LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Medicina na društvenim mrežama

TikTokom kruži trik kojim navodno možete vratiti okus nakon korone

Prema društvenim mrežama, naranča, smeđi šećer i izvor vatre dovoljni su da vam se vrati osjetilo okusa, no stručnjaci se s tim ne bi složili.

Prema društvenim mrežama, naranča, smeđi šećer i izvor vatre dovoljni su da vam se vrati osjetilo okusa, no stručnjaci se s tim ne bi složili.

Bilo je za očekivati da će u jednom trenutku početi alternativna liječenja posljedica koronavirusa na društvenim mrežama. Ne iznenađuje, stoga, što je na TikToku postao viralan trik za liječenje gubitka okusa nakon što je osoba preboljela COVID-19.

Prema triku trebate imati naranču, neki izvor vatre i smeđi šećer. Naranču pržite na vatri dok kora ne pocrni, zatim ju ogulite i pomiješate sa smeđim šećerom te jedete dok je vruća, a zatim bi vam se navodno trebao vratiti okus. 

Stručnjakinja iz područja nutricionizma navela je da jedenje pečene naranče nije štetno za naš organizam, no ne vjeruje u njezinu povezanost s liječenjem ovog zdravstvenog problema, prenosi Shape. U to ne vjeruje ni otorinolaringologinja Wrobel koja kaže da je gubitak osjeta okusa zapravo posljedica gubitka osjeta njuha.
– Jedenje zaslađene naranče moglo bi biti izuzetno stimulativno za vaše okusne pupoljke, objašnjava ona, ali to ne vraća miris.
Ono što je zabrinjavajuće jest zapravo prženje naranče na štednjaku, tj. na otvorenoj vatri, pri čemu se može dogoditi da vatra zahvati predmete koji se nalaze okolo i da izazovete požar u kući ili stanu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Sofie✨ (@sofies.world)

FOTO: PIXABAY