LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Financijska podrška

Rotary klub Zagreb Gradec dodjeljuje stipendije studentima zagrebačkih visokih učilišta

Kandidati dokazane izvrsnosti, s boljim uspjehom na studiju te kandidati lošijeg imovinskog i socijalnog statusa imat će prednost, a prilikom vrednovanja uspjeha uzet će se u obzir i ukupno ostvareni ECTS bodovi, duljina studiranja te ostvarene ocjene.

Kandidati dokazane izvrsnosti, s boljim uspjehom na studiju te kandidati lošijeg imovinskog i socijalnog statusa imat će prednost, a prilikom vrednovanja uspjeha uzet će se u obzir i ukupno ostvareni ECTS bodovi, duljina studiranja te ostvarene ocjene.

Svjesni važnosti obrazovanja mladih i perspektivnih pojedinaca te financijskih ograničenja s kojima se brojni uspješni i nadareni studenti susreću, Rotary klub Zagreb Gradec raspisao je javni natječaj dodjele stipendija. Cilj je pružiti novčanu podršku u iznosu od 1000 kuna mjesečno u nastavnom razdoblju akademske godine 2017/2018. i tako trima studentima, barem djelomično, olakšati studentske dane. Prijave traju do 31. srpnja 2017, a podnose se isključivo u elektroničkom obliku na e-mail adresu natjecaj@rczg.hr.

Pravo sudjelovanja u natječaju imaju svi studenti koji ispunjavaju opće uvjete:

  • da su na dan podnošenja prijave redovni studenti preddiplomskog, diplomskog ili integriranog studija koji se izvodi na području Grada Zagreba;
  • da su upisani u treću ili neku višu godinu preddiplomskog ili integriranog studija, odnosno da su upisani na diplomski studij;
  • da su tijekom posljednje dvije godine studija (preddiplomskog i diplomskog, odnosno integriranog) ostvarili ukupan prosjek ocjena od najmanje 4,50;
  • da su državljani Republike Hrvatske;
  • da nisu stariji od 25 godina;
  • da imaju najmanje dvije preporuke svojih profesora s visokog učilišta ili drugih odgovarajućih osoba.

Kandidati dokazane izvrsnosti, s boljim uspjehom na studiju te kandidati lošijeg imovinskog i socijalnog statusa imat će prednost, a prilikom vrednovanja uspjeha uzet će se u obzir i ukupno ostvareni ECTS bodovi, duljina studiranja te ostvarene ocjene. Uz prijavu, s dokazima kojima se ispunjavaju opći uvjeti, potrebno je priložiti motivacijsko pismo do 1000 riječi, a najkasnije 31. kolovoza bit će izdvojeni kandidati za uži izbor koji će se početkom rujna imati priliku predstaviti Upravnom odboru Fonda za stipendiranje Rotary kluba Zagreb Gradec.

Provođenjem ovog projekta klub nastavlja pomagati zajednici u kojoj djeluje te poticati ostale na veći angažman kada je riječ o onim najslabijima. Jedan je od najstarijih Rotary klubova u Hrvatskoj koji okuplja osobe iz stručnog i poslovnog života, a koji se posvećuje humanitarnim ciljevima, cijeni i promiče visoka etička načela u poslovnom i privatnom životu šireći dobru volju i razumijevanje.

FOTO: FLICKR