LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Besplatna pravna pomoć

Studenti zagrebačkog Pravnog fakulteta pomažu u prijavi štete prouzrokovane potresom

Studenti koji djeluju u okviru Pravne klinike pomoći će građanima pogođenim potresom pri ispunjavanju obrazaca i prijavi štete, a planiraju i grupne posjete pogođenim područjima.

Studenti koji djeluju u okviru Pravne klinike pomoći će građanima pogođenim potresom pri ispunjavanju obrazaca i prijavi štete, a planiraju i grupne posjete pogođenim područjima.

Pravna klinika koja djeluje pri Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, a u čijem sklopu studenti viših godina studija, uz mentorstvo suradnika, asistenata i profesora, pružaju besplatnu pravnu pomoć, najavila je pružanje pomoći osobama čiji su domovi oštećeni u potresima na području Petrinje, Siska, Gline i okolnih mjesta. 

– Svjesni da brojni naši sugrađani nemaju pristup ni osnovnoj infrastrukturi, a kamoli mobilnim uređajima i internetskoj vezi, Pravna klinika osnovala je zasebnu ad hoc grupu koja će pomoći strankama pravodobno i potpuno ispuniti obrasce i prijaviti štetu, ali pružiti i ostale osnovne pravne informacije u vezi sa saniranjem posljedica potresa Zainteresirane stranke mogu nam se javiti od ponedjeljka do petka od 10 do 12 sati, odnosno srijedom i četvrtkom i od 17 do 19 sati na telefon +385 97 6529 903. – navode iz Pravne klinike.

Pojašnjavaju da će dežurni student pomoći strankama ispuniti obrazac preko telefona te da će po potrebi preuzeti i druge njihove predmete, posebno ako su vezani uz ostvarivanje prava iz socijalne skrbi.

Dodaju i da planiraju grupne posjete pogođenim područjima. Prvi je posjet planiran ovog petka, 8. siječnja 2020, u 11 sati na adresi Kralja Tomislava 6, Glina (ispred Šerifa). 

– Tamo će građani moći dobiti nužne informacije o saniranju posljedica potresa, kao i mogućnostima dobivanja besplatne pravne pomoći. U koordinaciji s partnerskim udrugama planiran je i odlazak na ciljana seoska područja van urbanih sredina, kako bismo svim građanima omogućili pristup pravnoj pomoći u ovim teškim vremenima. – poručuju.

FOTO: FLICKR