LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
„Must see”

Filmovi koji nas očekuju u 2018.

Izrazito kvalitetan filmski siječanj dočekao je svoj kraj, ali zato nas čeka ništa manje zanimljiva filmska godina. Donosimo top 10 filmova koji nas očekuju tijekom 2018.

Izrazito kvalitetan filmski siječanj dočekao je svoj kraj, ali zato nas čeka ništa manje zanimljiva filmska godina. Donosimo top 10 filmova koji nas očekuju tijekom 2018.

Svaki početak godine za filmoljupce obilježi dodjela nagrade Zlatni globus, gledanje prošlogodišnjih zaostataka ili novih filmova u kinima, ali i početak utrke odnosno nominacije za najprestižniju nagradu poznatu kao Oscar. Ova nam godina donosi pregršt akcijskih filmova, SF-a, ali i nekolicinu filmova u kojima žene vode glavnu riječ. Na koje filmove treba posebno obratiti pažnju i odbrojavati dane do početka prikazivanja u kinima? Donosimo vam odgovor na to s listom od top 10 must see filmova u 2018.

1. Black Panther

Marvelova mašina ne staje iz godine u godinu unatoč tome što im je prošle godine DC malo zapaprio sa svojim hitovima Wonder Woman i Justice League. Osamnaesti film s Marvel Cinematic Universe potpisom, Black Panther prikazuje T`Challiu koji se vraća kući u Wakandu kao kralj nakon očeve smrti. Tamo se mora boriti protiv dvaju ujedinjena neprijatelja kako bi spriječio svjetski rat, a u tome mu pomaže CIA-ov agent i Wakandine posebne snage. U ulozi glavnoj junaka nalazi se Chadwick Boseman, a tu su i poznata imena: Michael B. Jordan, Lupita Nyong`o i Martin Freeman. 

2. Crveni vrabac

U hrvatskim kinima od 1. ožujka s Jennifer Lawrence u glavnoj ulozi, Crveni vrabac govori o balerini/špijunki Dominiki Egorovoj. Egorova je regrutirala Sparrow School, ruska obavještajna služba. Ona mora koristiti svoje tijelo kao oružje, a uz to obaviti i kompliciran zadatak – razotkriti CIA-inog agenta Nathaniela Nasha. Pogađate što se dalje događa? Naravno, oni se zaljubljuju i tu se priča počinje zaplitati. Hoće li ovo biti klišej ili triler s odličnim obratom i još jedan Jenniferin hit preostaje nam vidjeti u ožujku.

3. Love, Simon

Drama i komedija istovremeno (u Americi često nazivano dramedy), ovaj film prati 17-godišnjeg Simona Spiera koji na prvi pogled ima tipičan tinejdžerski problem – zaljubljivanje i neuzvraćenu ljubav. Ali kod Simona je to dodatno komplicirano jer je gay što ne znaju njegovi roditelji niti prijatelji iz škole. Preko e-maila se dopisuje s anonimnim dečkom koji tvrdi da ide u razred s njim, a netko mu i prijeti kako će ga razotkriti. Ova topla i emotivna priča temelji se na romanu Simon vs. the Homo Sapiens Agenda, a lik Simona glumi Nick Robinson.

4. Don't Worry, He Won't Get Far on Foot

Dramedy i biografija istovremeno ovaj film donosi priču o Johnu Callahanu, karikaturistu, umjetniku i glazbeniku. Njegov tragičan život i kontroverzan te često politički nekorektan rad koji mu je služio kao neka vrsta savjetovanja prenio je u memoare na kojima je temeljen film. Callahanov život na platno prenosi Joaquin Phoenix za kojega mnogi smatraju kako je već dosad trebao imati svoj zlatni kipić. Dosada je triput nominiran, a preostaje nam vidjeti hoće li ovaj film biti upravo „taj".

5. Mamma Mia! Here We Go Again

Mamma mia, here I go again 
My my, how can I resist you?

