LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Festival ljubitelja znanstvene fantastike i fantastike

Autor romana "Star Wars: Rogue One" počasni je gost Liburnicona

Festival znanstvene fantastike i fantastike Liburnicon ove godine održat će se od 18. do 20. kolovoza u Opatiji. Posjetitelje očekuje bogat program kroz sva tri dana, a tema je svijet barbara.

Festival znanstvene fantastike i fantastike Liburnicon ove godine održat će se od 18. do 20. kolovoza u Opatiji. Posjetitelje očekuje bogat program kroz sva tri dana, a tema je svijet barbara.

Liburnicon je festival znanstvene fantastike i fantastike koji se održava već dvanaestu godinu u Opatiji. Festival se održava od 18. do 20. kolovoza u prostorijama Osnovne škole „Rikard Katalinić Jeretov“, a tema ovogodišnjeg festivala je Barbarski svijet.

Liburnicon je jedan od najvećih festivala mladih u Opatiji kojeg organizira Udruga Kulturni front. Udruga je započela s radom 2002. godine s ciljem poticanja kreativnog izražavanja mladih uključujući likovnu, glazbenu i filmsku umjetnost, a iz čijeg je rada i djelovanja tri godine kasnije nastao prvi Liburnicon.

Festival se sastoji od ozbiljnog programa koji će se održavati u prostorijama škole na četiri kata i od zabavnog programa koji će se održavati u dvorištu i na parkiralištu ispred škole. Na programu se mogu naći predavanja, radionice, igranje društvenih igri, popularni escape room, kvizovi, LARP igre i drugi sadržaj dok će se ispred škole održavati natjecanja, biranje najboljeg cosplaya i koncerti. Sav sadržaj je na neki način povezan sa svijetom barbara, a ovakva tema festivalu daje poseban štih kako to opisuje Robert Sertić, jedan od organizatora.

Festival Liburnicon 2017, FOTO: Facebook

Od 2010. godine Liburnicon ima po jednog počasnog gosta festivala, a to je ove godine Alexandar Freed, autor romana Star Wars: Rogue One koji će održati predavanje Creating Star Wars Stories, odnosno kako napisati Star Wars priču bez utjecaja na original te će održati predavanje o pen and paper igrama. Osim njega, predavanja će održati i poznati fizičar Davor Horvatić na temu Ima li spasa za teoriju struna i Jednadžbe koje su promijenile svijet te astronom Korado Korlević na temu Kako odgojiti moderne barbare-geeks, nerds, the band of scitech mistifs.

Festival ovakvog razmjera zahtijeva veliku organizaciju pa na festivalu, uz organizatore, radi preko 50 volontera koji će se prije i za vrijeme festivala pobrinuti da sve prođe u najboljem redu. Na festivalu se očekuje više od 1500 posjetitelja, a program je namijenjen svim dobnim skupinama. U nedjelju je program prilagođen predškolskoj i školskoj djeci.

Cijena ulaznica za sva tri dana Liburnicona iznosi 60 kuna, za dva dana, odnosno petak i subotu iznosi 50 kuna, dnevna ulaznica za petak i subotu iznosi 30 kuna, a dnevna ulaznica za nedjelju iznosi 10 kuna. Cosplay natjecatelji imaju popust, kao i najavljene grupe, a svim mlađima od 14 godina ulaz je besplatan.

Organizatori pozivaju sve zainteresirane da dođu u Opatiju koju će ova tri dana zauzeti barbari i dobro se zabave. Sve detalje vezane za festival možete pronaći na službenoj Facebook stranici, Facebook događaju ili na mrežnim stranicama festivala.

FOTO: FACEBOOK/LIBURNICON