LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Izložba u Galeriji Događanja

„Čekanje” predstavlja umjetnica s diplomom ALU-a, dvjema Rektorovim nagradama i četirima izložbama iza sebe

Od 10. studenog moći će se pogledati izložba Karle Čurčinski, umjetnice koja je dosad imala četiri samostalne izložbe, diplomirala na Akademiji likovnih umjetnosti i za vrijeme studija dobila čak dvije Rektorove nagrade.

Od 10. studenog moći će se pogledati izložba Karle Čurčinski, umjetnice koja je dosad imala četiri samostalne izložbe, diplomirala na Akademiji likovnih umjetnosti i za vrijeme studija dobila čak dvije Rektorove nagrade.

U Galeriji Događanja postavlja se izložba mlade umjetnice Karle Čurčinski pod nazivom Čekanje. Moći će se pogledati od 10. do 20. studenog, i to svakog radnog dana od 17:00 do 21:00.  

O izložbi piše Josipa Bubaš:

– Kombiniranom tehnikom, od kolaža do vezenja, ova umjetnica zaustavlja trenutke čekanja, i mahom uživa u njima, koncentrirajući se na sitnice koje život znače. More, televizor, biljke, voda, kava. Zaustavljeni trenuci, rastegnuti. Glavna je junakinja ženski lik opuštenog tijela, prepuštena vremenu. Njezine pozicije, zaustavljene u trenutku okruženom sitnicama, otvorene su i mekane. Tijelo ne odražava nelagodu, nego polaganost, detaljnost protoka vremena. Vizualni je jezik minimalistički, pojednostavljen, pročišćen, pa ipak topao, otvoren. Pomalo prezentirane kao dječja igra, dane situacije, ipak, kroz oble i tople forme, nalaze načina da pulsiraju i da postanu prožete vremenom. Baš kao i tema, izraz je svakodnevan, jednostavan, a nekako obuhvatan jer u njega stanu nijanse, stanja, vrijeme koje je potrebno situacijama da se dogode...

Iz Galerije Događanja (Centar kulture na Peščenici – Knap) predstavljaju Karlu Čurčinski

– Umjetnica Karla Čurčinski rođena je 1993. godine u Zagrebu. Diplomirala je grafiku 2017. godine u klasi profesora Svjetlana Junakovića na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Dobitnica je dviju Rektorovih nagrada. Do sada je izlagala na četiri samostalne izložbe (Čekanje, ZILIK galerija, Karlovac 2020; Trud beskonačnosti. Bojim se sanjati, Galerija Karas, Zagreb 2020; Čekanje, galerija Razvid, Zaprešić 2019; San Stvarnosti, Živi Atelje DK, 2017, Zagreb) te je sudjelovala na brojnim skupnim izložbama u zemlji i inozemstvu.

Dodatne informacije dostupne su na službenom Facebook događaju.
FOTO: PR FOTO