LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Jednostavan recept

Kuhajte sa Studentskim: hrenovke u lisnatom spremne za nekoliko minuta

Donosimo recept za ukusne hrenovke u lisnatom gotove u nekoliko minuta.

Donosimo recept za ukusne hrenovke u lisnatom gotove u nekoliko minuta.

Ako niste vješti u kuhinji, a želite pripremiti nešto za gricnuti tijekom dočeka Nove godine i ne želite goste ostaviti gladnima, donosimo jednostavan recept kojim ćete večeru osigurati u nekoliko minuta.

Sastojci (za 6 osoba):

  • 1 kg lisnatog tijesta (2 pakiranja po 500 g)
  • 24 srednje hrenovke
  • 2 jaja
  • sol
  • sezam

Priprema:

Lisnato tijesto razvaljajte i razrežite ga na trakice širine oko 2 cm. Trakicom lisnatog tijesta motajte hrenovku spiralno od vrha do kraja. Na tepsiju stavite papir za pečenje i poslažite hrenovke u lisnatom te ih premažite razmućenim jajem i pospite sezamom.

Pecite otprilike 15 minuta na 220 stupnjeva u prethodno zagrijanoj pećnici dok ne dobiju zlaćanu boju. Umjesto sezama možete staviti mak, krupnu sol ili korigirati količinu sastojaka ovisno o potrebi.

FOTO: STUDENTSKI.HR