LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
PRAVI MALI TRIJUMF

Splitski studenti s Izložbe hrvatskog dizajna kući se vraćaju s brojnim nagradama

Izložba hrvatskog dizajna 21/22 biti će otvorena do 22. siječnja 2023. godine u Laubi - kući za ljude i umjetnost u Zagrebu na kojoj možete pogledati i ostale radove mnogobrojnih studenata, a neki od njih su i nagrađeni radovi studenata Sveučilišta u Splitu.

Izložba hrvatskog dizajna 21/22 biti će otvorena do 22. siječnja 2023. godine u Laubi - kući za ljude i umjetnost u Zagrebu na kojoj možete pogledati i ostale radove mnogobrojnih studenata, a neki od njih su i nagrađeni radovi studenata Sveučilišta u Splitu.

Izložbi hrvatskog dizajna 21/22 koja se održava u Laubi - kući za ljude i umjetnost u Zagrebu, još jednom je predstavila i mnogobrojne mlade talente, a kao potvrda njihovu radu dodijeljene su nagrade i priznanja Hrvatskog dizajnerskog društva najboljim dizajnerskim radovima u pojedinačnim kategorijama, kao i Velika nagrada Hrvatskog dizajnerskog društva te Nagrada za životno djelo.

Sa Sveučilišta u Splitu su se pohvalili kako su priznanja osvojili i njihovi studenti te nastavnici Odsjeka za dizajn vizualnih komunikacija Umjetničke akademije u Splitu:

Nagrada u kategoriji „Dizajn ambalaže” dodijeljena je za rad Bronhi studenta Luke Grkovića koji je izrađen pod mentorstvom izv. prof. art. Ljubice Marčetić Marinović. Posebno priznanje u istoj kategoriji dodijeljeno je za rad Pizza & Play studenta, također Luke Grkovića. Rad je nastao pod mentorstvom izv. prof. art. Igora Čaljkušića.

Nagrada u kategoriji „Dizajn u digitalnim medijima - dizajn interakcija” dodijeljena je radu Uberi studenta Ivana Vrčeka. Rad je nastao pod mentorstvom izv. prof. dr. sc. Ivice Mitrovića i doc. art. Olega Šurana.

Posebno priznanje u kategoriji „Prostorne i grafičke intervencije i sistemi” dodijeljeno je radu Sustav signalizacije zgrade Umjetničke akademije u Splitu studentice Tine Masnić čiji je rad nastao pod mentorstvom v. pred. dr. sc. Jelene Zanchi.

Posebno priznanje u kategoriji „Koncept - inicijativa - kritički dizajn” dodijeljeno je radu Priča agava studentice Alejandre Robles Sosa. Rad je nastao pod mentorstvom izv. prof. dr. sc. Ivice Mitrovića, red. prof. art. Dejana Kršića i doc. art. Olega Šurana.

U profesionalnoj selekciji osvojene su sljedeće nagrade:

Nagradu u kategoriji „Dizajn vizualnih komunikacija” dobio je rad Publikacije Kunsthalle Wien red. prof. art. Dejana Kršića u suradnji s dizajnericom Lanom Grahek.

U kategoriji „Koncept - Inicijativa - kritički dizajn” posebno priznanje dobio je rad Speculative design - Educational Resource Toolkit izv. prof. dr. sc. Ivice Mitrovića, doc. art. Olega Šurana i projektnog tima.

Izložba hrvatskog dizajna 21/22 biti će otvorena do 22. siječnja 2023. godine u Laubi - kući za ljude i umjetnost u Zagrebu, na kojoj možete pogledati i ostale radove naših studenata i alumnija.
FOTO: STUDENTSKI.HR VIA CANVA