Zapjevušili ste, zar ne? Abbini stihovi koji nose prvi nastavak ovog dobro poznatog mjuzikla, opet nas očekuju ovo ljeto u kinima. Prvi nastavak temeljen je na svjetski poznatom mjuziklu Mamma Mia!, a drugi dio ovog romantičnog mjuzikla sniman je na Visu gdje je snimanje filma definitivno bio jedan od događaja ljeta 2017. Tu je i dobro poznata glumačka ekipa koja se sastoji od Amande Seyfried, Piercea Brosnana, Colina Firtha, Meryl Streep, a pojavljuje se i Cher. Film dolazi u američka kina 20. srpnja na desetu godišnjicu izlaska prvog nastavka.

6.  Uništenje (Annihilation)

Volite li avanturu uz pomalo drame i fantazije? Onda je ovo film za vas! Natalie Portman i Oscar Isaac u filmu igraju bračni par – biologinju i vojnika. Nakon što on sudjeluje u ekspediciji u području ekološke katastrofe te jedini preživi sa teškim ozljedama, njegova žena, biologinja Lena, odlučuje se za još jednu ekspediciju u istoj zonu kako bi shvatila što mu se dogodilo. Uz njih tu su i Jennifer Jason Leigh kao Dr. Ventress, psihologinja sa zadatkom vođe ekspedicije te Gina Rodriguez kao antropologinja Anya Thorensen.

7. Oceanovih 8

Ovog ljeta stiže nam obrada kultne trilogije Oceanovih 11,12 i 13, a glavnu riječ vodi Debbie Ocean koju glumi Sandra Bullock. Osim Bullock tu je i ostatak ženske glumačke ekipe s jakim imenima poput Cate Blanchett, Anne Hathaway, Sarah Paulson, Helene Bonham Carter, Mindy Kaling, Awkafine, a u glumi se opet okušala i Rihanna. Zadatak je ovih 8 fantastičnih žena, od kojih je svaka na svoj način specijalist za određeni način varanja i krađe, opljačkati njujoršku Met Galu. Komentari oko ženske verzije i obrade ovog filma većinom su negativni, smatra se kako je ženska obrada nepotrebna ili kako bi trebalo smisliti nešto novo i originalno i u to uklopiti cijelu žensku glumačku postavu, a ne reciklirati stare ideje. Preostaje nam vidjeti hoće li Oceanovke biti uspjeh ili katastrofalni promašaj.

8. Predator

Ljubitelji hororaca, gdje ste? Za nekoliko mjeseci očekuje vas 4. dio dobro poznatog serijala Predator. Radnja će se odvijati između drugog nastavka koji je izašao 1992. godine i trećeg nastavka koji je izašao 2010. Režiser i jedan od scenarista jest Shane Black koji je imao sporednu ulogu u originalnom Predatoru iz 1987. Od glumačke ekipe tu su Boyd Holbrook, Olivia Munn, Trevante Rhodes i mnogi drugi, a još iščekujemo trailer za film.

9. Deadpool 2

Naš najdraži antijunak vraća se na velike ekrane. Ryana Reynoldsa ne treba posebno predstavljati, a onima koji su gledali prvi nastavak, ni njegov lik Wadea Wilsona odnosno Deadpoola. Prototip Marvelovim savršenim superherojima, Deadpool nasmijava publiku svojim sarkazmom, vulgarnošću i referencama na popularnu kulturu, a sve to je popraćeno akcijskim scenama. Najave ne otkrivaju previše radnje, ali svakako su vrijedne za pogledati dok iščekujemo ovaj nastavak.

10. Čudesne zvijeri i gdje ih naći 2 (Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald )

Šećer na kraju ove liste, ali i na kraju godine Drugi nastavak serijala Čudesne zvijeri i gdje ih naći prati Newta Scamandera kojeg opet igra Eddie Redmayne, a pridružuje mu se i Jude Law u ulozi Albusa Dumbledorea. Njih dvojica pokušavaju pobijediti negativca – Gellerta Grindelwalda, mračnog čarobnjaka dok se suočavaju s još mnogo problema. Antagonista glumi Johnny Depp, a tu su još i druga zvučna imena. Brojimo dane do prve najave za film, a zatim i samog filma.

FOTO: PIXABAY