LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Zagrijana atmosfera na Savi

Zbog velike hladnoće, uprava doma na Savi moli studente da ne gase grijanje

Uprava doma naložila je stanarima da „nalože" radijatore ma kuda pošli jer je moguće pucanje cijevi ako se zatvore ventili u radijatorima.

Uprava doma naložila je stanarima da „nalože" radijatore ma kuda pošli jer je moguće pucanje cijevi ako se zatvore ventili u radijatorima.

Ako je ikad bilo lako biti stanar Studentskog naselja Stjepan Radić u Zagrebu, ove akademske godine sigurno nije tako. Osim standardno stresnih studentskih obaveza koje moraju iskombinirati sa studentskim poslovima i životnim potrebama, stanari spomenutog studentskog doma osuđeni su na konstantno praćenje uputa uprave doma na koji broj da okrenu svoje radijatore.

Tako je u prethodnim mjesecima uprava doma nalagala da se radijatori odvrnu do broja tri ili četiri kako bi se uštedjela energija i kako ne bi došlo do neželjenog poskupljenja studentskog smještaja. Također, nalagalo se i gašenje radijatora u vrijeme kada stanari nisu bili u sobi.

Takav režim neće se moći provoditi u nadolazećem valu sibirske hladnoće. Uprava doma naložila je stanarima da „nalože" radijatore ma kuda pošli jer je moguće pucanje cijevi ako se zatvore ventili u radijatorima. Također, uprava je zamolila stanare da ne ostavljaju otvorene prozore kad napuste svoje sobe.

Prema informacijama stranice Meteo-info, Zagreb do četvrtka očekuju temperature od oko pet Celzijevih stupnjeva ispod ništice dok bi se od petka vremenski uvjeti trebali normalizirati. 

 

FOTO: STUDENTSKI.HR