LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Utrka na stazi Klek

VIDEO: Škripa guma i miris benzina proširili se cijelim Ogulinom

U podnožju Kleka održana je utrka „Formula Driver 2017. – Memorijal Ivica Kišasondi“. Obilježija ju je neviđena posjećenost, kako vozača, tako i gledatelja iz cijele Hrvatske te Slovenije, Italije i Austrije.

U podnožju Kleka održana je utrka „Formula Driver 2017. – Memorijal Ivica Kišasondi“. Obilježija ju je neviđena posjećenost, kako vozača, tako i gledatelja iz cijele Hrvatske te Slovenije, Italije i Austrije.

Protekli vikend u Ogulinu obilježilo je obilje odlične zabave, adrenalina, najboljih automobila, škripe guma i uživanja na stazi Klek. Nakon višegodišnje pauze, automobilizam se na sveopću radost svih prisutnih ponovo vratio u ovaj grad, i to u svom punom sjaju.

Održana je utrka Formula Driver 2017. – Memorijal Ivica Kišasondi. Svečano ju je otvorio gradonačelnik Ogulina Dalibor Domitrović te tako postao prvi gradonačelnik u Hrvatskoj koji je otvorio automobilsku utrku vožnjom automobila.

Oduševljenje nisu krili organizatori, koji su uz mnogo uloženog truda postigli neviđenu posjećenost, kako vozača, tako i gledatelja iz cijele Hrvatske te Slovenije, Italije i Austrije. U podnožju Kleka, uz samu stazu, broj posjetitelja narastao je na oko tri tisuće ljudi, duž cijele staze. Adrenalina nije nedostajalo ni u jednom zavoju. Od samog starta do cilja napetost je rasla uz škripu guma iz zavoja u zavoj.

Nakon izložbe sportskih automobila u samom centru grada Ogulina koja je održana dan prije te nezaboravnog tematskog partyja u City baru koji je trajao do kasnih noćnih sati, već u 08:30 ujutro krenuli su prvi treninzi. Miris benzina i zvuk najboljih motora protezao se do večernjih sati. Uz zvukove dobre glazbe, pod palicom virtuoza DJ Gashpar-a, ni uz samu stazu dobre zabave nije nedostajalo.

Rezultati utrke bili su tijesni do samoga kraja te se vodila velika bitka za ukupni poredak. Nakon podužeg sastanka članova žirija, upriličena je podjela nagrada. Neki su bili žalosni što nema pehara iz kojih se moglo nešto i popiti, ali im to nije omelo slavlje. Uz nagrade vozačima, organizatori su vozačicama dijelili metle, a svi zainteresirani mogli su se natjecati i u vožnji metlom te osvojiti specijalnu vozačku dozvolu.

FOTO: MARKO RAMLJAK