LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
„AKTIVNI ZA POSAO”

Otvoreno je savjetovalište za nezaposlene mlade osobe

– Projektom „AKTIVNI ZA POSAO” nastoji se mlade nezaposlene osobe osnažiti i ohrabriti te opremiti potrebnim vještinama kako bi bili konkurentni na tržištu i spremni na izlazak na njega. – poručuju iz ISUM-a.

– Projektom „AKTIVNI ZA POSAO” nastoji se mlade nezaposlene osobe osnažiti i ohrabriti te opremiti potrebnim vještinama kako bi bili konkurentni na tržištu i spremni na izlazak na njega. – poručuju iz ISUM-a.

U sklopu projekta AKTIVNI ZA POSAO – savjetodavna pomoć mladim nezaposlenim osobama u riziku od socijalne isključenosti koji provodi Institut za stručno usavršavanje mladih otvoreno je savjetovalište sa svrhom pružanja podrške mladima u situaciji nezaposlenosti. Djeluje na zagrebačkoj adresi Ulica Frane Petrića 5.

– Korisnici kroz savjetovalište imaju na raspolaganju besplatne usluge individualnog savjetovanja bilo u području psihosocijalne tematike, bilo usmjereno na samozapošljavanje. Ono je otvoreno 40 sati tjedno, a usluge pružaju stručnjaci različitih profila i iskustva u određenom području. Imajući na umu kako nezaposlenost, uz financijski gubitak, nosi i niz drugih nepovoljnih posljedica, pri čemu se često ulazi u začarani krug gdje ih upravo te posljedice onemogućuju u daljnjem traženju posla, mladi mogu dobiti uslugu psihosocijalnog savjetovanja s naglaskom na osnaživanje, osobni razvoj i samomotivaciju. Istovremeno, mogu se javiti i za savjetovanje za zapošljavanje. Često se kroz projekte nude grupne aktivnosti u kojima se obrađuju ove teme, dok se kroz savjetovalište omogućuje mladima individualni pristup prilagođen njihovim potrebama uz redovitu podršku. Naime, kroz takva savjetovanja mladima se pomaže kreirati životopis i molbu, organizirati vrijeme, postavljati ciljeve i izraditi poslovni plan ili ih se pak informira i educira o tržištu rada te potiče i usmjerava u traženju posla. Uz individualna savjetovanja, u sklopu projekta organizirat će se i grupne aktivnosti i radionice koje će mladim nezaposlenim osobama pružiti mogućnost rada na sebi i svojim kompetencijama. – ističu iz Instituta za stručno usavršavanje mladih.

Institut za stručno usavršavanje mladih u sklopu trogodišnjeg programa za razdoblje 2020. – 2023. godine Razvoj i širenje mreže socijalnih usluga koje pružaju udruge, a uz financijsku potporu Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike te partnere Hrvatski zavod za zapošljavanje, Udrugu Impress i Centar za razvoj mladih, provodi projekt AKTIVNI ZA POSAO – savjetodavna pomoć mladim nezaposlenim osobama u riziku od socijalne isključenosti. Projekt, navode iz ISUM-a, za cilj ima pomoć mladim nezaposlenim osobama u riziku od socijalne isključenosti s glavnim ciljem ublažavanja nepovoljnih gospodarskih posljedica uzrokovanih pandemijom virusa COVID-19. Osim toga, programom raznovrsnih usluga i aktivnosti nastoji osvijestiti zajednicu o problemu nezaposlenosti, jačati kompetencije mladih nezaposlenih osoba i podizati razinu njihove informiranosti.

– Projektom AKTIVNI ZA POSAO nastoji se mlade nezaposlene osobe osnažiti i ohrabriti te opremiti potrebnim vještinama kako bi bili konkurentni na tržištu i spremni na izlazak na njega. – dodaju iz ISUM-a.

Pozivaju, stoga, sve mlade nezaposlene osobe da se jave i već sada počnu aktivno ulagati u svoju budućnost, posebno u ovo neizvjesno vrijeme kada je važno ne prepustiti se slučaju.

– Svi zainteresirani mogu se javiti putem e-mail adrese info@isum.hr te zakazati svoj termin, a na Facebook stranici Instituta za stručno usavršavanje mladih mogu pratiti obavijesti o budućim aktivnostima. Kako je jednom Abraham Lincoln rekao: „Najbolji način za predvidjeti budućnost je stvoriti ju“. – poručuju.

FOTO: PIXABAY