LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Zaklada Marije pomoćnice

Novi natječaj za stipendije studentima i učenicima slabijeg imovinskog stanja

Stipendije za učenike osnovne i srednje škole iznose 500 kuna, a za studente 1500 kuna te se isplaćuju tijekom 10 mjeseci. Prijave traju do 24. studenog.

Stipendije za učenike osnovne i srednje škole iznose 500 kuna, a za studente 1500 kuna te se isplaćuju tijekom 10 mjeseci. Prijave traju do 24. studenog.

Zaklada Marije pomoćnice do kraja ove akademske godine želi podijeliti 12 stipendija učenicima osnovnih i srednjih škola te studentima slabijeg imovinskog stanja, budući da živimo u društvu u kojem nemaju svi jednake mogućnosti za kvalitetno obrazovanje. U ostvarenju tog cilja potrebna joj je pomoć. Cijela se ideja vrti oko vrijednosti od 1 posto, pokazujući kako je malo odricanja mjesečno potrebno da se pomogne drugoj osobi u potrebi.

– Ako uspijem pomoći samo jednoj osobi da živi bolje, već je to dovoljno da opravda dar moga života. – riječi su Pape Franje i misao vodilja Zaklade.

U dva mjeseca djelovanja Zaklade prikupljeno je dovoljno novca za četiri stipendije, dvije učeničke i dvije studentske, što nije mnogo, ali je izvrstan početak i dobra motivacija za daljnji rad.

Novi je natječaj objavljen 24. listopada, a mogu se prijaviti svi studenti i učenici s prebivalištem u Republici Hrvatskoj. Stipendije za učenike osnovne i srednje škole iznose 500 kuna, a za studente 1500 kuna te se isplaćuju tijekom 10 mjeseci. Prijave traju do 24. studenog 2017., a odluka o dodjeli stipendija objavit će se po isteku roka za prijavu. Podnositelj zahtjeva za stipendiju mora udovoljiti osnovnim kriterijima, sukladno pravilniku Zaklade Marije Pomoćnice.

Ideja za otvaranjem Zaklade Marije Pomoćnice rodila se 31. siječnja 2017., na blagdan svetog Ivana Bosca. Grupica župljana župe Marije Pomoćnice zajedno sa salezijancima svećenicima na Kmanu odlučila se na ovaj korak kako bi pomogla učenicima i studentima slabijeg imovinskog stanja da se obrazuju i time aktivnije uključe u društvo. Sveti Ivan Bosco najviše je brinuo o siromašnoj djeci i mladima, stoga inicijatori ističu da je ovo samo nastavak njegovog djelovanja.

Sve informacije o mogućnostima doniranja Zakladi dostupne su na Facebook stranici Zaklade, gdje se može pronaći i više informacija o samom natječaju te svi potrebni dokumenti i formulari za prijavu.

FOTO: FLICKR