LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Zdrav desert

Kuhajte sa Studentskim: ukusne štrudle s voćem pogodne i za vegane

Donosimo recept za desert koji ne sadrži bijeli šećer, a koji je uz odgovarajuću pripremu pogodan i za vegane.

Donosimo recept za desert koji ne sadrži bijeli šećer, a koji je uz odgovarajuću pripremu pogodan i za vegane.

Kako biste se oporavili od kolača prepunih šećera i ostalih nezdravih sastojaka, a ujedno zadovoljili potrebu za slatkim, donosimo recept za prilično zdrav i ukusan desert. Ako imate ispravnu pećnicu, ništa drugo vam ne možete biti prepreka da se okušate u pripremi ove slastice!

Sastojci:
  • kore za pitu
  • ulje
  • 3/4 šalice biljnog ili običnog mlijeka
  • smrznuto voće (višnje, šumsko voće ili drugo po izboru)
  • kokosov ili brezin šećer
  • griz.
Priprema:
 

Od kupljenih kora za pitu izdvojite dvije kore i stavite ih jednu na drugu. Mlijeko ugrijte u mikrovalnoj pećnici ili na štednjaku dok ne bude toplo i u to umiješajte žlicu ulja. Žlicom zagrabite toplo mlijeko i pospite po korama te ravnomjerno rasporedite, a možete dodati još malo mlijeka ako je potrebno. Do polovice kora vodoravno pospite nekoliko prstohvata griza koji upija vlagu prilikom pečenja. Po toj polovici rasporedite šumsko voće ili višnje i to otprilike pola šalice. Preko voća pospite šećera po želji te zarolajte kore, počevši od strane na kojoj je voće prema kraju na kojemu nema voća. Zarolanu štrudlu stavite na posudu u kojoj ćete peći, a koja je premazana uljem.

Ponovite postupak s još nekoliko kora ako želite dobiti veću količinu jer ćete s ove dvije kore, odnosno jednim redom štrudle, dobiti količinu za jednu osobu. Štrudle pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva oko 20 minuta, odnosno dok ne dobiju zlatnu boju.

Ako koristite biljno mlijeko, recept je pogodan za vegane i vegetarijance.
FOTO: PIXABAY