LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Oproštaj uz pjesmu

Crvena jabuka i Pravila igre zatvorili SCool Fest

Od Radićevih dana koji su ponudili sport i zabavu u studentskom domu, preko edukativnog sajma Ostani u Hrvatskoj do koncerata u Studentskom centru, SCool Fest su doživile tisuće studenata kao odlično „punjenje baterija" za nadolazeće kolokvije i ispitne rokove.

Od Radićevih dana koji su ponudili sport i zabavu u studentskom domu, preko edukativnog sajma Ostani u Hrvatskoj do koncerata u Studentskom centru, SCool Fest su doživile tisuće studenata kao odlično „punjenje baterija" za nadolazeće kolokvije i ispitne rokove.

Zvucima tamburaša s jedne strane, a house hitova uz saksafonista Jakšu Jordesa s druge završio je ovogodišnji SCool Fest. Tisuće mladih partijali su u petak i subotu u zagrebačkom Studentskom centru uz raznolike izvođače na otvorenom i u unutrašnjosti SC-a.

Subota je započela najvažnijom sporednom stvari na svijetu. Veliki videozid postavili su organizatori uz pozornicu kako bi svi ljubitelji nogometa mogli popratiti finale Lige prvaka, bez propuštanja zabave. Nakon što su nogometaši Juventusa i Real Madrida na poluvremenu ušli u svlačionicu, na pozornicu je stupio bend Pravila igre. U programu su predstavljeni kao predgrupa, no njihova svirka bila je na vrlo visokoj razini. Nastup su otvorili pjesmama Zagrli me, Lijek za besane noći i Kamen na duši, da bi u nastavku posudili poneku pjesmu od Brune Marsa i Bon Jovija.

Na trenutke je pjevač Marko Kutlić, usprkos negodovanju pretežito mlađe i ženske publike, radio veće stanke između pjesama da bi provjerio kakvo je stanje na nogometnoj utakmici. Makar i svirao koncert, tiket se mora popratiti. Pravila igre završila su koncert svojom najpopularnijom pjesmom Nebo na mojoj strani. Sudeći po reakcijama publike, mladi bend očekuje još mnogo dobrih svirki.

Glavni događaj večeri bio je nastup legendarne Crvene jabuke. Kad Žera i ekipa sviraju, to sve izgleda tako lagano, a malo manje upućenim fanovima moglo se na pojedinim stvarima iz pogleda iščitati pitanje pa zar oni i ovo pjevaju?. Zaista, iz repertoara mladog 30-ak godina izvlačili su hitove poput Dirlija, Bježi kišo s prozora, Tugo nesrećo i Sviđa mi se ova stvar. Publika je vjerojatno najbolje prihvatila pjesme To mi radi i Vjetar se vezat ne može, a da su valjda najdalmatinskiji bosanski ben, pokazali su pjesmama Niko nije lud da spava i Malo ćemo da se kupamo. Žera je pjesmu Nekako s proljeća posvetio preminulom pjevaču Kemalu Montenu.

Ovogodišnji SCool Fest ponudio je raznovrstan sadržaj u kojem je svatko mogao naći nešto za sebe. Od Radićevih dana koji su ponudili sport i zabavu u studentskom domu, preko edukativnog sajma Ostani u Hrvatsko, do koncerata u Studentskom centru, SCool Fest su doživjele tisuće studenata kao odlično punjenje baterija za nadolazeće kolokvije i ispitne rokove.