LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Humanitarna akcija

Više od osamdeset biciklista doprinosi humanijem Splitu

Prikupljena sredstva donirat će se Centru Juraj Bonači za sportsko-edukativno uređenje dvorišta s ciljem podizanja kvalitete boravka i provođenja raznih aktivnosti na otvorenom prostoru, što u konačnici poboljšava senzorno-motoričke sposobnosti korisnika.

Prikupljena sredstva donirat će se Centru Juraj Bonači za sportsko-edukativno uređenje dvorišta s ciljem podizanja kvalitete boravka i provođenja raznih aktivnosti na otvorenom prostoru, što u konačnici poboljšava senzorno-motoričke sposobnosti korisnika.

Klub mladih Split i Centar za odgoj i obrazovanje Juraj Bonači, pod pokroviteljstvom Grada Splita i Savjeta mladih Grada Splita, organiziraju prvu humanitarnu biciklijadu Zapedaliraj za Centar Juraj Bonači! za uređenje sportsko-edukativnog dvorišta Centra. Održat će se povodom obilježavanja Međunarodnog dana mladih u subotu, 12. kolovoza u 18 sati.

Po prvi put kroz park šumu Marjan zapedalirat će više od osamdeset biciklista s ciljem da pridonesu humanijem Splitu. Klub mladih Split ovim projektom želi osvijestiti mlade o potrebama osoba s poteškoćama u razvoju, o važnosti rekreacije, promovirati zdravi životni stil te omogućiti međugeneracijsku solidarnost i integrativni dijalog među građanima.

Program humanitarne biciklijade započet će u 15 sati na Sjevernim marjanskim vratima biciklopopravljaonicom, na kojoj će građani imati priliku besplatno popraviti svoj bicikl. S istog će mjesta u 18:30 započeti biciklistička ruta koja će se nastaviti Šetalištem Marina Tartaglie do Instituta (rampe), zatim Marangunićevim šetalištem i Marjanskim putem do vrha Marjana. Ruta završava spustom Marjanskim putem do rampe (prema Varoši). Nakon utrke slijedi odlazak na lokaciju druženja i osvježavajuće zakuske (kroz ulice Gorski put i Mandalinski put do Sjevernih vrata) na igralište Turističko-ugostiteljske škole ispod Sjevernih vrata Marjana.

Sudjelovanje na biciklijadi je besplatno, potrebno je samo ispuniti prijavni obrazac. Budući da je humanitarnog karaktera, pozivaju se svi sudionici da doniraju novčana sredstva prema vlastitim financijskim mogućnostima na humanitarni račun: HR5324020061500056835 (aktivan do 15. rujna 2017.)

Također, svi zainteresirani građani mogu doprinijeti akciji:

  • uplatom donacija za potrebe uređenja dvorišta Centra Juraj Bonači na posebni humanitarni račun HR5324020061500056835 ili u posebnu kutiju na dan biciklijade,
  • donacijama materijalnih sredstava i potrepština potrebnih za sportsko-edukativno uređenje dvorišta Centra Juraj Bonači (kontaktirati COO Juraj Bonači na centar.juraj.bonaci@gmail.com),
  • donacijom materijalnih sredstava i potrepština potrebnih za organizaciju događaja (kontaktirati Klub mladih Split na klubmladih.split@gmail.com)
FOTO: KLUB MLADIH SPLIT