LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Predavanje na Bernaysu

Ministar Cappelli naglasio važnost obrazovanja u turizmu

– Hrvatska je danas jedna od najpopularnijih svjetskih turističkih destinacija, a to potvrđuju i rezultati turističkog prometa. Oni ne bi bili mogući bez odličnih turističkih djelatnika koji u turizmu zaista čine ključ uspjeha te moraju biti dobro pripremljeni za rad i susret s turistima. – istaknuo je ministar.

– Hrvatska je danas jedna od najpopularnijih svjetskih turističkih destinacija, a to potvrđuju i rezultati turističkog prometa. Oni ne bi bili mogući bez odličnih turističkih djelatnika koji u turizmu zaista čine ključ uspjeha te moraju biti dobro pripremljeni za rad i susret s turistima. – istaknuo je ministar.

Povodom početka nastave na novopokrenutom studiju turizma, Edward Bernays Visoka škola za komunikacijski menadžment u okviru serije Masterclass predavanja ugostila je ministra turizma Republike Hrvatske Garija Cappellija. Ministar se tom prilikom osvrnuo na dosadašnje rezultate turističke godine i, naglasivši ulogu obrazovanja u stvaranju novih kadrova u turizmu, izrazio punu podršku i potporu novim studijima.

Govoreći o važnosti cjeloživotnog obrazovanja i kontinuiranog ulaganja u razvoj ljudskih potencijala, ministar Cappelli istaknuo je:

– Iznimno mi je drago što sve veći broj visokoobrazovnih institucija prepoznaje važnost edukacije i usavršavanja u području turizma te što se mladima nudi širi spektar studija turizma. Hrvatska je danas jedna od najpopularnijih svjetskih turističkih destinacija, a to potvrđuju i rezultati turističkog prometa. Oni ne bi bili mogući bez odličnih turističkih djelatnika koji u turizmu zaista čine ključ uspjeha te moraju biti dobro pripremljeni za rad i susret s turistima. Posebno mi je drago vidjeti ovoliko velik broj mladih ljudi koji će po završetku studija krenuti u svoje nove poslovne pobjede te svijom inovativnošću i kreativnošću napraviti pozitivne pomake u turizmu. –

Ministar turizma na Masterclassu je govorio o destinacijskom menadžmentu te se osvrnuo na uspješnost turističke sezone u 2017. godini. Dotaknuvši se teme upravljanja turizmom, zaključio je:

– U Hrvatskoj se turizam ne događa samoinicijativno, već je on rezultat sustavnog rada svih dionika turizma koji njime upravljaju djelujući lokalno, a istovremeno razmišljajući globalno unutar destinacijskog menadžmenta. To je jedini princip nužan za razvojni iskorak svake turističke destinacije kojim se jača konkurentnost, ali i čuva održivost prostora, prirode i kulture lokalne zajednice na zadovoljstvo domaćeg stanovništva i posjetitelja. –

Novo poimanje i pristup turizmu ogleda se i u Bernaysovim studijima turizma, Menadžment i marketing turističke destinacije i Upravljanje doživljajem u turizmu, konceptualno i metodološki najinovativnijim studijima turizma u Hrvatskoj koji su kreirani i izvode se u bliskoj suradnji s turističkim sektorom. Donose spoj iskustava s najpoznatijih turističkih studija u Europi i povezani su s konceptom novog menadžmenta i ekonomijama doživljaja, iskustva, animacije i zabave. Upravo zato studentima pružaju primjenjiva znanja i vještine za aktivno i učinkovito uključivanje u radne i upravljačke procese u turizmu čineći ih tako sposobnim kadrovima za suočavanje s turističkim izazovima.

FOTO: MILLENIUM PROMOCIJA