LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Izložba fotografija

Emocijama inspiriranima glazbom Julien Duval najavljuje Foto dane mladih

– Želio sam na neki način dati inspiraciju mladim fotografima i pokazati im da glazbena fotografija može biti umjetnička. – rekao je Julien Duval na otvorenju izložbe.

– Želio sam na neki način dati inspiraciju mladim fotografima i pokazati im da glazbena fotografija može biti umjetnička. – rekao je Julien Duval na otvorenju izložbe.

Ovoga tjedna Karlovac postaje središte kreativnosti, umjetnosti i kulturnih zbivanja za mlade fotografe. Ususret 7. Foto danima mladih, u prekrasnom ambijentu Starog grada Dubovca otvorena je izložba fotografa francuskog podrijetla Juliena Duvala. Osnovni motiv izložbe koji se proteže kroz sve fotografije jest trenutak, odnosno emocija inspirirana glazbom.

– Želio sam na neki način dati inspiraciju mladim fotografima i pokazati im da glazbena fotografija može biti umjetnička te da je bez obzira na snažnu konkurenciju ipak moguće pronaći svoj put u svijetu festivalske fotografije. – rekao je Julien Duval na otvorenju izložbe.

Direktor festivala, Filip Trezner najavio je brojne sadržaje u kojima će od 10. do 15. kolovoza imati priliku uživati i sudionici i publika.

– Trudili smo se ove godine produkciju festivala podići na još višu razinu, kako bismo sudionicima i Karlovčanima omogućili vrhunski glazbeni, filmski i fotografski doživljaj. Kroz ukupno osam izložbi koje će biti otvorene za vrijeme Foto dana mladih, dvije večeri PickUp Music Festivala sa izvrsnim Let3 i Jinxima te filmskom projekcijom na čak jedanaestmetarskom platnu, najvećem dosad postavljenom u Karlovcu, želimo podignuti ljestvicu u organizaciji događanja, a našim međunarodnim sudionicima pružiti nezaboravne uspomene. – istaknuo je Filip Trezner.

Pred nama je početak Foto dana mladih i njegovo prvog međunarodno izdanje. Osnovu programa čini fotografsko natjecanje u tri kategorije: Turistička, Reklamna i Umjetnička fotografija. O svemu će odlučivati žiri u sljedećem sastavu: Lili Zaneta, Denis Stošić i Dinko Neskusil, koji će kroz tri dana natjecateljskog programa pratiti rad mladih fotografa, suradnju s modelima, ali i kreativna rješenja koja će uhvatiti objektivima svojih fotoaparata.

FOTO: DEMJAN ROŽMAN