LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Filmske večeri

Močvara prenosi film „Kartoline” i omogućuje razgovore s čak šest autora

– Druge virtualne Filmske večeri u Močvari omogućit će nam da sat vremena sretno gacamo od Lokvi do Blata i tako se podsjetimo kako ima nešto i u vizurama onkraj svakodnevnog. – poručuju organizatori. 

– Druge virtualne Filmske večeri u Močvari omogućit će nam da sat vremena sretno gacamo od Lokvi do Blata i tako se podsjetimo kako ima nešto i u vizurama onkraj svakodnevnog. – poručuju organizatori. 

U sklopu svojega programa Filmskih večeri klub Močvara ove nedjelje, 10. svibnja, organizira online razgovor s čak šest filmskih autora u 20 sati te projekciju filma Kartoline u 21 sat. Održat će se na Facebook stranici programa. 

Autori s kojima će publika imati priliku razgovarati jesu: Igor Bezinović, Hrvoslava Brkušić, Katerina Duda, Ivana Pipal, Darovan Tušek i Ante Zlatko Stolica, dok će moderatorica biti voditeljica Filmskih večeri u Močvari – Višnja Vukašinović.

– Projekt Kartoline sadrži ukupno 12 petominutnih filmova od kojih svaki portretira malo mjesto u kojem stanovnici govore jakim dijalektima ili stranim jezicima, a motivirani su, prema riječima autora, nekonvencionalnim domoljubljem. Epizode su posvećene ovim epohalnim zavičajnim toponimima: Momjanu, Gornjoj Stubici, Tounju, Vrboskoj, Ždali, Susku, Prezidu, Bolu, Šušnjevici, Štrigovi, Blatu i Lokvama. Serijal se lani okitio nagradom Oktavijan Hrvatskog društva filmskih kritičara za najbolji namjenski film, a mi ćemo ga iskoristiti za online putovanje Lijepom Našom i njenim neodoljivim zabitima bez korištenja e-propusnica. Sa svih šestero autorica i autora razgovarat ćemo o dubinskoj namjeni i primjeni njihovog alternativnog domoljublja kao i nostalgiji za krajevima koji su nam sada dostupni tek kao duhovite slike u pokretu.

Druge virtualne Filmske večeri u Močvari omogućit će nam da sat vremena sretno gacamo od Lokvi do Blata i tako se podsjetimo kako ima nešto i u vizurama onkraj svakodnevnog. – poručuju organizatori. 

Program su sufinancirali Grad Zagreb i Hrvatski audiovizualni Centar.

FOTO: PIXABAY