LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Kontaktna nastava

Prema preporukama HZJZ-a, u ovim će vam situacijama na fakultetu trebati COVID potvrde

Nedavno su izišle preporuke HZJZ-a za organizaciju kontaktne nastave na fakultetima. Izdvojili smo u kojim će situacijama biti potrebno imati COVID potvrdu na fakultetu.

Nedavno su izišle preporuke HZJZ-a za organizaciju kontaktne nastave na fakultetima. Izdvojili smo u kojim će situacijama biti potrebno imati COVID potvrdu na fakultetu.

Hrvatski zavod za javno zdravstvo na zahtjev Ministarstva znanosti i obrazovanja izdao je preporuke za održavanje nastave na visokim učilištima u idućoj akademskoj godini. 

Kao i prema preporuci ministra Fuchsa, u uputama stoji da se nastava održava uživo, na klasičan, kontaktan način, osim kad je studijski program akreditiran za izvođenje nastave online, zbog čega je izgledno da će se sva nastava na fakultetima odvijati kontaktno

Mjere na fakultetima slične su kao i prije: potrebno je držati razmak, koristiti dezinficijense i nositi maske. 

U predavaonicama je također potrebno osigurati razmak, no ako to nije moguće zbog nedostatka prostora, stoji u uputama, studenti koji su cijepljeni trebaju biti na jednom kraju predavaonice s manjim međusobnim razmakom, dok se za necijepljene studente treba osigurati razmak. Ta preporuka vrijedi za dvorane do 100 ljudi.

Ako se na predavanju u dvorani nalazi više od 100 ljudi, svi prisutni trebaju imati COVID potvrde, a visoko učilište tada treba osigurati evidenciju prisutnih. Nije poznato tko će provjeravati COVID potvrde studenata u takvim situacijama i kako bi se trebalo postupati sa studentima koji COVID potvrdu nemaju. 

Osim u dvorana za više od 100 ljudi, COVID potvrde trebaju se koristiti i na svečanim promocijama ako je prisutno više od 100 ljudi. 
 

VEZANO: Stigle upute: evo kako će izgledati kontaktna nastava na fakultetima


FOTO: UNSPLASH