LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Kupa Open Air

Ples uz rijeku Kupu na fuziju glazbenih stilova

Čak dvanaestero DJ-a nastupa na Kupa Open Air-u. Organizatori ove godine naglasak stavljaju na fuziju stilova koja će zadovoljiti sve glazbene ukuse.

Čak dvanaestero DJ-a nastupa na Kupa Open Air-u. Organizatori ove godine naglasak stavljaju na fuziju stilova koja će zadovoljiti sve glazbene ukuse.

Ples pod mjesečinom i zvijezdama, ples uz rijeku Kupu, odvija se već šest godina na Kupa Open Air-u u Mošćenici. Šum na Umu i udruga KUPA A.M.J i dalje nastavljaju uspješnu i sretnu suradnju. Kao i svake godine daju priliku za nastup i novim neafirmiranim umjetnicima, posebice s lokalnog područja.

– Svake se godine trudimo sve više i jače, i svake godine nam dolazi sve više ljudi raznih glazbenih ukusa. Stoga smo ove godine odlučili malo promijeniti glazbeni predznak festivala. Elektronička glazba i dalje je dominantna, s time da smo uz pregršt DJ-a odlučili ugostiti i Boj Bend. – poručuju organizatori.

Boj Bend su momci okupljeni u buduću senzaciju. Nošeni teškim i debelim beatovima, bacaju opake rime s vrlo jasnom porukom i odvažnim stavom.

Na festivalu će biti i dvanaestero DJ-a:

Baysa – Samobor – DJ i multiinstrumentalist te majstor free style pjevanja kao pratnja DJ setu. Također, izvrstan je perkusionist, u što ćemo se najbolje uvjeriti tijekom festivala.

Blays – Jastrebarsko – Mlada nada hrvatskog undergrounda, podmladak tima Šum na Umu. Svira setove prepune milozvučja, melodične, a opet odlučne i pomno složene u priču.

Cella – Petrinja – Ovo mu je prvi nastup na Kupa Open Air-u. Talentiran mladić velikog entuzijazma čije vrijeme tek dolazi.

Defuse – Mošćenica – Prošle je godine jako lijepo odsvirao pa je red da i ovom talentiranom i dragom mladiću damo mjesto na line up-u.

Gogolesko – Zagreb – Prvi čovjek festivala koji je, osim dobre mjuze i svojih nepredvidivih DJ setova, zadužen i za promociju, booking izvođača. Zadnjih je godina specijalizirao after hour i jutarnje setove.

Mania – Zagreb – Umjetnik koji pušta isključivo svoje skladbe. Povest će vas na opako putovanje i baciti u trans svojim goa tranceom.

Matiya k. – Sisak – Njegova selekcija i stil miksanja ostavljaju bez daha već na prvo slušanje. Setovi mu obiluju funky i groovy elementima i nema koga neće natjerati na suludu čagicu.

Nick Dhaze – Zagreb – Majstor mrdoguzno-vozećih setova. Stil mu se bazira na tech-houseu, a svojim miksevima nebrojeno je puta izazvao opći delirij na plesnom podiju. Također podmladak tima Šum na Umu.

Slicer & Dic3r – Velika Gorica-Zagreb – Zlatni dečki,  kako ih od milja zovu, veliki su ljubitelji undergrounda, dobre mjuze i opake čagice. Svojim marljivim radom napreduju iz godine u godinu i polako, ali sigurno, stasaju u majstore zanata.

Sylph – Prva dama festivala. Uvijek raspameti publiku svojom selekcijom i miksanjem. Setovi su joj tvrdi i beskompromisni, uz poseban dašak nježnosti i ženstvenosti. Nezaustavljivo napreduje iz godine u godinu i ostavlja neizbrisiv trag na underground sceni. Također je zadužena i za dizajn, što joj je uz glazbu velika ljubav.

Uttec – Mošćenica – starosjedilac festivala, čarobnjak svitanja i jutarnjih psihodeličnih melodija. Stilski orijentiran na goa trance, dušom orijentiran na ljubav i poštovanje.

Zlaya – Mošćenica – veteran DJ zanata. Jedan od prvih hrvatskih DJ-a, utemeljitelj disco kulture u Petrinji, a i šire. I ove će nas godine dovesti do ekstaze svojim osebujnim nastupom i šarolikim odabirom glazbe.

Festivalska površina od ove je godine veća i prostire se na oko 8000 metara kvadratnih. Kamp Kutac spreman je za sve koji se odluče na kampiranje. Posjetitelji mogu donijeti vlastitu hranu i piće, s time da piće mora biti u plastičnoj ambalaži. Također, osigurana su mjesta predviđena za roštiljanje. Paljenje vatre izvan istih i bez dopuštenja organizatora bit će sankcionirano. Na raspolaganju posjetiteljima stoji i tuš s pitkom vodom i sanitarni čvor.

Kupa Open Air održava se 22. srpnja 2017. godine s početkom u 19 sati i završetkom 23. srpnja u 6 sati. Festival je pod visokim pokroviteljstvom gradonačelnika grada Petrinje.

FOTO: KOA