LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Međunarodno natjecanje u znanju i sportu

Studenti 11 hrvatskih fakulteta zajedno organiziraju STEM događanje godine

Znanje, sport, edukacija i zabava čine STEM Games događajem koji izlazi iz okvira običnog natjecanja. Sudjelovanjem u njegovim aktivnostima, studenti će promišljati i o razvoju tehnologije te tehnološkom napretku koji mijenja društvo u kojem živimo.

Znanje, sport, edukacija i zabava čine STEM Games događajem koji izlazi iz okvira običnog natjecanja. Sudjelovanjem u njegovim aktivnostima, studenti će promišljati i o razvoju tehnologije te tehnološkom napretku koji mijenja društvo u kojem živimo.

Više od 100 studenata volontera s 11 hrvatskih STEM-usmjerenih fakulteta i sveučilišnih odjela stvorilo je STEM Games – međunarodno studentsko STEM natjecanje u znanju i sportu. Ovo događanje održava se prvi put u Europi, preciznije u Poreču od 8. do 13. svibnja 2018. Više od tisuću natjecatelja očekuju natjecanja u znanju i sportu te edukativni i zabavni program.

Sudjelujući u natjecanju i ostalim edukativnim i zabavnim aktivnostima, studenti će upoznati kolege sa srodnih fakulteta te će imati priliku razmijeniti znanja i iskustva. Njegov je cilj poticanje interdisciplinarnosti, pružanje prilike za odmjeravanje znanja, poticanje i promocija sveučilišnoga sporta, kao i zdravoga načina života.

Generalna je tema STEM Gamesa 2018 NextGen Society. Njome se pred natjecatelje stavlja izazov promišljanja o svemu što budućnost i razvoj tehnologije donose te na koji će način tehnološki napredak promijeniti društvo u kojem živimo.

U natjecanju iz područja znanja studenti će se natjecati u četiri STEM Games Arene (Science Arena, Technology Arena, Engineering Arena i Mathemathics Arena) u kojima će se rješavati problemski zadaci u specifičnim poljima znanja. One obuhvaćaju koncept timskoga trodnevnoga natjecanja u kojemu studenti primjenjuju stečeno znanje pri rješavanju inženjerskih problema. U svakoj se Areni bave podtemom kojom je definiran specifičan problem stavljen pred studente, a povezan je s generalnom temom.          

Sportska natjecanja na STEM Gamesima previđena su u devet disciplina. Održat će se u muškoj i ženskoj kategoriji te kao pojedinačna i/ili ekipna. U ovom se dijelu sudionike potiče na razvoj natjecateljskoga duha, primjenu načela pravedne igre te bavljenje sportom.

Uz odmjeravanje snaga u znanju i sportskim disciplinama, sudionici STEM Gamesa imat će priliku dodatno se educirati kako bi bili u korak s trenutnim zbivanjima i trendovima u svome području. Edukativnim predavanjima, radionicama te demonstracijama projekata upoznat će se sa stanjem znanosti, inženjerstva i poduzetništva STEM zajednice. Time ovaj događaj postaje više od natjecanja – edukativni program čini Gamese festivalom znanosti i inženjerstva.

Studentski život kombinacija je učenja, rada, upoznavanja novih ljudi i zabave. Zabave neće nedostajati ni na STEM Gamesima. Osim u samome sportskome i znanstvenome dijelu natjecanja, svoj timski duh i umijeće studenti će moći pokazati i u kvizu općega znanja, beer pongu, društvenim i kartaškim igrama, a svoje motoričke i strateške sposobnosti u natjecateljskom igranju video igara (eSports). Kako noći ne bi bile duge i dosadne, priprema se set tuluma i glazbe, a za one najhrabrije – karaoke.

Više o STEM Gamesima možete doznati na službenoj web i Facebook stranici.

FOTO: STEM GAMES