LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Interaktivno predavanje

Pravobraniteljica upoznaje studente s pravom ponavljanja ispita, korištenja iksice i drugima

Studentska pravobraniteljica poziva sve studente Sveučilišta u Zagrebu na predavanje kojim želi ukazati na prava koja studenti imaju i na važnost njihovog očuvanja. Ono će se održati 14. prosinca u 17 sati.

Studentska pravobraniteljica poziva sve studente Sveučilišta u Zagrebu na predavanje kojim želi ukazati na prava koja studenti imaju i na važnost njihovog očuvanja. Ono će se održati 14. prosinca u 17 sati.

Studenti se tijekom studija susreću s nizom problema, a rješenja im nikada nisu bila dostupnija. U svrhu informiranja studenata studentska pravobraniteljica Sveučilišta u Zagrebu Barbara Šimić organizira predavanje za sve studente, neovisno o fakultetu i godini koju pohađaju. Neke su od tema na koje će staviti fokus pravo studenata na ponavljanje (kako pismenih, tako i usmenih ispita), ali i pravo na iksicu u menzama. Ukazat će na rokove u kojima ispit mora biti prijavljen, a dotaknut će se uvijek aktualne teme među studentima – kvalitete pripreme i ponude hrane u menzama. 

Pravobraniteljica naglašava da, uz dužnosti koje studenti moraju ispunjavati, imaju prava koja pripadaju svakom od njih. Cilj je ovog događaja osvijestiti studente o zagarantiranim im pravima, ali i naučiti ih na koji način mogu štititi ista. Radi se o interaktivnom predavanju organiziranom s ciljem poticanja dijaloga studenata i pravobraniteljice. Osim što će imati mogućnost postavljanja pitanja o svemu što ih zanima, prisutni će dobiti i brošuru o studentskim pravima napravljenu u suradnji sa Studentskim zborom Sveučilišta u Zagrebu.

Ako vas zanima kome se trebate obratiti i kako doći do savjeta u određenim situacijama, dođite u Studentski centar u četvrtak, 14. prosinca u 17 sati i naučite se izboriti za svoja prava. Dodatne se informacije nalaze na Facebook događaju.

Ako ste se susreli s problemom o kojem biste ipak htjeli porazgovarati nasamo s pravobraniteljicom, to možete učiniti svakoga četvrtka u njezinom uredu (Savska cesta 25, 1. kat, prostorije Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu) od 14 do 15 sati. Potrebno je samo prijaviti svoj dolazak na adresu e-pošte pravobranitelj.unizg@gmail.com ili se javiti na Facebook stranici.

FOTO: FACEBOOK