LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Poziv za volontere

Traže se suradnici za rad s mladima pri „zavrtanju promjene“

Ambidekster klub pokreće volonterske programe koje će kreirati i održavati učenici, ali su potrebni suradnici za rad s mladima. Prijave za volontiranje traju do 6. rujna.

Ambidekster klub pokreće volonterske programe koje će kreirati i održavati učenici, ali su potrebni suradnici za rad s mladima. Prijave za volontiranje traju do 6. rujna.

Voliš i želiš raditi s mladim ljudima, koordinirati aktivnosti i organizirati mali tim ljudi te surađivati sa stručnjacima, a istovremeno učiti i stjecati nove vještine, znanja te prijateljstva i poznanstva? Sad je prilika da iskoristiš ono što znaš i unaprijediš ono što želiš.

Ambidekster klub u sklopu projekta Zavrti promjenu projekt usmjeren razvoju volonterskih programa srednjoškolaca, u suradnji s odgojno-obrazovnim ustanovama u Zagrebu i Karlovcu, pokreće volonterske programe koje će kreirati i održavati sami učenici. Organizatorima je prijeko potrebna podrška koordinatora/ice volontera iz odgojno-obrazovne ustanove i tebe kao suradnika/ce za rad s mladima.

Foto: Ambidekster klub

Ciljevi projekta su:

  • Unaprijediti kapacitete organizatora volontiranja za razvoj i provedbu volonterskih programa u odgojno-obrazovnim ustanovama temeljene na principima rada s mladima.
  • Povećati broj kvalitetnih i održivih volonterskih programa u odgojno-obrazovnim ustanovama temeljenih na principima rada s mladima u dvjema lokalnim zajednicama: Zagrebu i Karlovcu.

Prije nego što se kreneš povezivati s mladima i pomagati u koordinaciji volonterskog programa, imat ćeš priliku sudjelovati na edukaciji o radu s mladima gdje ćeš se upoznati s osnovama i svrhom rada s mladima, razvojnim potrebama mladih, tipovima rada s mladima, kao i priliku da sva stečena znanja i vještine iskusiš u praksi. U volonterske aktivnosti uključuje se ukupno 20 osoba od kojih će 12 volontirati na području Grada Zagreba, a osam u Karlovcu.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda te Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske, a provodi se u partnerstvu s Mrežom mladih Hrvatske, udrugom Carpe diem te XII. gimanzijom Zagreb. Više informacija o uvjetima i načinu prijave možete pronaći u Pozivu za volontere. Vrši se do 6. rujna slanjem prijavnog obrasca i životopisa, ovisno o gradu:

Članak je objavljen u sklopu projekta Volontiranjem do znanja za 21. stoljeće. Projekt provodi udruga Studentski informativni kutak, a financira ga Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

FOTO: PINTEREST