LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Natječaj za Nagradu Zvonimira Bartolića

U Međimurju se nagrađuju radovi na kajkavskome jeziku, želja je očuvati tradiciju

Učenički radovi primaju se do 24. ožujka 2023., a dodjela nagrada najuspješnijim učenicima održat će se na svečanosti u okviru Dana Međimurske županije krajem travnja.

Učenički radovi primaju se do 24. ožujka 2023., a dodjela nagrada najuspješnijim učenicima održat će se na svečanosti u okviru Dana Međimurske županije krajem travnja.

Ogranak Matice hrvatske u Čakovcu i ove je godine raspisao Natječaj za Nagradu Zvonimira Bartolića, a riječ je o već tradicionalnom natječaju namijenjenu učenicima osnovnih i srednjih škola Međimurske županije.

Cilj natječaja je očuvanje i njegovanje kajkavskoga jezika, stoga je glavni uvjet natječaja da poslani radovi budu isključivo na kajkavskome izričaju, dok je tema slobodna, kao i stil i forma.

Učenički radovi primaju se do 24. ožujka 2023., a dodjela nagrada najuspješnijim učenicima održat će se na svečanosti u okviru Dana Međimurske županije krajem travnja. Nagrađeni mladi autori interpretirat će svoje radove na svečanosti, a radovi će biti objavljeni krajem studenoga u Hrvatskom kajkavskom kolendaru 2024. – dobro znanom glasilu čakovečkoga ogranka Matice hrvatske.

Nagrade se dodjeljuju u dvije kategorije: zasebno osnovnoškolcima i srednjoškolcima, u sljedećim iznosima: 150 eura (1. nagrada), 100 eura (2. nagrada), 70 eura (3. nagrada). Uz vrijedne novčane nagrade, učenici i njihovi mentori na dar dobivaju i knjigu iz nakladničkoga programa Matice hrvatske, prenose Međimurske novine.

Radovi se šalju na e-adresu: matica.cakovec@gmail.com, a uz njih se navodi ime i prezime učenika, škola, razred koji učenik polazi te ime i prezime mentora/voditelja.
FOTO: UNSPLASH