LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Mjesto za učenje

Sve što je potrebno za članstvo u NSK-u

Kako se učlaniti u najveću knjižnicu u Hrvatskoj, koji su vam dokumenti potrebni te koliko iznosi godišnja članarina, saznajte u članku.

Kako se učlaniti u najveću knjižnicu u Hrvatskoj, koji su vam dokumenti potrebni te koliko iznosi godišnja članarina, saznajte u članku.

Budući da se približavaju zimski rokovi, pravo je vrijeme da potražiš savršeno mjesto za učenje. Ako si brucoš, čitaj dalje i saznaj što ti je sve potrebno za učlanjenje u najveću knjižnicu u Hrvatskoj.

U Nacionalnu i sveučilišnu knjižnicu mogu se učlaniti sve osobe koje imaju navršenih 18 godina, a mlađe samo ako su maturanti.
Za upis je dovoljno donijeti osobnu iskaznicu, OIB i indeks ako si redoviti student, a osobnu i OIB ako si izvanredni student. Studiraš li na fakultetu koji koristi e-indekse, morat ćeš donijeti potvrdu kojom dokazuješ status redovitoga studenta.

NSK, Foto: NSK

Godišnja članarina za redovne studente iznosi 100 kuna, dok je za izvanredne 200 kuna. Međutim u knjižnicu je moguće učlaniti se i na kraće vrijeme. Dnevni upis iznosi 30 kuna, tjedni 40 kuna, mjesečni 50 kuna. Naknada za izgubljenu člansku iskaznicu je 50 kuna.

Članak je nastao u sklopu projekta Informiranje – pravo mladih koji provodi Studentski informativni kutak uz financijsku potporu Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

FOTO: FACEBOOK