvanaest mjeseci, dostupne su kandidatima do 45 godina koji su završili najmanje prijediplomski studij te posjeduju najmanje tri godine radnog iskustva. Zainteresirani kandidati trebaju kontaktirati izabrano kinesko sveučilište radi daljnjih koraka oko upisa željenog studija. Na raspolaganju im je impresivan broj od osamdesetak studijskih programa na diplomskoj razini.

Prijave za stipendiju podnose se online na web stranici Kineskog vijeća. Zainteresirani se mole da podnesu svoje prijave najkasnije do 15. travnja 2024. godine. Napominju kako je prilikom podnošenja online prijave potrebno odabrati vrstu programa (engl. Scholarship Type), izabrati tip A (engl. Type A), a pod broj ustanove (engl. Agency Number) treba navesti broj 1563 te označiti Youth of Excellence Scheme of China.

Više informacija o stipendijama u sklopu programa Youth of Excellence China i postupku prijave dostupno je na web stranici Kineskog vijeća za dodjelu stipendija.
FOTO: CANVA, ILUSTRACIJA