LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
„Advent u Zagrebu”

Nekadašnji predsjednik Studentskog zbora prikuplja simpatije sinjskim uštipcima i soparnikom

Na najromantičnijoj zagrebačkoj adventskoj lokaciji ugostio nas je Petar Labrović, bivši predsjednik Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu. Kušali smo njegove sinjske uštipke i poljički soparnik te shvatili zašto cijeli grad bruji o njima.

Na najromantičnijoj zagrebačkoj adventskoj lokaciji ugostio nas je Petar Labrović, bivši predsjednik Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu. Kušali smo njegove sinjske uštipke i poljički soparnik te shvatili zašto cijeli grad bruji o njima.

Treću godinu zaredom zagrebački je Advent proglašen najboljim božićnim sajmom u Europi, što nipošto ne začuđuje njegove brojne posjetitelje. Već je neko vrijeme ponuda istog izašla iz okvira kobasica i kuhanog vina uz pozadinske božićne zvukove.

Kako turisti tako i zagrebački građani prolazeći adventskim rutama tragaju za specijalitetima koji će dodatno začiniti dobar božićni duh. Nakon posjeta novopostavljenim kućicama kod Hrvatskog narodnog kazališta, onima na Zrinjevcu, kao i svim ključnim zagrebačkim destinacijama u ovom trenutku, protegnuli smo noge na Strossmayerovu šetalištu, po mnogima najljepšoj i najromantičnijoj od njih, gdje nas je ugostio ni više ni manje nego nekadašnji predsjednik Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu – Petar Labrović.

Foto: Boris Kovačev/HANZA MEDIA
 
Ovaj student geologije paralelno s pripremanjem posljednjih ispita na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu okuplja brojne gurmane u blizini Gričkog topa ispred svoje istoimene kućice. U njegovoj su se ponudi uz kuhano vino, rakije i vruće koktele pronašli sinjski uštipci sa slasnim domaćim pršutom i sirom, tradicionalna poslastica s dalmatinskih jelovnika, čijem mirisu nisu odolili ni Nijemci s kojima smo podijelili oduševljenje prilikom kušanja. 

U prilog tome da se ne radi o uobičajenom mjestu za adventsku zabavu ide i činjenica da se ovdje nalazi jelo s liste zaštićenih nematerijalnih kulturnih dobara pri UNESCO-u i Ministarstvu kulture – poljički soparnik. Kako vas malo brašna, blitve, crvenog luka, maslinovog i miješanog ulja, češnjaka, soli i vode, ispečenih u užarenom kominu i posutih pepelom, mogu dovesti do ekstaze, možete provjeriti i sami.

Foto: Facebook
FOTO: FACEBOOK